Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trampkara

MORDERCY W LITERATURZE.

Polecane posty

Gość trampkara

Witam. Potrzebowałabym po jednym przykładzie mordercy z każdej epoki literackiej. Kilka przykładów już mam, brakuje mi tylko kogoś ze średniowiecza, renesansu i Młodej Polski. Ma ktoś jakiś pomysł? Nie muszą to być lektury. ;)

Gość trepjeden
Masz coś z Szekspira? Od niego możnaby zaczerpnąć, np. Ryszara III-go, Otella tudzież Makbeta z żonką.

Gość trampkara
No tak. Mam Szeksipira, ale potrzebuję jeszcze jakieś inne przykłady.. Mam także Raskolikowa i postaci z "Milczenia owiec", "Pachnidła", "Balldadyny". Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? ;)

Gość trampkara
Ale mówię, że te przykłady już mam. ;) Szukam czegoś ze ŚREDNIOWIECZA, OŚWIECENIA I MŁODEJ POLSKI aktualnie.

Gość eulalia112345678
Jesli to mloda polska to Eliza Orzeszkowa "Dziurdziowie" Banda chlopow zabija kobiete ze wsi grabiami. Wbrew pozorom swietna ksiazka, nienawidze nad niemnem itp a ta mi sie super czytalo i mialam na prezentacji na maturze

Gość trampkara
Oooo, dzięki wielkie! O takie przykłady właśnie mi chodzi! ;) Jak ktoś ma coś jeszcze to piszcie! ;)

Gość klikajcie linka
a na dodatek po zarejestrowniu sie zagladnij do programu partnerskiego gdzie mozna sobie dorobic. SAM SPRAWDZ klikajac w tego linka http://chomikuj.pl/?page=182164