Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucyyy

Herbata w kulkach- piękny kwiat w filiżance

Polecane posty

Gość lucyyy
dlaczego uwazasz ze to farbowane siano? ma smak taki jak zielona herbata, tylko dodatkowo wizualny efekt fajny

Gość wygląda to nieapetycznie
jakby jakieś żywe coś sie czaiło na dnia :D

Gość lucyyy
wyglada wlasnie super, nie zostawia wcale fusów jak sypane, jest tylko kwiat, ktory mozna zaparzyc w czajniczku i polewac do filizanek. Jak ktos pije zielona herbate to smak tez mu przypadnie do gustu

Gość kasiaStasia
no a ja osobiscie widzialam juz cos takiego i wyglada to super jak sie rozwija:P

Reklama, nie reklama, moja mama też widziała to cudo u koleżanki w Bieszczadach i potwierdza, ze pięknie to wygląda, świetny efekt.

Gość lucyyy
Jakbyś przeczytała co napisałam w pierwszym poscie to byś wiedziała, że to moja aukcja, przeciez tego nie ukrywam. Chyba nie ma nic w tym złego ze pokazuje to na kafe

Gość sahka
no co by nie mowić, fajnie wyglądają.

Gość drogie te kulki
3 herbatki 10 zł, koszty wysyłki 7 mamy za jendą szklanke herbaty praiwe 6 zł gadżecik taki

Gość a skąd to sciągnęłaś
ciekawa jestem :)

Gość lucyyy
nie za jedna bo z jednej kulki mozna zrobic 3 herbatki:P a jest to ozdobna rzecz jak najbrardziej a ściągałam bezposrednio hurtowni:)

Gość No w sumie czemu nie
ciekawe jak smakuje

Z taką uwagą tylko, że to nie jest - z tego co ja się orientuję - zielona herbata. A smakuje naprawdę dobrze i jest z jednego kwiatka jakiś litr naparu, przynajmniej jak dla mnie wystarczajądco mocnego.

mialam takie cos w domu rozne rodzaje jak dla mnie drogo kupowalam w sklepie nie w hurtowni i za jedna kulke placilam jakies niecale 3 zl zalezy od wagi no i nie placilam kosztow przesylki mozna to znalezc w sklepach cynamonowych maja tez swoja strone w necie ale nie wiem czy mozna kupic u nich przez internet

Gość to jest zielona herbata
Zauważcie, że niektóre po "rozkwitnięciu" mają takie prawie niewidoczne nitki, a te dodatki kolorowe są różne, z suszonych kolorowych roślin (kwiatów). Mają różne smaki właśnie poprzez te kolorowe dodatki.

to jest dokładnie - zielona herbata liście niefermentowanej herbaty związane nitką i zwinięte w kulkę z lub bez dodatku kolorowego kwiatka - chryzantemy najczęsciej (mozna kupić samą chryzantemę do picia lub jako dodatek do zwykłej herbaty) można kupić takie kulki w kazdym sklepie/stoisku z herbatami na wagę w Lublinie - w Tesco, L'Elcercu, Realu

Gość Moje trzy grosze_____________
O! A są w Carrefourach może? Jak to się profesjonalnie nazywa na pudełeczku/opakowaniu? Jak mam to zidentyfikować w olbrzymim supermarketowym dziale z herbatą? Any clue? :)

Do Carrefoura nie chodzę - nie moge Ci powiedzieć, czy jest . W niedziele zerknę, jak to się nazywa fachowo - ta herbaciana kulka. Rozglądaj sie za standami w supermarketach (tymi stoiskami poza hala główna, typu świat herbat)

Gość lucyyy
W carefourze raczej ciezko dostac takie kulki, a ta o ktorej mowa, to jest zielona herbata, sa tez biale i czarne.

Gość lucyyy
No skoro mowicie ze za tyle mozna dostac w herbaciarni to obnizylam cene:) dzieki dziewczyny za sugestie:)

Gość kasztan rudy
no teraz faktycznie bardziej przystepna

Ok, dziękuję. Poszukam. A w Tesco, Realu i E.Leclercu to są na głównych halach może, czy też rozlokowane gdzieś po kątach? Dzięki za info.

nie na hali i nie po kątach, tylko w holach na standach - takich oddzielnych jakby stoiskach w holu między kasami a sklepikami

Gość lucyyy
no zapraszam:) juz opuscilam tak zeby bylo taniej niz na tych stanowiskach i z dodaniem przesyłki wyszlo tyle samo:) Mam jeszcze inne kulki tylko w weekend dopiero wystawię licytacje. Jeśli macie jakies sugestie to proszę o pomoc. W poniedzialek juz będą Lichi balls, Jade Bamboo i Gold Ingot:) ktory jest moim zdaniem najpiekniejszy bo sie robi taki koszyczek z kwiatow:)

Dzięki Ewa. :)

Gość lucyyy
no to w zaleznosci od rodzaju. Ta akurat się zaparza szybko bo 3-4 min.