Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona psiara

Mam problem

Polecane posty

Gość zrozpaczona psiara

Witam. Mam mały problem. Chodzi o psa. Mam 8 letniego kundelka. Jest średniej wielkości. Ostatnio dosyć często zdarza mu się popuszczać mocz, ale nie są to jakieś określone sytuacje. Np. idzie i nagle kapie parę kropelek, widzę często ślady na kanapie, fotelach, zresztą na podłodze też widać. Nie wiem co mam zrobić, czy iść z nim do weterynarza, czy poprostu to jest objaw lęku. Na różnych stronach poświęconych psom czytałam że jest to objaw uległości. Ale raczej nie wydaje mi się to prawdopodobne, bo on raczej się mnie nie słucha, tzn. jest grzeczy i bardzo mądry, ale jeśli chodzi o spacer bez smyczy to wykluczone, a znowu na smyczy się ciągnie... Dodam jeszcze, że bardzo boi się huku, strzałów itp. Nie jest bity, kopany,wręcz przeciwnie- wszyscy otaczamy go bardzo dużą miłością. Nie wiem co z nim jest. Z gory dziękuję za odpowiedź. :))

Idź do weterynarza, jeśli wcześniej tego nie robił to pewnie jest chory, przy tych mrozach mógł się przeziębić, z układem moczowym nie ma żartów, mogą to być nerki a co za tym idzie u psów w starszym wieku prostata

może powinnaś zrobić mu badanie moczu, mój pies miał zapaleniepęcherza, było ostatnio zimno może się przeziebił, psy też mają czasami takie dolegliwości jak ludzie, idź koniecznie do wterynarza nie można lekceważyć żadnych objawów

Gość zrozpaczona psiara
tzn. robil to juz wczesniej, ale nie w takich ilosciach

no to ewidentnie ma problemy z układem moczowym, mamy taką jedną suczkę w fundacji, która nie zagęszcza moczu jeśli nie dostanie tabletki to popuszcza i robi to bezwiednie Jeśli bierze tabletki regularnie to problemu nie manie

Gość zrozpaczona psiara
up up