Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfjkklllghjk

Dzisiaj Post co macie na obiad ????????? ???????????

Polecane posty

Gość dfjkklllghjk

Gość obiad

Gość tratatam
Naleśniki z serem i barszczyk

Gość śledzie
w śmietanie z cebulką i ziemniaki w mundurkach:)

Gość kokok
żur i placki

Gość mam rybe

Kawałki indyka podsmażane z cebulką i czerwoną papryką. I co z tego, że mięso? Mnie post nie dotyczy :-)

Gość stała bywalczyni która nie ch
agawa to indywidualna sprawa, czy jesz mięso, czy nie. Nikt nie każe Ci być religijną osobą, ale istnieje jeszcze cos takiego jak tradycja, którą wydaję mi się warto pielęgnować dla przyszłych pokoleń. to zwyczaj stary jak świat , że w środę popielcową nie je się mięsa i wydaje mi się , że te pare dni w roku, każdy może sie od tego mięsa powstrzymać. A chwalenie się, że jesz mięso to moim zdaniem nie jest objaw indywidualizmu tylko....żenada.....

Od samego czytania już się głodna zrobiłam. Ja dziś robię zupę ogórkową i do tego placki ziemniaczane.Ulubiony obiad mojego męża.Będzie się cieszył jak wróci z pracy

Gość treq=a
Dorsza smażonego, ziemniaki, surówkę z kapusty kiszonej, zupę pieczarkową z makaronem.

Gość hkgclug
rybke z surówka.

Gość wczoraj w radio słuchałam
księdza, który mówił, że post nie obowiązuje, oczywiście kto chce może pościć, ale nie powinni tego robić ludzie starsi Tak więc to tylko wymysł ludzi, Boga w to nie mieszajmy.

Gość hm nie było pyt/ co bezmięsneg
hmhm pytanie bylo " dziś post.co macie dziś na obiad." nie bylo pytania co bezmięsnego macie na obiad. Wiec niby czemu agawa nie może napisać ze będzie jadła mieso???;) Wy się niby nie chwalicie tym że nie zjecie dfziś mięsa??? No właśnie:D i tu nie chodzi o powstrzymywanie sie tylko o pewne zasady. Ona nikomu nie napisała że macie jeść mięso dziś. A pouczenia w jej str ze lepiej aby się jednak powstrzymała i głupio ze się chwali jest troszkę dziwne. PS ja mięsa nie jem prawie w ogole bo nie lubie. więc tu chodzi o pewne zasady i tolerancję. Dla niektrórych dzisiaj jest po prostu zwykły dzień. A dla większosci post polega na gtym ze większosc odbębnia kościoł bo trzeba i mięsa nie je bo też trzeba. ale trzeba bo co? kazdy musi? jak ktoś chce to ok jak nie chce też ok:)

Gość kafeteria pl
ja tak: mintaj smażony, ryż, warzywa gotowane na parze, cacyki, surówka z kiszonej kapusty.

Kurczak+kasza gryczana+ warzywa. Jak poszczą wegetarianie? Bo jak widzę tylko na mięsożercach się ten post skupia :P

Gość sorki ze off topic
wiem ze to nie forum o religijnosci &tp ale osobie o nicku "stala bywalczyni ktora nie ch" chcę powiedziec, że powstrzymywanie się od jedzenia mięsa w Srode Popielcowa czy inne tego typu dni to jest sprawa stricte religijna. JEsli ktos kto nie wierzy w sensu umartwiania się dla Boga, niejedzenia miesa dla "tradycji" kompletnie mija się z celem.

Gość sorki ze off topic
a poza tym dzis obowiazuje nie tylko post zwykly czyli od miesa, ale tez post scisly czyli jemy 3 posilki, z czego dwa razy sie posilamy i raz jemy do syta. uf ;p

Gość kafeteria pl
a ja słyszałam że jeden posiłek do syta i nic.

Gość agawa post obowaizuje wszytkic
i tylko niewierzacy mowia ze ich nie bo maja to zwyczajnie w du.pie,ale to nie jest zadne wyjasnienie.grzeszysz kobieto puchu marny!ale twoja sprawa...

u mnie przestrzega się, więc post ścisły 3 posiłki w tym 1 do syta ..od jutra zaczynam odchudzanie, ...tylko łyżka ziemniaczków+szklanka kefiru - małokalorycznie i ziemniaki szybko się trawi pójdę wcześniej spać, żeby nie myśleć o jedzeniu...

Ojojoj, prawie burzę wywołała :-) Post obowiazuje tego, kto chce, aby go obowiazywał - więc wcale nie wszystkich :-) Wierzę w Boga, ale dla mnie ma sie to nijak do niejedzenia mięsa w piatki, czy właśnie dzis. Wolno mi :-) Poza tym ja rzadko w sumei jadam mięso, wiec gadanie, że mogłabym się dzisiaj akurat powstrzymać jest idiotyczne. Jestem dobrym człowiek - i to mi przed Bogiem wystarczy - niejedzenie mięsa nic tu nie zmieni. Sorki, ze tak religijnei wyszło w tym topiku. Zyczę wszystkim smacznego obiadku - cokolwiek planujecie.

nie chodzi o mieso ale ot by zrezygnować co sie lubi przeznaczyc na ofiare dla Jezusa

kurczak smażony, soczewica i sałatka :-P możecie mnie cmoknąć moherki :-D

Nikomu nie robię na złosć (bo niby komu???) - po prsotu ugotowałam to przedwczoraj i miałam zjeść wczoraj, ale wczoraj wyskoczyło coś innego i muszę zjeść dzisiaj, bo sie zepsuje. Więc proszę sobie do tego nie dorabiać ideologii.

nie tłumacz się dziewczyno. od kiedy to ktoś ma ci dyktować co jesz? jeszcze czego :-D jednak ten kraj jest popierdolony :-D

Gość a ty soledad razem z nim