Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w ksiazkach...

do osob piszacych prace mgr lub lic., badz takich ktore maja to za soba...

Polecane posty

chodzi mi o prace lic, napisalam 1. roz - w sumie, na podstawie 12 pozycji, wiec chyba jest dobrze, mam jednak 3 gl ksiazki, z ktorych pisalo mi sie najlepiej, dlatego w kazdym podrozdziale powoluje sie na nie co najmniej raz, dwa, tzn. srednio na co 2. stronie w przypisie mam ten sam tytul, czy to umniejsza pracy ? oraz... jesli powoluje sie na te sama pozycje, wystarczy podac autora, po nim poczatek tytulu pracy i skrot op. cit. jednak ja mam 2 pary ksiazek ktora roznia sie tylko jednym ostatnim wyrazem (a mianiowicie "podstawy zarzadzania nieruchomosciami"; "postawy zarzadzania nieruchomoscia"). co w takiej sytuacji? pisac za kazdym razem caly tytul i dopiero pozniej op. cit.? dla wzoru: w necie jest inf ze powinno to wygladac tak: M. Bryx (red.), "Podstawy zarzadzania....", op. cit, s. xx ale z powyzszego powodu (roznica ostatniego slowa) - powinnam podawac caly tytul? no i wtedy, juz w innych pozycjach chyba musialaby robic tak samo? w koncu praca ma byc jednolita. prosze BAAAARDZO o pomoc !