Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miisiia

sskutki po ESCAPELLE

Polecane posty

Gość miisiia

gdy pani dr wypisywała mi receptę na esc, powiedziała, że w przyszłości będę mogła mieć problem z zajściem w ciążę, czy to prawda? czy któraś z was miała podobny problem?

Gość miisiia
up up

Gość miisiia
jest tu ktoś?

trzeba bylo zapytac dlaczego niby - macica Ci wyleci czy jajniki zarosną?... nieprawda i bezsensowne straszenie. mozesz miec problemy teraz, od razu po wzięciu, bo organizm trochę dostanie w kośc i bedzie musiał się unormowac, ale bez przesady.

Gość miisiia
jestem już dwa miesiące po zażyciu...

Gość miisiia
up

Gość i już chcesz zachodzić w ciążę
?

Gość Anja88
Ja pierwsze słyszę. Escapelle najczęściej "miesza" nam w cyklu i tyle. Ja miałam skąpe miesiączki po tej tabletce.

Gość miisiia
nie, nie chce ciąży, tylko informuję no aja też miałam ostatnio skąpą miesiączkę (drugą @ po zażyciu) a Ty anja, ile miałaś tych skąpych miesiączek?

Gość Anja88
Ja miałam 3, a 4 nie była zbyt obfita, ale też nie jakoś szczególnie skąpa i trwała 7 dni.

Gość miisiia
no moja pierwsza @ po esc była "normalna" i trwała 6 dni -jeden dzień dłużej niż zwykle, a druga @ trwała 5 dni jak zwykle, była za to dość skąpa... czy to coś oznacza? (robiłam test dzień przed @ i wyszedł negatywnie)

Gość Anja88
Wydaje mi się, że to nic niepokojącego. Tak po prostu bywa, że raz okres jest skąpy, a raz bardziej obfity. A poza tym organizm po takiej bombie hormonalnej ma prawo nieco "szaleć".

Po tabletce 72h mozesz miec opozniony okres, lub skapy albo plamienia. nie bralabym do siebie takich niedomowien , tak jak wyzej polecane- zapytaj eksperta na portalu wpadka.

Gość taka sobie malutka
krista nie do końca się z Tobą zgadzam. Ja brałam w swoim życiu tą tabletkę 3 razy i miałam dużo skutków ubocznych. M.in bardzo rozregulował mi się cykl. Teraz przy prezerwatywach dodatkowo sprawdzam sobie dni płodne Afrodytą i kiedy one wypadną bardziej uważamy. escapelle to bomba hormonalna