Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodyPisarz76

Witajcie. Jestem młodym pisarzem - bezpłatna wymiana książek.

Polecane posty

Gość MłodyPisarz76

Witajcie, Jestem młodym pisarzem i ruszam z kampanią, która ma na celu propagowanie czytania. Tak- właśnie czytania ;) Przez kilka ładnych lat obserwuję ludzi i niestety, z ubolewaniem muszę stwierdzić, że większość ludzi nie ma czasu na przeczytanie nawet jednej książki w ciągu miesiąca. Dużo jest ludzi, którzy rzeczywiście nie mają czasu (rodzina, dzieci, szkoła, praca), ani pieniędzy na chodzenie po księgarniach i sklepach w poszukiwaniu ciekawych książek. I tu pojawiam się ja - co powiecie na małą bezpłatną bibliotekę w internecie? Zarys jest taki: ja mam ciekawą książkę, która Cię zaintrygowała, więc piszesz do mnie, że chcesz ją mieć. Jutro książka jest już u Ciebie (Poczta Polska), czytasz, po czym wysyłasz kolejnej osobie, którą zainteresowała akurat ta pozycja. Wypowiedzcie się na ten temat, bardzo mi na tym zależy. Chciałbym stworzyć stronę - bibliotekę, ale nie wiem czy jest na to zapotrzebowanie. Innymi słowy: jeśli Wam się to podoba - piszcie :) Uwagi i poprawki również będą mile widziane. Pozdrawiam

Gość ugryzieszmnie
Bezpłatnej wymiany książek można dokonywać też w serwisie http://exlibri.pl ;)

Wolę już skorzystać z normalnej biblioteki :) A to co piszesz wcale nie jest takie bezpłatne bo za każdym razem musisz mieć kasę na znaczek i kopertę. List polecony priorytetowy kosztuje około 7 złotych + 2 zł lepsza koperta żeby książka nie zamokła.

To byłoby fajne, gdyby na świecie byli sami uczciwi ludzie. Bo może być tak, że ktoś w ten sposób skompletuje sobie całkiem niezła biblioteczkę, małym w sumie kosztem. Podobnie jak Lisabet, wolę biblioteki :)

Tak naprawdę to ja wolę księgarnie :) ale gdybym już miała wypożyczać to na pewno wybrałabym zwykłą bibliotekę.