Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka782

ZaręczynyD

Polecane posty

Gość ***Narzeczona ***
O doczytalam ze na razie nie planujecie slubu... Ha ha ha dziewczynko Ty nawet nie wiesz czym sa zareczyny i czemu sluza. Zgadzam sie za grosz dojrzalosci. I ten tekst ze boisz sie powiedziec. Wiesz moi rodzice domyslali sie ze zaniedlugo sie zareczymy dawali do zrozumienia ze nie beda zadowoleni ale wiesz to jest Moj przyszly Maz i mialam w powazaniu co powiedza. Krotka pilka - mamo tato zareczylismy sie w pzyszlym roku slub ..... i nie interesowala mnie reakcja. Z szacunku poinformowalismy i tyle a ty masz w dodatku problem z taka glupota ...

Gość Do Kasieńki autorki
Troszkę to dziecinne z twojej strony że niby czujesz się dorosła i odpowiedzialna żeby się zaręczyć, dać słowo swojemu partnerowi zrobić pierwszy krok do małżeństwa, a jednocześnie boisz sie powiedzieć o tym swojej mamie. Mam tylko dwie rzeczy do powiedzenia wcale nie głupie. Pierwsza to to czy jakby w przyszłości twoja 18 letnia córka przyszła do ciebie i powiedziała ci że się zaręczyć chce czy wziąć ślub po 5 miesiącach znajomości, co byś jej doradziła zgodnie ze swoim sumieniem. Wiesz moja kuzynka jest trochę starsza, wyszła za mąż w wieku 17 lat i jakies chyba 2 lata temu przyszła jej 18 letnia córka która chciała z chłopakiem wziąć ślub. Spróbuj wtedy wytłumaczyć dziecku że to zupełnie inna sytuacja była. Dzieci biorą przykład z rodziców, pamiętaj o tym za każdym razem kiedy podejmujesz jakieś poważne decyzje. Ja miałam z kolei taki przykład bo mój narzeczony uznawał że wiek w jakim jego ojciec wziął ślub jest wiekiem właściwym na ślub i troszkę poczekaliśmy. Ja mam takich przykładów multum w otoczeniu i pewnie jakbyś popatrzyła wśród znajomych to też bys zobaczyła taką tendencję. Druga sprawa to to że zanim weźmiecie ślub to pokłóćcie się chociaż raz i zobaczcie czy umiecie sie pogodzić, czy ustępujecie sobie czy umiecie się przepraszać i przyznawać do błędu, bo życie w małżeństwie to nie jest sielanka, a pasmo dobrych i złych chwil.

Jesli rodzice za dobrze nie znają go a nie znają tak jak ty... To spodziewaj sie różnych reakcji wiec uprzedz ze zareczyny nie znaczą szybkiego ślubu tylko to taka wasza umowa. Ja zrobiłem bez rodziny. Oświadczyny a rodzice dowiedzieli sie po fakcie i mogli sobie gadac he no ale ja nie mam tylu latek co ty. Zreszta to bylo wszystko tak szalone ze nie mogło byc inaczej :) do dzis jest śmiech ale zwiazek trwa nadal.

Gość a ja wole czekolade.....
A po co sie chcecie tak naprawde zareczyc?? Pewnie nie macie kasy, szkol pokonczonych a chcecie udawac doroslych. oczywiscie bez obrazy, ale kompletnie tego nie rozumiem. Poznajcie sie, badzcie para, skonczcie szkoly, poszukajcie pracy a potem myslcie o zareczynach i slubie. Dla mnie zareczyny sa wstepem do oragnizowania slubu a zeby organizowac slub to fajnie by bylo byc niezaleznym finansowo.... Cale zycie przed Toba, jeszcze mozesz 5 razy sie zakochac a wam sie tak spieszy....Mam kolezanke co wziela slub w wieku 18 lat, pochodzila z malej wioski na wschodzie i nawet rodzice ja do tego namowili,ze taki porzadny chlopak wiec niech sie zenia. i po 3 czy 4 latach rozwod bo nagle buumm okazalo sie ze ona ma zupelnie inne spojrzenie na swiat i oczekiwania wobec zycia......zreszta mam wielu znajomych rozwodniko przed 30....

Gość Do Jagódki 20
jagódko mogłabyś powiedziec jak masz na imie? Monika???

Gość fragile22
3 miesiące znajomości i już im się "nudzi" żeby się zaręczac. Cóż.. Ja po 2 latach z moim facetem byłam tak upojona wzajemnym szczęściem że do zaręczyn mi się nie spieszyło. Czy Ty z nim już przeżyłaś cokolwiek? Czy Ci czekoladki pod szkołę przynosi? Po jego oświadczynach po prostu powiedzieliśmy, że się zaręczyliśmy i zapytaliśmy czy się cieszą z tego?;-)

ja jestem 5 lat w zwiazku i dopiero tydzien temu sie zareczyliśym i planujemy slub we wrzesniu , tyle lat z nim była ale nadal wydaje mi sieze codziennie odkrywam oni to nowe fakty