Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana młoda

czy na mydle mogą przetrwać plemniki? i jak długo?

Polecane posty

Gość niedoinformowana młoda

????

Gość magdalena ko
nie

Gość hrabia Rosporek-Walicipski
plemniki XX przetwają, 3 dni i 4 min, XY, ni ma chuja , kipna po trzech minutach

Gość dlaczego nielll
a co to są plemniki XX?

Gość ble ble blee
plemniki XX to zmutowane plemniki z podwójnym materiałem genetycznym, więc mogą przetrwać 2x dłużej niż zwykłe i wg najnowszych badań naukowych czas ich przeżycia waha się od 1-3 dni w zależności od marki mydła na którym są (najdłużej żyją na Fa oliwkowym)

Gość X factorr
Dobre pytanie. Ciekawe na ile jest ono podyktowane rzeczywistą potrzeba zdobycia informacji na ten temat a na ile dla beki:-D Przecież może sobie sprawdzić te kwestie w necie chociażby wpisując żywotność nasienia. Ja Ci mogę napisać że to zależy od bardzo wielu spraw. Przyjmuje się iż zdolność do zapłodnienia plemniki mają do 48h. Ale to naprawdę zależy od wielu spraw o ile plemniki wogóle są a poza tym gdzie są w jakiej temperaturze. Ktoś nadpobudliwy w wiedzy medycznej mógłby Cię zaskoczyć tym że np w bankach spermy dla podtrzymania jej jakości używa się procesu kriokonserwacji właśnie z użycie zawartego w mydłaćh glićerolu ;) Ale od razu mogę Ci napisać że to akurkąt byłaby bezpodstawna obawa:) generalnie to mydło akurat używa się z udziałem wody i jeżeli wogóle tam się znalazły jakimś cudem to przecież mechanicznie jest stamtąd usuwalne. Wyprzedzajac jakiekolwiek pytania raczej wątpię by można było zapłodnic mydłem :-D