Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja......

kłotnia z męzem o imie dla dziecka ....

Polecane posty

Gość patrycja......

mam problem.. jestem w ciązy, USG wykazałao ze bedzie chłopiec. Mój maż chce dac na imie Oktawian a mi sie to imie baaardzo nie podoba ... chcialabym dac np. Michał, Marcin, Tomek, Bartek - a mąż twardo NIE - bedzie Oktawiam :/ powiem wam dziewczyny ze jak dziecko sie zachowuje.. zero kompromisu :/

Gość oktawiam
maatko!!co to jest?? następny mądry tatuś który chce zaspokoić swoje ambicje kosztem dziecka...

kocham to imię nie znasz się jestem za OKTAWIANEM!

I tak dobrze ,że nie chce mu dać na imię np Solidaryk :D:D:D:D:D:D:D

Gość antyfanka riczarda
a ty się nie zachowujesz jak dziecko?? Zero kompromisu:o

Gość ewik69
Oktawian :D ale teraz na poważnie - wszyscy, albo prawie wszyscy faceci są jak dzieci, kiedy chcą postawić na swoim, może skonsultuj to imię przy nim z np. rodziną, jak ktoś trzeci powie mu, że to imię nie jest odpowiednie to może odpuści ;)

Powiedz ,że tobie się podoba bardzo np Tomek czy Marcin więc chcesz iść na kompromis i wybrać jeszcze inne imię które wam obu się spodoba :)

Gość patrycja......
tylko ze on jest uparty ja osiol... zawsze musi byc tak jak on chce ale ja nie odpuszcze - nie dam dziecku tak na imie ...

Gość a takl z
Moj się upierał przy Zygmuncie - po pradziadku...Jest Mikołaj:)

Gość mądrość kafeteryjna
postaw na swoim, bo jak teraz odpuścisz to już zawsze będziesz ta ustępująca królewiczowi, niech wie, kto tu rządzi :classic_cool:

Gość everlasting romance
Oktawian? A ma jeszcze jakieś inne sadystyczne skłonności? Chyba w ogóle nie chce tego dziecka, skoro uparł się, żeby chłopczyka tak skrzywdzić!!

Gość to dajcie mu dwa imiona
jedno które wybrał mąż a drugie twoje. Zawsze możesz mwić do dziecka przez ciebie wybranym imieniem :)

Gość everlasting romance
Może zaproponuj, że dacie synkowi na chrzcie Bartosz, a w domu mąż może zdrabniać to imię nawet jako "Neron", "Atylla", czy jeszcze inaczej... ;) kurczę, skąd się tacy ludzie biorą? on sobie nie zdaje sprawy, jakie konsekwencje dla dziecka będą mieć jego odchyły? Jak macie na nazwisko? Jak np. Koniecpolscy albo Przespolewscy, to w sumie niech wam będzie, do takich nazwisk od biedy takie imiona pasują, choc dziecko i tak ma totalnie przegrane...

Mój maż chce dac na imie Oktawian" mnie to sie kojarzy jakoś tak ze stacją benzynowa a w szczególności z benzyną wysoko oktanową :D

Gość mądrość kafeteryjna
regres - to znaczy, ze skończyłeś gimnazjum nie masz najmniejszego pojęcia o historii Rzymu, nie chwaliłabym się tym :O 🖐️

wiesz..... jak ci to powiedzieć ... więcej mam do czynienia z tankowaniem co 2 dzień auta niż z Rzymem :D jesli w ogóle rozumiesz o czym piszę ...

Gość patrycja......
noo dlatego nie dam tak dziecku na imie i juz... niech maz spada - bedzie Michałek ... Michas ;)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
autorko nie dziwe Ci sie ze sie wkurzasz Oktawian to okropne imię, poza tym musicie wspólnie podjąć decyzje no a po porodzie idz sama zarejestruj dziecko w urzedzie bo mąz Ci wróci z aktem urodzenia Oktawiana ;)

Gość patrycja......
własnie tego sie obawiam ze zrobi to bez mojej zgody :/ jetem w ciazy a on mnie musi tak wkurzac / uparciuch jeden :/

Gość lo matko Oktawian
i jak to zdrabniac? Oktek?? ;)

Gość patrycja......
Moze Otek - ale u mnie Otek to taki pijaczek na miescie ;(

Gość a ja wole czekolade
Ja bym sobie nie dala :) w koncu to my rodzimy wiec to kobieta powinna miec prawo wyboru imienia :P a jak taki madry to niech sam sobie pojdzie na porodowke.... zawsze mozecie wybrac inne imiona i wylosowac.... a wogole to czemu sie uparl na tego Oktawiana? jakas wartosc sentymentalan czy sobie po prostu ubzdural?

Gość smutne to.
Kilka lat temu poznałam chłopca, który miał w papierach imię "Patrycjusz". Zafundował mu je tatus, osoba z nizin społecznych, który nawet nie widział, że u Rzymian "Patrycjusz" to nie imię, a funkcja... w pijanym widzie brzmiało mu to "godnie" i tak wyszło... nazwisko było pospolite, efekt: komiczny (coś w klimacie: Eustachy Żmijka). Chłopak sobie jakoś radził, dzięki mamie - otóż wkurzona matka nie stolerowała imienia, konsekwentnie nazywała synka własnie jakoś normalnie, nie pamiętam: Tomek? Maciek? i on funkcjonował wśród kolegów, w szkole i w domu pod tym wybranym przez mamę imieniem... Bardzo się wstydził tego "Patrycjusza". Ojca również się okropnie wstydził, ale trudno mu się było dziwić. Generalnie: jak wiem, że dziecko się nazywa np. Sybilla Ciapa, Kasandra Gołąb, to już niestety czuję, z jakim problemem przyjdzie... A problemem podstawowym w tym przypadku są głównie: niedojrzali emocjonalnie rodzice, odreagowujący na dziecku własną głęboką frustrację...

Gość ciesz sie ze nie wymyslil
Sokratesa :D

Gość zdrobnienie Otek to sie bedzie
kojarzyc raczej z imieniem Otto ;)

współczuję tak upartego męża chyba nie masz lekkiego życia z nim

Gość dajcie mu na drugie
diesel Oktawian Diesel będzie ładnie :-))) taa, wiem kim był Oktawian August, ale skojarzenia benzynowe bardziej mi się podobają :-P

Gość a ja wole czekolade
Wiecie z drugiej strony zawsze lepiej Oktawian niz np Dzordz czy Dzesika :P co podobno sie zdarza w Polsce hahah

Gość everlasting romance
Oktawian Diesel.. A z życia: Olivier Janiak. Jeanette, Fabienne, Xaviere Wiśniewscy. Colin Przydatny (pewna znajoma tak się napaliła na Farella, że nazwała synka Colin, choć to było imię pasujące ni w pięć ni w dziewięć, bo po pierwsze: niepolskie, a po drugie nazwisko to przymiotnik - inny niz podałam, ale bardzo podobny). Z imion, z nazwisk nie wolno się śmiać, ale po niektórych ludziach widać, że ich rodzice niestety byli potwornie niedojrzali, jak im się dziecko rodziło. :(

Gość patrycja.....
no nie, nie mam z nim lekko - uparciuch jakich mało :/