Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka782

ZaręczynyD

Polecane posty

Gość Kasienka782
Miarka Piszesz zeby nie mówić nic rodzicom. A jeżeli zobaczy pierścionek , to co jej powiem że znalazłam na ulicy?

lady luna---> no właśnie masz rację...my zaręczyliśmy się i po nich zaczęliśmy przygotowania do ślubu....a takie zaręczanie się z slub nie wiadomo kiedy (i czy w ogóle) jest dla mnie dziecinne i bez sensu...

Autorko, chcesz wejśc w dorosłe zycie a boisz sie rozmowy z rodzicami... Nie wiem jakie są oczekiwania towich rodziców? Czy oczekują tradycyjneo proszenia o Twoja ręke czy chca żebyscie powiedzieli im to razem czy wola byz uprzedzeni przez ciebie... Mysle, że im to jeszczedo głowy nie przyszło...

jezeli rodzice beda niezadowoleni z waszych planow to wcale nie musza byc to oficjalne zareczyny tylko miedzy wami a jak mama zapyta o pierscionek oznajmij ze od chlopaka przeciez to normalne

Gość Kasienka782
Tak, znają go:) Ale nie piszcie mi tu o tym ze zaręczenie sie na x lat jest dziecinne. Nie wazna jest dla mnie Wasza opinia o znaczeniu slowa kocham, alebo cos w tym stylu. I nie piszcie mi tu scenariuszy jak bedzie wygladac moje zycie i jeszcze do tego sa one jakby to powiedziec zle. Ja chciałam sie tylko dowiedziec jak powiedziec o tym rodzicom. Moje zareczyny to jest sprawa wylacznie dotyczaca mnie i mojego faceta.

dlatego zrob tak jak mowie nie oznajmiaj im ze sie zaręczacie tylko pogadaj o tym najpierw z rodzicami

Gość Kasienka782
No to koniec tematu.

Jeżeli to sprawa Twoja i faceta to po czemu boisz się powiedzieć rodzicom?

Gość Kasienka782
jagódka20 dzięki. O to mi właśnie chodziło. O jakąś podpowiedź a nie o opinie na ten temat. Dzięki jeszcze raz. I zamykam temat:) POZDRAWIAM

autorko nie denerwuj się tak....piszemy tak bo twój ''problem'' jest dziecinny....jak dorosła kobieta (chyba za taką sie uwazasz skoro chcesz sie zaręczać) może sie bac powiedzieć o tym mamie....no sorry ale zachwujesz sie jak dziecko....a pisac nam nie zabronisz co chcemy bo od tego jest forum i kazdy ma prawo wyrazić swoją opinię...

Wiem, ze odbiegam o tematu - PRZEPRASZAM. Ale im bardziej analizuje temat to bardziej dostrzegam niedojrzałosć Autorki. Po co zaręczyny w tak młodym wieku skoro nawet nie mysli sie o slubie... Czy nie dlatego, że chcesz byc bardziej dojrzała, rościc sobie prawo do zachowan naprawe dorosłych...A dorosły to nie ten kto skończył 18 lat a ten któ moze podejmowac odpowiedzialnosc za swoje czyny, a Ty nawet nie masz skonczonej szkoły, nie poradziłabys sobie bez rodziców... jagódka20 jak jej rodzice moge dobrze znac jej chłopaka skoro ona zna go 3 miesiace

ludzie opanujcie sie !!!!!! czy ona napisala ze sie boi ???? bo jak nie umiecie czytac ze zrozumieniem to nie moja wina albo czytacie to co chcecie przeczytac .... dziwczyna nie pisze ze sie boi tylko ze nie wie jak im o tym powiedziec myslcie troche

Gość yhy ma racje
3 mce i zareczyny? niepowazna jestes samo to ze zastanawiasz sie jak dzieciak "jak ja powiem mamie" swiadczy o tym, ze jestes niedojrzala do zareczyn. Jakbys wiedziala ze zareczyny to rozsadny krok to bys sie nei bala reakcji rodzicow. Nic, nawet jak postawisz na swoim to bedziesz kolejna bohaterka tego artykulu http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=1077

ja tu nie widzę różnicy bo gdyby się nie bała to by nawet przy kawie powiedziała;-) a szuka problemów.

jagódka to ty nie umiesz czytac ze zrozumieniam...przeczytaj co autorka napisała o 16:38 a potem się unoś...

Gość yhy ma racje
jak powiedziec? "mamo, tato, Jacek mi sie oswiadczyl i zamierzamy sie pobrac", a moze potrzeba w innym jezyku?? rozwalacie mnie ludzie.

ale co maja do tego lata ?? i czemu piszesz ze bez rodzicow sobie by nie poradzila bo co bo ty tak masz... ??? dziewczyno ja sie zareczylam w wieku 17 lat i odrazu poszlismy jak to sie mowi na swoje i jakos mialam szkole i ja skończyłam wiec przestancie juz ok

do yhy Jestem z moim lubym 3 miesiące. A wydaje mi się że znam go już z kilka lat Poznałam jego rodzine, on moją. Planujemy zareczyny za 2 miesiące. Tylkko nie wiem jak mam powiedziec mamie o tym Doradzicie? to napisala autorka i ja tu raczej nie widze ze jest napisane ze sie boi

jak juz chcesz sie wypowiadac to czytaj wszystko a nie tylko to co ci sie podoba....o 16:38 autorka napisała ze sie boi powiedziec rodzicom...ja czytam wszystko w odróżnieniu do ciebie...

jagódka20 a ile lat miał twój mąz bo jak poszliscie na swoje? to chyba nie tez 17...> Bogaci rodzice tez sie nie liczą :) - chodzi o samodzielnośc - fach w reku, pracę itp.

21 akurat moi ani jego rodzice nie sa bogaci wrecz przeciwnie dlatego poszlismy na swoje

Gość Kasienka782
Dobra, jestem dziecinna. Nie znam sie w ogóle na życiu. Nie wiem czego chce. Ale już dajcie sobie spokój i nie skaczcie do gardeł bo zaraz się pozżeracie.

Gość yhy ma racje
poszliscie na swoje mieszkanie albo wynajmowane za swoje pieniadze? jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

Gość no to ja odpowiem stosownie
do zadanego pytania. Jak powiedzieć? Np. tak: mamo, "Karol" i ja planujemy zaręczyny za 2 miesiące... albo Mamo, chcemy się zaręczyć za 2 miesiące albo Mamo, szykuj się, bo za 2 miesiące się zaręczamy. Tak to się chyba mówi???

Dokladnie to jest dziecinne. Ja równiez mam 18 lat jestem w moim chłopakiem 3 lata i nie spieszy mi się do tego. Po co się zaręczać jak jeszcze nawet sie nie myśli o ślubie? Przecież zareczyny nic nie zmieniają. Jeżeli się kochacie to i tak bedziecie ze soba. Znam pary które w ogole nie zareczały sie (chodzi mi tak oficjalnie) tylko po rpostu wzieli ślub. Owszem jest to jakies miłe przeżycie jak facet przed Tobą uklęknie, wyzna Ci miłośc i poprosi o ręke. Ale 3 miesiące?? Nawet nie wiem czy po 3 miesiącach można stwierdzic, że się kogos kocha :)

to uwierz niektórzy potrafią sobie radzić w przeciwieństwie do innych tobie widocznie caly czas ktos pomaga albo jestes na garnuszku mamusi

Gość yhy ma racje
jasne:D zaraz mi to opowiesz bajke jak to od przedszkola rozkrecalas biznes, handlujac lizakami na podworku i w wieku 16 lat mialas preznie dzialajaca firme, 2 domy i mercedesa:D i kto tu zyje na garnuszku mamusi?

Gość ***Narzeczona ***
A kiedy slub??

Gość kkf
szukam miłej osóbki, która kliknie w ten link http://wizaz.pl/akcje/vichy/glosowanie.php?i d=591331 a następnie w przycisk "tak, głosuję". Zachęcam również do zapoznania się z zasadami konkursu, gdyż nagrodami są najnowsze kosmetyki Vichy, i co najważniejsze wygrywa aż 100 osób bardzo dziękuję wszystkim którzy klikną