Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eksy

co byście wybrali??

Polecane posty

Gość eksy

pracę na dobrym stanowisku z bardzo dobrym wynagrodzeniem, że stać was na wszystko której nie lubicie czy pracę którą lubicie, w której wynagrodzenie jest znacznie niższe, i musicie rezygnować z niektórych rzeczy, które jednak nie sa niezbędne do życia??

Gość mądrość kafeteryjna
opcja nr 2, opcje nr 1 zostaw dla mnie :classic_cool:

rób to co lubisz ... np. co z tego ze będę miała kasy nie wiadomo ile jak codziennie rano wstanę z łóżka z grymasem na twarzy ze znowu muszę iść do pracy i cały dzień w stresie i złym humorze a opcja nr 2 jest lepsza bo bym chodziła do pracy z uśmiechem na twarzy a zawsze można poprosić o podwyżkę

Gość krem z kwasem glikolowym
praca nr 1 życie jest brutalne dla większości z nas, a pieniądze pozwola ci na robienie w wolnym czasie tego co lubisz

Gość ale czy nadawalabym sie
zarowno do pierwszej jak i drugiej roboty? jesli znalabym sie na tym to zdecydowanie wybralabym 1. Praca to praca, na relaks jest czas w domu, a im wiecej pieniedzy tym wiecej mozliwosci na ten relaks :D

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
opcja 1

Gość eksy
ok więc więcej informacji. Opcja nr 1 wiąże się z pracą po godzinach nawet do 23 zaczynając od 7, z szefem który jest despotą, chamem i prostakiem. Z brakiem czasu na cokolwiek i brakiem życia osobistego, dużym stresem ale niejakim prestiżem i jak już wspomniałam duża kasą. Opcja nr2 to dokładnie to co kocham robić, czuję sie w swoim żywiole, teraz się tym nie zajmuję zawodowo więc póki co jest moim hobby. Jednak kasa jest mniej więcej o połowę mniejsza a jeśli chce zarabiać więcej będę musiała odpowiednio więcej pracować. Praca ta nie wiąże się z żadnym prestiżem ani uznaniem, żadnych dodatkowych bonusów że tak powiem.

dokładnie, praca to tylko praca - ma przynosić pieniądze a nie satysfakcję. Dobrze jeśli jest przyjemna ale wynagrodzenie za pracę jest najważniejsze. od realizowania siebie jest czas wolny ;)

Gość eksy
opcja 1 jest moją obecną pracą którą wykonuję od 4 lat

Gość eksy
Sami dlaczego zmienilaś zdanie?

bo się wczułam po co mi kasa jeśli nie mam czasu jej wydawać?

Gość eksy
opcja nr 1.awans w blizej nieokreslonym terminie jesli w ogole opcja nr2. brak możliwości na awans

opcja numer 1 - po awansie pracujesz jeszcze bardziej, wypalasz się w ciągu ok. 3 lat i masz przerąbane. wybieram opcję nr 2.

Wybrałbym i... wybrałem pracę którą lubię, w której wynagrodzenie jest znacznie niższe, aczkolwiek ze zbyt wielu rzeczy nie muszę rezygnować bo nie mam zbyt wielkich wymagań :)

Gość a ja tam uwielbiam
opcje 4 isc na studia po których jest dobra kaska i które są bardzo ciekawe i bardzo lubie. w moim przypadku spełniło to wymagania budownictwo :classic_cool:

Gość hrabia Wąs Rosporek-Walicipski
opcja pierwsza, niepoprawny pracoholik, zgon wieku 35 lat na zawał, a przed tym radosnym wydarzeniem jakim jest, strzelenie w kalendarz, abonamet w aptece na leki antydepresyjne.

Gość eksy
jestem po studiach i nie są one żadną gwarancją odniesienia sukcesu zawodowego, zarabiania lepszych pieniędzy tym bardziej nie :)

Gość up............................

Chyba wybrałabym pracę, którą lubię, z mniejszymi zarobkami. Dlaczego? Bo praca ma ogromny wpływ na zdrowie psychiczne i postrzeganie świata. Satysfakcja z pracy chyba o wiele bardziej przerasta satysfakcję finansową. Wolę wracać z pracy uśmiechnięta i jeść kanapkę z serem, niż wracać wkurzona i iść do wykwintnej restauracji, żeby zajeść zmartwienia (i nabawić się wrzodów przy okazji)

Gość eksy
zlożyłam wypowiedzenie...Szef jest wściekły i teraz się mści, ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że podjęłam właściwą decyzję.

Gość 12345654321
Bezapelacyjne nr 2 Mimo ze z powodu funduszy musisz z czegos rezygnowac to jednak praca daje ci szcescie i satysfakcje bo ja lubisz jest Twoja pasja itd. Ja nie chcialabym codziennie budzic sie rano z tekstem: jej znowu do tej pracy jak ja jej mam dosc. Pamietaj ze niezadowolenie z pracy odbija sie na naszje psychice nerwach a potem my to przenosimy na bliskich i nasze relacje sie psuja.

Gość eksy
teraz strace troche nerwowo na dopominaniu sie o swoje pieniadze i prowizje ktora mi sie slusznie nalezy - ale perspektywa spokoju na dluzszy czas jest pocieszajaca