Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablablablabla....

Dzwonić po policję czy do psychiatryka?

Polecane posty

Witajcie! Mój ojciec to alkoholik i człowiek psychicznie chory można powiedzieć pojebany. Nie chcę się rozpisywać co on wyprawia, bo można pomyśleć, że się użalam nad sobą. Zastanawiam się czy podczas awantury która trwa praktycznie do rana przez całą noc ( wyklinanie,poniżanie, CZASAMI bicie mamy ) lepiej zadzwonić do psychiatryka czy na policję?

Gość dobra rada na wszystko
policja, w razie potrzeby oni wzywają psychiatrę 🖐️ ale od razu podczas wzywania możesz mówić, że chodzi o osobę nie do końca panującą nad sobą, alkoholika, oni wtedy mogą od razu przyjechać z nimi

Gość -TyTaN-
A co ci da psychiatryk ? to nie pogotowie. Zreszta pogotowie tez nie wejdzie do mieszkania do czasu kiedy nie przyjedzie obstawa niebieskich, oni sa od leczenia a nie cwiczenia sztuk walki.

Ona też jest alkoholiczką tak nawiasem... Sama nie wiem czego nie dzowniłyśmy chyba jesteśmy zastraszone;/To jest taki człowiek, że nawet obcy się go boją...

Gość dobra rada na wszystko
tym bardziej trzeba dzwonić ale uważaj, jak matka też jest alkoholiczką a wy niepełnoletnie, to możecie zostać im odebrane.

Ja za 2 miesiące będę pełnoletnia, jeszcze mam siostrę ona ma 20 lat.

Gość policja ci nie pomoże
Oni go mogą tylko pouczyć. Dopiero jak kogos pobije albo zabije to mogą go aresztować

wiem, że się łatwo mówi, ale nie musisz się przełamać bo któregoś pięknego dnia podniesie w końcu rękę i na was i skończysz z upierdolonym łbem robiąc za hit dnia w wiadomościach. :o dzwoń na policje i na nic się nie oglądaj.

Gość azarina
zadzwoń do psychiatryka i się dowiedz czy jest taka możliwość ;)

Zadzwonię się popytam i upokorzę to świnie. Wczoraj myślałam, że mu łeb rozwalę...

mnie sie wydaje że do zakładu psychiatrycznego pod przymusem może skierować tylko sąd ....albo jeśli np Twój ojciec próbował targnąć się na swoje życie wtedy zawożą bez zbędnych papierów na początek wzywajcie policję a i możesz też szukać porady w sądzie rodzinnym ...Twoja matka może założyć ojcu sprawę o znęcanie się ale tutaj będą potrzebne te zgłoszenia na policję jako dowód że coś takiego ma miejsce

Gość chory musi wyrazic zgode na
leczenie, na innych oddzialach i niestety w psychiatryku tez. Nie wiem jak to sie zalatwia ale mozna go zmusic sadownie. Znajdz klub AA tam Ci powiedza.

Gość azarina
z tego co wiem jak "ktoś" jest niebezpieczny nawet dla samego siebie do mogą tego kogoś odizolować na czas kiedy lekarz uzna ,że takiego zagrożenia już nie ma:P

Gość iwueoiw
Można zadzwonić po kaftaniarzy kiedy dana osoba jest zagrożeniem dla zdrowia i życia innych. Mam chorą psychicznie matkę i już to robiłam nieraz. Teraz też jest chora - wyje za scianą po 12- 16 godzin dziennie, myśli że samochód na ulicy to Chrystus, a ona że jest matką boską gromniczną. Słucha pół dnia tv i im odpowiada bo myśli, że ją słyszą. Po prostu jest nie do wytrzymania. TYle, że kiedy przyjeżdżają 0 to podchodzą na zasadzie że to prawdopodobnie domowa awantura - warto mieć np,. jakiś wypis ze szpitala psychiatrycznego.

Gość iwueoiw
Chyba lepiej jednak na poilcję - bo nie wiem, jak jest z alkoholikami - kiedy nadają się na leczenie szpitalne. Policja w razie czego wzywa pogotowie, i na odwrót. Lepiej dzwonić rano bo szybciej przyjadą...

Dzwoniłam do radia Maryja i mi powiedzieli, że Ojciec to świętośc i musze Go szanować, choćby mnie codziennie bił po twarzy, gdyż nalezy w pokorze znosic cierpienia Ręce opadają... Chyba jak zaśnie to mu jaja utnę

Gość iwueoiw
Moja matka z kolei w kólko powtarza mi 4 przykazanie - żeby ją czcić.... Najlepsze, że nie chodzi nawet do kościoła... TYlko jak jest chora - to mysli że jst święta.

to mam czcic Ojca czy Matkę? Za chwilę zwariuję i pierdyknę kompem tego pijaka w łeb

chociaz z drugiej strony to moj stary, nauczył mnie robic loda i wielu innych uzytecznych rzeczy przydatnych w życiu...sama nie wiem...uwielbiam jak tate konczy mi na twarz??

lubi jak mowie do niego michael????nie wiem czemu???/

Gość Tak czasem bywa nistety
Żałosne podszywy. Chyba mają za dobrze w życiu i im się nudzi. Gratuluję inteligencji. Ciekawe czy jak wam przyda się pomoc to też tak się powygłupiacie. Myślicie, że to jest zabawne, ile wy macie lat 13? Może jednak wam się w życiu nie układa i przez takie zachowanie czujecie się nie wiem jacyś śmieszni?