Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Onaona1234

Uważam, że osoby wykształcone, mają prawo czuć pewnego rodzaju wyższość

Polecane posty

Nad osobami ze skończonym gimnazjum czy zawodówce. Ale nie powinny im tego okazywać. Ponadto wykształcenie zobowiązuje do umiejętności zachowywania się z klasą i dawania przykładu. Przykre jest to, że często osoby z dużą wiedzą i osiągnięciami wywyższają się i zachowują jak prostackie chamy. Sztuką jest reprezentować sobą wysoki poziom i jednocześnie być skromnym człowiekiem.

Gość a jaka jest roznica miedzy
ukrytym a ujawnionym snobizmem oporcz tegop ze ci z ujawnionym od razu robia z siebie idiotow? kultura i wychowanie nie jest zalezne od stopnia szkoly, nie wiem doprawdy dlaczego na zadnym uniwersytecie tego cie nie uczyli. jak widac, poziom wyksztalcenia zwlaszcza w szkolnictwie wyzszym pozostawia wieeele do zyczenia

Gość WGK
Zgaddzam się

skończyć studia to niestety teraz nie jest jakiś szczególny wyczyn, więc niekoniecznie tytuł magistra jest jakąś podstawą do oceniania człowieka (jestem magistrem, wiec nie przemawia przeze mnie zazdrość)

Ale patrząc z innej strony - nie każdemu się chce iśc na studia. Determinacja i wytrwałośc w pewnym stopniu też zasługuja na uznanie. Mam mgr plus ukończone studia podyplomowe i w życiu nie wykorzystałam tego faktu, by sie wywyższać. Autor w pewnym sensie ma rację - ja na studiach nauczyłam się pokory i trochę mnie zmieniły - chyba na lepsze ;).