Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Moje dziecko sie przesikuje w nocy

Polecane posty

juz nie wiem co robic. Przedwczoraj robilam parnie dzisiaj juz tez musialam zrobic bo juz nie mialam mu co zalozyc. Uzywamy huggies super-flex (na pampersy jest uczulony) do tej pory sie sprwdzaly ale teraz synek co rano budzi sie obsikany bokami (miedzy nozkami ) albo nad pileuszka na lini tali bokami. Wazy jak narazie 10.5kg wiec nie moge mu zakaldac wiekszych pieluch. Poradzcie cos bo nie mam ochoty caly czas prac. :P

dlaczego "nie mozesz" mu zakładać innych pieluch? huggiesy to dziadostwo :) skoro na pampersy jest uczulony to szukaj innego rozwiazania. moja miała 10 kg to przeszła na pieluszki toujours z lidla rozmiar 4. nie pamietam kiedy ostatnio sie przesikała druga sprawa. nie dawaj mu przed snem picia

Wieczorem o 21 pije 100ml wody i czasem tez w nocy. Jka mam mu nie dawac pic jak chce i placze na dodatek jak mu nie dam .

Gość tysiaaaa
to zmieniaj mu pieluche w nocy albo jak ktos napisal szukaj innych pieluch :O wy to macie czasem problemy, zakladac topik ze dziecko sika w nocy :O

ja w takich sytuacjach kupowałam dziecku większe pieluchy. mimo ze wagowo pasowały mu mniejsze to potrzebował bardziej chłonnych

Gość a co na to ginekolog prowadzac
moj maly przy wadze 10 kg zaczal nosic pampersy rozmiar 5, teraz wazy 12 i kupilismy 5+ . hUGGIESY SA NIECO MNIEJSZE OD PAMPERSOW

Gość atramencik123
Mój syn ma 13 kg i mimo, że pije w nocy wodę nie przesikuje pieluchy. Używalismy na noc pampersów o rozmiarze 4+, ale teraz przerzuciliśmy się na toujours z Lidla (kwestia oszczędności) rozmiar 5. Jesteśmy zadowoleni. Mały budzi się zawsze w suchej piżamce, a pielucha mimo, że waży swoje po takiej nocy zawsze pochłania wszystko, co trzeba. A poza tym skoro dziecko przesikuje pieluchę to albo poszukaj innej, zakładaj mu rozmiar większą, albo po prostu przebieraj w nocy.

Gość to ja wasza pchła
meaa po raz kolejny udowadniasz jak beznadziejny poziom reprezentujesz "huggisy to dziadostwo" zawyrokowała naczelna idiotka topików dla mam... szkoda słów na ciebie

ja używam pieluch tififi z biedronki na noc mały duzo pije i w dzien i w nocy nie przesikał sie nigdy

nie zawsze nalezy sie kierowac waga przy doborze rozmiaru pieluch, czasami tez budowa dziecka jest wskazaniem

Gość bella happy
Mialam ten sam problem. Najlepsze nkazaly sie pieluchy Happy z belli. Polecam, nie zawioda.

Gość SIKAM I JA
Haggisy są super!! Możesz mu pod dupkę dawać takie podkłady higieniczne (do czasu kiedy nie znajdziesz porządnych pieluch)

jagoda - widzisz, skoro przy wadze 12 kg moj maluch nosi rozmiar 5+ tzn i sa ok :) Huggiesy(flex) kupilam raz na zmiane z pampersami kiedy mial jeszcze rozmiar 5 i byly za ciasne-przeciekaly

myszko, mam te fifi z biedronki ale may bardzo sie od nich odparz , doslownie skora schodzi razem z pielucha , wiec nie bardzo moge ich uzywaz zwlaszcza ze noc jest bardzo dluga. Nie napisalam wczesniej, ale maly spi z nami na lozu odwrocony bokiem do mnie wiec siki przeciekaja bokiem i to nie jest wina cjhlonnosci pieluszki tylko wlasnie pozycji jaka przyjmue w czasie snu.

a toujoursow uzywalismy i byly dobre, tyle ze u mnie pampersy taniej wychodza bo zwykle kupuje 2 jumbo paki w promocji i wystarcza od promocji do promocji :) Ale mysle ze toujoursy maja mniejsze prawdopodobienstwo uczulenia bo nie sa nasaczone zadnymi srodkami nawilzajacymi

to ja wasza pchła - oczywiście, że huggiesy to dziadostwo :) śmierdzą, są sztywne i drapią brzuszek do tego są mniejsze i mniej chłonne, nie trzymają wilgoci z dala od skóry dziecka a może podasz jakiś argument, że nie jest to dziadostwo? :D tylko od idiotek umiesz wyzywać? ja też umiem :) nie bój się. tylko do twojego poziomu sie nie zniże

Gość to ja wasza pchła
oj tak, tak cos jeszcze??? ....rozumiem ze twoj dzieciak, i twoje poglady na pieluchy sa wyrocznia dla całego forum.... wiesz czemu cie nazwałam idiotką? dlatego, ze czlowiek na poziomie napisze " według mnie....itd"

piszę to JA, a więc jest to MOJE zdanie :) kłopoty z rozumieniem tekstu czytanego??

Gość huggiesy Nie są
wcale sztywne!!!mój mały śpi w nocy około 10 godzin przed snem wypija 210 ml mleka i jak się budzi nic nie jest mokre, odparzeń nie ma, więc nie uważam żeby te pieluszki były dziadostwem!!

no ale nie musisz krzyczeć :) masz prawo do takiego zdania :) meliske wypij miałam inne odczucia zwiazane z huggiesami

Moja coreczka w nocy piła duzo wody.Nocą zmieniałam pieluchy od minimum jednego do 3 razy.Poza tym nie rozumiem dlaczego nie mozesz kupowac wiekszego rozmiaru....Co do jakosci pieluch-coz,jak ktos ma kase zeby miesiecznie wydawac na pieluchy 50 zl zamiast np mozliwosci wydawania 25(w biedronce sa pieluchy Fitti za 26 zl-72 szt.Jakosc gorsza niz pampers czy huggies,jednak zadna masakra,to w koncu pielucha,moje dziecko zyje,ma sie db,jest zdrowe,ma zdrowa pupe,czuje sie komfortowo-wszystko ok wyobrazcie sobie)to ekstra-zazdroszcze,ze ma pieniadze i moze swojemu dziecku kupowac wszystko z prawie najwyzszej polki.Jednak demonizowanie jakie to Huggiesy to dziadostwo uwazam za przerost tresci nad formą....Az chcialoby sie napisac z przymruzeniem oka-"nie widziała dupa słońca...". Wracajac do tematu,proponuje wieksze pieluchy i zmiane ich nocą. pzd

Gość spamujesz
taki gigant i w pieluchach?? aaaaaaaaaaaaaaa :[

Gość a co bez ulotki dostałaś
a jaki problem przebracdziecko w nocy ? leniwa mamuska i tyle

a próbowałaś takich pieluszek "majteczkowych"? Czyli wkładanych jak majtki, bez zapinania na rzepy. Mogłyby zdać egzamin.Ja używałam ich na noc ale z Pampersa,na pewno są jakieś odpowiedniki.

Gość jpkuuulo
mój tez się przesikuje-używam dada z biedronki,zużywam 4-5 paczek miesięcznie,jest malutki i dużo sika,a córa się nie przesikiwała-używałam pampers-2 paczki duże,a potem najtańsze i też było ok.Mąż uważa że to dlatego że chłopiec to inaczej mocz wylatuje-fontanna,ja nie wiem,ale chyba kupię na próbę inne pampersy.co z tego że takie tanie jak tyle ich zużywam-wychodzi 121 zł miesięcznie

Ja jestem tego samego zdania co meaa Dla mnie hugiess są sztywne małe, beznadziejne, mój młody miał kupione 2 paczki rozmiar 1 i 2 z paczki nr 1 zużyliśmy 3 pieluszki i poszła do kosza, paczkę rozmiar 2 oddałam koleżance. Cały czas używamy pampersów (mój Michał nie jest na nie uczulony) i jesteśmy zadowolenia, natomiast jeśli dziecko ma alergię to może faktycznie dobrze by było poszukać pieluszek innych marek? kupić takie małe paczki i próbować każdej po kolei? i jeśli chodzi o rozmiar to my również używamy ciut większych niż wskazuje etykieta.

Gość to ja wasza pchła
meaa skoro tak radzisz innym, melisy i te sprawy to ja tez ci polece ale dobrego psychiatre idz sie lecz panienko bo strach czytac to co wypisujesz

Gość anegdaaaaa
a ja uzywam i huggiesow i pampersow i innych jak np. toujours z lidla, dada z biedronki, bella happy, najtanszych z kauflanda i wszystko jest ok. moja corka duzo pije, rowniez w nocy i obojetnie jaka pieluche ubiore to i tak ja w nocy przebieram. tez sie zdarza, ze bokiem wylatuje jak spi na ktoryms boczku. czasem nawet dwa razy ja przebieram w nocy. sprawdzam reka, jak juz jest wielka klucha to zmieniam szybko pieluche, bo do rana nie dotrwaly jeszcze zadne.

To nie jest tak ze dziecko przesikuje pieluszke, tylko mocz " ucieka " bokiem bo synek spi na boku. A co do przewijania dziecka noca ... no coz , uwazanm ze pielucha powinna wytrzymac noc.