Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Od kiedy ciąża widoczna

Od kiedy ciąża widoczna jest dla lekarza?

Polecane posty

Od kiedy lekarz może orzec ciążę ale chodzi mi o badanie takie na fotelu. Byłam dzisiaj badana, dzisiaj mam dostać okres, jeszcze nie mam, raczej w ciąży nie powinnam być no ale... Niby współżyłam bez zabezpieczenia więc nigdy nie wiadomo, już mnie troche boli brzuch więc wątpie a lekarz nic nie powiedział. Współżyłam tak między 2 a 7 lutym, czy ewentualna ciąża byłaby już widoczna na takim badaniu?

Gość W 4 TYGODNIU
JUZ MOZE ZAUWAZYC. CZEMU TESTU NAJPIERW NIE ZROBISZ?

Teraz czytam na internecie, że występuje rozpulchnienie macicy i szyjki już między 2 a 8 tygodniem więc u mnie chyba by już to było, czyli jednak nie będę w ciąży, szkoda.

Chciałam zrobić test ale jak miałam na dzisiaj wizytę to stwierdziłam, że zaczekam i może on mi coś powie. Dzisiaj dopiero mam dostać a ja zawsze mam opóźnione miesiączki więc nie mam co patrzeć na dzisiejszą datę.

Gość W 4 TYGODNIU
PRZECIEZ ROZPULCHNIENIE LEKARZ STWIERDZA, CZEMU MOWISZ ZE TEGO NIE MASZ PRZECIEZ NIE WIESZ

Bo byłam dzisiaj u lekarza i mnie badał i nic takiego nie stwierdził.

Ja nie mam pojęcia kiedy ja moge mieć dni płodne, lekarz powiedział, że jak mam dłuższe cykle, np. 34-37 dniowe to mam sobie wziąć średnią z np. 4 cyklów i od średniej tych cyklów odjąć 14 dni i to powinny być te płodne dni, mniej więcej. Szok.

Gość CZEMU SZOK
??

Nie wiedziałam, że to się tak oblicza a nawet jak sobie będę wyciągać jakąś średnią to przecież płodny dzień w cyklu jest tylko jeden a jak ja mam jeden cykl np. 34 dniowy, następny 31 dniowy a następny 37 dniowy to tak na prawdę nie wiadomo jaki będzie ten następny. Chyba nigdy nie trafię.