Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość funtasmagoria

Nerwobóle brzucha

Polecane posty

Gość funtasmagoria

Wciąż jestem zestresowana problemami w pracy i ostatnio często boli mnie brzuch (wydaje mi się, że to właśnie z powodu stresu). Co mogę brać na taki ból, żeby nie przeciążyć organizmu tabletkami?

Gość Sójka
Czytałam ostatnio ciekawy artykuł na temat wpływu stresu na organizm. Przedstawiono tam mechanizm w jaki działają mięśnie, wytwarzając tzw. "zbroję". Działa to na zasadzie odruchowych skurczy czyli napięcia mięśni w sytuacji stresowej. Jeśli stres się często powtarza dochodzi do stałych przykurczy mięśniowych, które są bardzo bolesne :( Spróbuj zamiast tabletek przeciwbólowych zastosować rozkurczowy Buscopan a dodatkowo gorące kąpiele i masaże - najlepiej u zawodowego masażysty lub fizykoterapeuty (przy silnych bólach).

A buscopan nie jest tylko na bolesne miesiaczki?, bo ten lek tylko z tym mi sie kojarzy. Zreszta kobiece dni wywoluja skorcze chyba innych miesni niz stresowe sytuacje?

Gość Fancia
Zgodze sie z przedmowczyniami. Ja tez uzywam buscopan i jest on zarowno na comiesięczne bóle, jak i na bóle nie zwiazane z menstruacja

Gość MetaFeta
Tak, to najlepszy pomysł. Taki lek bierzesz na bóle miesiączkowe, Rabarbarka10, bo też występuję przykurcz, prawda? i tak samo przy nerwowbólach :)

ojej.... sama mam jezsce gorszy problem... tylko nie smiac sie! z nerwow mam okropne... wiatry i do tego bole. nie pytalam lekarza bo mi wstyd :(

Gość a jaaaaa mam
biegunki:( ktos mi cos doradzi??

Gość ewcia4857852
Ja ze względu na stresująca pracę często miewam bóle głowy i brzucha. Na moje bóle pomaga mi Gardan https://adamed.expert/product/gardan/. To silny środek przeciwbólowy ale dostaniesz go bez recepty. Pomaga pozbyć się dolegliwości i wrócić do normalnego funkcjonowania.