Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananna

1 rok i waga tylko 8 kg

Polecane posty

Gość nanananna

witam dziś byłam u lekarza i się okazało ze synek waży 8 kg 75 cm i dostalismy skierowanie do poradni gastrologicznej martwię się synek jest niejadkiem

Gość nanananna
up

Gość pakuj w niego
żarcie!!! jest sposób- sadzasz na foteliku z dwóch stron poduszki i pakujesz do japy- jak przełyka to do góry głowa. podobno działa- mojna sąsiadka tak zrobiła, bo dzieciur był tak chudy,ze mu kropłowka/szpital groził. ale nie to ,że mu żryć nie dawała, on sam nie żarł. nie wiadomo czemu. podobno potem sam zaczął jeść.

Gość hfgfgdfddf
nie dawaj żryć przez miesiąc to mu się zachce w końcu :-o

Gość nanananna
doradzi coś ktoś?

znajdź coś co lubi jeść. może jakaś kaszka, sinlac, może jakieś warzywo mu zasmakuje, poeksperymentuj! lepiej żeby miał nawet bardzo monotonną dietę ale żeby jadł niż ma nic nie jeść! potem zacznij ją rozszerzać. oczywiście jedzenie ładne, nie papkowato - glajdowate, coś co sama chętnie byś zjadła.

Gość nanananna
tylko że lekarz podejrzewa złe wchłanianie się pokarmu

no to wszystko zależy, piszesz że jest niejadkiem, więc o co chodzi? to albo je dużo i ma złe wchłanianie, albo nie je prawie nic. jak nie je to normalne że jest chudziutki a jak je dużo i nie tyje to może być złe wchłanianie.

a wcześniej jak przybierał na wadze? mój synek np do 6 miesiaca tył ślicznie, nawet 1,5 kg na miesiąc. w 6 mies. ważył 8650 a w 9 8850, więc przez 3 miesiace tylko 200 g przytył! obecnie waży 10 kg ale teraz wlasnie jest bardzo aktywny, ładnie je. lekarka mowi że jest ok.

Gość nanananna
ma dni ze zje a ma dni ze zie połowe tego co normalnie lekarka zasugerowała ze może ma złe wchłanianie urodził się malutki 2900

tylko,ze moja jest dziewczynka,a dziewczynki mniej waza.Cycka nie chciala ssac,choc mialam pokarm,a jak zaczelam dawac juz zupki,owoce,kasze to jadla tak sobie. Ciagle niedowaga,ale ja w nia wmuszalam jedzenie,bo jaka inna rada? A nie dawac jej jesc-to bardzo zla rada!!! Moi sasiedzi tak robili:nie chcesz jesc,to nie jedz.I dziecko ma 6 lat a wyglada na 4lata :-0 Ja sie nie poddam,choc to straszna gehenna,siedze z miska ok.godziny czasu 😡moje nerwy ledwo wytrzymuja.Ale troche nabrala ciala.Dawaj duzo owocow-to wzmaga apetyt.U nas jablko z bananem to standard.Rano i wieczorem kasza manna na mleku(kaloryczna jak najbardziej)rano i wieczorem, bulki z maslem na zakaske albo chrupki kukurydziane.Zupy sa u nas bee,ale staram sie,zeby troche wtrabila.I zadnych sokow tylko woda,zeby nie zapchac ja,

Gość Miłka z Lubeki
nie martw sie, moja corka ma poltora roku i wazy 10 kg.Jest zdropwa, energiczna i wesola.Nie martw sie, moze taka uroda.Po co ci zapasiony kluch?

nie martw sie moja córka ma rok i waży 7500 z czego bardzo ta waga jej skacze nawet do 7200 i jest w porzadku urodzila sie niewiele ciezsza od twojego bo tylko 3000 gram

wow! to faktycznie niewiele. Mój ma 6.5 miesiąca i waży 8600 :) I niech mi nikt nie piszę że tuczę dziecko, bo do 6 m-ca był tylko na piersi.

Gość a myslisz ze na cycku
nie mozna utuczyc dzieciaka jak sie go karmi non stop?!

Gość no kocurze masz sie czym
chwalic :O

nie karmiłam non stop :) Karmiłam co kilka godzin, na żądanie. W rodzinie mojego męża wszyscy panowie i chłopcy są sporzy (nie grubi, ale wysocy i masywni), więc to pewnie kwestia genów.

Moja corcia ma 13 m-cy i wazy 8600a,le doipero od m-ca,bo wczesniej tez 8 kg,okazało sie,ze nie moze pic mleka modyfikowanego np bebiko tylko mamy isomil2 na recepte-w ciagu m-ca przytła 600g wiec super,nadrabiamy wage.Moze u Was tez problemem jest mleko??

ja się nie chwalę. Nie należę do tych mamusiek co wystawiają setki zdjęć na nk dotyczące pierwszego ząbka, włoska, rzyga itp :) Wg mnie teraz gdy rozszerzamy dietę odżywiam go bardzo racjonalnie. Z racji jego alergii bardzo uważam na to ile i co je. Jak się urodził to tez był spory - 3900.

moja coreczka ważyła 2800 przy narodzinach i dziecko roczne powinno potroic masę urodzeniową-wtedy jest ok,u nas jest teraz 8600 wiec spoko,mała jest zdrowa,dobrze sie rozwija,jest dosc wysoka,ale szczupła-modelka:-D

temat mnie zaintrygował i przeszło mi przez myśl, ze może faktycznie mój syn za duzo waży więc sprawdziłam masę wg siatek centylowych. 8.5 kilogramowy 7-mio miesięczniak jest na 50 centylu, więc jest dobrze. Natomiast roczna dziewczynka o tej masie jest na 3 centylu (!!). Oczywiście wiele ma tu do rzeczy masa urodzeniowa.