Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pola_sz

Kierunek Wielka Brytania

Polecane posty

Ostatnio zaczęłam odkrywać ją na nowo, zwiedziłam Walię, teraz pora na Wyspy Isle of Man. Podobno jest przepięknie. Może macie jakieś ulubione tam miejsca, które możecie polecić do zwiedzania?

Gość koala33
Tutaj możesz coś sobie znaleźć, http://www.visitbritain.pl/destinations/ bardzo fajnie opisane miejsca, nawet mapy miast będziesz mogła tam znaleźć i w ogóle sporo informacji na temat Wielkiej Brytanii.

O Blackpool mówią że to brytyjskie Las Vegas :) Tam to w tym wielkim parku rozrywki chciałabym być, albo na wieży widokowej Blackpool Tower, ech...i ten spacer po plaży...się rozmarzyłam :)

Mam jeszcze jeden pomysł - bardziej trekkingowy: Wybrzeże Jurajskie. Ponad 100-kilometrowe spacerowanie wzdłuż morza. I jeszcze słynne czerwone klify. Jeśli masz ochotę na dłuższy "spacer", to mi się wydaje boskie.

Blackpool to fantastyczne miejsce mieszkam niedaleko plecam

Ja o Blackpool co jakiś czas tylko słyszałam (w programach na bbc lifestyle :P) Potem zobaczyłam to video http://www.visitbritain.tv/player.php?v=3c3TpJWmm4rV0MismJugjdfUyNbSz8XS283e1aGV2snQ2cfX29zjpA== i szczerze mówiąc nie sądziłam, że to tak wygląda :) Kolejne miejsce, w którym warto być choć raz :) A może znacie jeszcze jakieś miejsca "ukryte" w Wielkiej Brytanii?

Gość caryca1
Odwiedz Kornwalię, jest piękna

W Kornwalii to warto zobaczyć wykuty w klifach amfiteatr Minnack Theatre. No i przylądek Land's End - fantastyczne widoki. Lubię wszystko, co jest nad wielką wodą :)

Gość ilonaaaaaa
ja niestety moge pochwalić się tylko wczasami w Londynie. Przez tydzień mieszkałam u Hindusów...

To może warto pomyśleć o kolejnym wyjeździe na Wyspy? :) Ja to uważam, że dobrze zobaczyć nie tylko Londyn, ale też Edynburg, Liverpool, Newcastle - każde inne, różne atrakcje. No i ta architektura! Ja tym chyba to w tych wszystkich miastach najbardziej lubię :)

Tam podobno jak już raz pojedziesz to już musisz wrócić, ale fakt każde miejsce ma coś do zaoferowania, każde miasto jakaś niespodziankę funduje, nie ma czasu na nudy, widoki są niesamowite no i historia, którą warto poznać.