Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kazaaa

dni niepłodne

Polecane posty

Witam serdecznie. Chcielibysmy z dziewczyna sprobowac seksu bez zabezpieczenia jestesmy ze soba juz prawie rok itd i moje pytanie brzmi czy jezeli teraz w lutym dostała okresu dokladnie 5-go lutego to czy mniej wiecej w czsie od 28 lutego az do kolejnego okresu mozemy bezpiecznie to zrobic nie obawiajac sie ciazy ? niby wtedy wypadaja nieplodne ale wole sie upewnic moja dziewczyna ma 19 i z tego co wiem to w miare regolarnie miesiaczkuje. Pozdrawiam

Gość niezla suczka
nie no przed okresem to jest ryzyko zajscia !!!!! Jesli juz to do 3 dni po okresie mozecie smialo :)

niezła suczka nie chrzan chłopakowi ogolnie ejst tak 1 dzien cyklu to dzien okresu..trwa 4-5 dni i potem sa ok. 3 dni niepłodne ...ale i tak uwazac trzeba..i potem sa dni płodne do owulacji mnieje wiecej 14 dzien..potem 5 dni..trzeba uwazac i ten okres do okresu jest niepłodny i mozna "podbno" sie bzykac do woli...choc nie u kazdej kobiety owulacja wypada idealnie wiec trzeba uwazac

Gość niezla suczka
ale te najbezpieczniejsze sa wlasnie po okresie o ile cykl nie jest za krotki, wlasnie te wpadki to najczesciej pochodza z tej pewnosci co do seksu bez z . tuz przed okresem... zreszta lekarze i tak powiedza, ze nie ma 100% metody, a bez zabezpieczen to w ogole rosyjska ruletka. Nie wiem , ja tam stosuje zasade, ze do 5 dni po okresie jestem bezpieczna i jakos od 10 lat nic mi sie nie stalo ;)

Gość EwaO
Jesli przykładowo przyjmiemy że cykl trwa 28 dni a okres 7 dni, to dni niepłodne są do 3 dni po okresie i od 10 dnia przed przewidywanym terminem następnego okresu. Inaczej mówiąc dni płodne to od 4 dnia przed środkiem cyklu do 4 dnia po nim. Polecam narysować sobie diagram 1-28 , rozrysować to co napisałam i wtedy wszystko będzie jasne.