Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia1981

beta hcg nie rośnie

Polecane posty

Gość martusia1981

Witam, piszę bo może ktoś z Was Kochane miał podobny problem. ostatnia miesiączka 21 styczeń. 14 lutego test ciążowy 2 razy pozytywny, 15 lutego badanie beta hcg wykazała 33,9. Ponowne 3 testy na mocz dwie kreseczki ale bardzo niewyraźne. 16 luty wizyta u gina ale usg nic nie pokazuje- za wcześnie. 17.01. kolejna beta i przyrost prawie zerowy bo 34 :( czyli o 0,1. a powinien o 66 procent wzrastać na 48 godzin. W normie niby jest napisane że 1-2 tydzień od 16 do 156 ale czemu nie rośnie? Objawy typowo ciążowe bóle brzucha jak na okres, bóle piersi / ale po bokach i trochę z góry/, często oddawanie moczu. wszystko wygląda na początek ciąży / na moje oko tak 1 góra 2 tydzień/ ale strasznie martwi mnie ta beta. żałuję , że tak szybko zaczęłam z testami bo teraz drżę czy dostanę miesiączkę / około 20-22.02/ czy może jednak się uda. czy ten brak przyrostu bety na samym początku skreśla szanse na dzidziusia? proszę pomóżcie bo cały dzień dziś płaczę. z góry dziękuję za wszelkie porady/ odgłos z Waszej strony. i czy myślicie że powinnam jeszcze robić w tym tygodniu betę czy już pozostało czekanie i modlitwa?

Gość martusia1981
ale czy przy tak bardzo wczesnej ciąży ten przyrost też musi być taki co 48 godzin? też wyczytałam właśnie że to niedobrze:( nie wiem czy dalej robić betę i sprawdzać cy coś się ruszy czy odczekać jeszcze te 2 tygodnie? dzwoniłam do lekarza powiedział, że nie ma póki co badać - muszę czekać a to czekanie jest takie trudne:(

Gość amebamea
na poczatku ciazy beta rosnie najszybciej, wiec twój wynik raczej o niczym dobrym nie swiadczy :(

moze ciąża biochemiczna? a moze za wcześnie ta bete robiłaś po prostu:) czasem nawet beta nic nie wykrywa do okresu ci jeszcze troche zostalo powtorz za tydzien bo na usg i tak nic nie bedzie widac do 6-8 tygodnia :) testów już nie rób-szkoda kasy powtórz betę mojej bratowej rosła bardzo bardzo powoli-mniej niż powinna już miała być łyżeczkowana i proszę-ma 3 letnią córeczkę ja nie robiłam bety i nie zamierzam:) po co się stresować:) test i brak okresu mi wystarczą :) pozdrawiam

Gość martusia1981
dziękuję bardzo Kochane. bete zrobię za tydzień - mam nadzieję, ze w weekend okres nie przyjdzie. jeśli znacie jakieś historie związane z niską betą to proszę opowiadajcie. szczególnie te pokrzepiające- bo chyba tego najbardziej w tej chwili mi potrzeba. najbardziej martwią mnie jeszcze te bóle - skurcze już ponad 2 tyg. trwają - szczególnie jak rano wstają albo w ciągu dnia się położę i wstaję.

Gość martusia1981
Blondyna poznan a ten pierwszy wynik to w którym tygodniu? ja zakładam możliwe zajście między 1-9 lutym ale bliżej tego 8 chyba. beta była 15.02 więc jest około tygodniowa / najmniej / lub tak9 dniowa może to ma wpływ na to stanie w miejscu i mikro przyrost o 0,1?

Gość martuska pietruska
pamietaj, ze jesli ciaza jest wadliwa, to czesto natura sama sobie z tym radzi. na Twoim miejscu nie siedzialabym na necie i szukala, tylko odpoczywala

Gość martusia1981
to ja chyba za wcześnie ten test zrobiłam może moja się jeszcze nie zagnieździła.. chciałabym odpoczywać, nie myśleć ale nie potrafię. to moja pierwsza, wyczekana i upragniona szansa na dzidziusia i odwala mi:(

Gość martusia1981
Blondyna jak sobie porównuje Twoje wyniki to betę robiłaś 34-35 dnia cyklu a ja w 24-2 więc mam 10 dni jeszcze żeby z 34 wzrosła na 160 parę więc może jest jeszcze jakaś nadzieja...cały czas mam nadzieję bo co pozostało. dziś na 18 mam wizytę u lekarza może coś poradzi, może coś dojrzy. trzymajcie kciuk

Gość mamonnnaa
Skoro jest hcg we krwi to się zagnieździła. Hormon jest wydzielany od chwili zagnieżdżenia, więc nie ma innej opcji. Narazie poczekaj, powtóz betę po weekendzie, jeśli przyrost będzie, to jest szansa, ze bedzie ok.

Gość nie rośnie
bo to ciąża biochemiczna, niestety ale nic z tego nie będzie, wiem co mówię....

Gość skakanka82
Zdecydowanie za wczesnie zrobilas te testy i bete.Ja wiem co znaczy czekan na 2 kreski ale troche sie pospieszylas.Czasu nie cofniesz wiec musisz cierpliwie czekac,trzymam kciuki zeby to byla zdrowa i silna ciąża.

Gość martusia1981
czyli beta jest od momentu zagnieżdżenia dodatnia? DZIĘKUJĘ za ciepłe słowa. liczę się z tym, że możebyć biechemczna ale jeszcze wierzę i mam nadzieję.

Gość martusia1981
i po wszystkim. beta spadła o ponad 6 w dół. nic z tego nie będzie. jestem załamana:( i serce mi pękło...