Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Czym sie objawia grzybica pochwy??

Polecane posty

Dziewczyny to nie chodzi o to, żeby przeszły objawy tylko. Możecie wziąć jedną tabletkę, przestanie swędzieć i co z tego skoro dalej jest infekcja? I za jakiś czas uderzy znowu z objawami?? Żeby ginalgin pomógł trzeba wybrać minimum 10 tabletek.

Gość karmelowapanna
ojej grzybica coś strasznego, mam co jakiś czas nawracającą.... objawia się - swędzeniem okolic warg sromowych łechtaczki, + twarogowy nalot swędzenie, pieczenie pochwy ... pieczenie, swędzenie po stosunku upławy SLUCHAJCIE, ja zarazilam kiedys ta grzybica partnera, strasznie swedzial go penis i mial czerwony żołędź. Na szczescie, pomogl clotrimazol. ja bralam nystatyne dopochwowo, potem nawet lykalam silny antybiotyk ale NIC NIC NIC, ciagle nawraca wogole KOBIETY KTORE BIORA TABLETKI ANTY MAJA WIEKSZA SKLONNOSC DO ZACHOROWAN NA TO.

Gość erreer
No tak, ale nie każde swędzenie jest pewnikiem grzybicy. Natomiast wiem że leki przeciwgrzybiczne i tak nie zaszkodzą, więc jak tylko mnie coś swędzi, to od razu Gynalgin i po kłopocie - nawet jeśli nie była to grzybica, to i tak mi przechodzi. Ostrą grzybicę miałam tylko raz, z całym wachlarzem jej "uroków" - ohydne, śmierdzące grudkowate upławy, swedzenie takie że nie mogłam wysiedzieć w jednym miejscu dłużej niż 2 minuty, wargi sromowe mi napuchły jak banie, wszystko było aż sine. Okropieństwo. Wtedy brałam globulki+maść+doustne (nie pamiętam nazw) i pomogło - grzybica zupelnie przeszła. Po 2 latach znó mialam grzybicę, o której się dowiedzialam od gina bo sama nie wiedzialabym (przebiegała bezobjawowo). ginka uprzedziła że to będzie wracać... i że prawie każda kobieta przez to przechodzi przynajmniej raz

Gość erreer
Ja najpierw czułam po prostu mokro (oprócz swędzenia), więc wzięłam lusterko, rozłożyłam nogi, a tam normalnie CHLUP jak z wiadra - okropnej białej mazi :O Ciekło ze mnie jak przy okresie. Fuj. :(

Może się przenieść na inne miejsca na ciele, możesz zarazić innych, będzie Cie swędziało coraz bardziej, może się zrobić nadżerka, już nie wspominam o tym, że mogą być problemy z ciążą..

Poza tym nie musisz dotykać pochwy, żeby przenieść infekcje na inne części ciała. Ona same przeniosą się krwioobiegiem. Będą zatruwały Ci organizm swoimi toksynami. W najgorszych wypadkach prowadzą do depresji, stanów lękowych, pojawiają się myśli samobójcze. Poza tym grzybica pochwy może spowodować infekcję dróg moczowych- nikomu nie radzę, bo te dwie dolegliwości razem są nie do zniesienia. A do tego jeszcze niech dojdzie pryszczyca odbytu i grzybica jamy ustnej.. Jednym słowem bierz się za leczenie ;)

Sama się z tym problemem zetknełam do tej pory w sumie walcze, a minelo juz pol roku.. Najwazniejsza jest higiena w tym momencie, zmien wszystki majtki na bawelniane, miej swoj wlasny recznik, nie siadaj na toalete, miej swoj papier toaletowy.. wiem ze to moze sie wydac smieszne, ale inne osoby tez przenosza zarazki. Idz jak najszybcie do ginekologa, nie zgadzaj sie na antyiotyk ibo one opuszczaja odpronosc na grzyby. Niech Ci zrobi ginekolog badanie mikrobiologiczne na wykrycie dokladnej bakteri i pod nia podklada leki, zgodz sie rowniez na zrobienie cytologi.

No a przejawia się swędzeniem,pieczeniem,bólem przy stosunku,przy oddawaniu moczu.. radze nie igrać z tym bo później można mieć problem z którym walczysz a walczysz..

Sorry, ale który lekarz przepisałby na grzybicę antybiotyki?? :D :D :D Przecież to antybiotyki są częstą przyczyną infekcji grzybiczych. A dlaczego? Bo zabijają florę bakteryjną i grzyby mogą się rozwijać swobodnie. Studiuję medycynę i dla mnie to nie do pomyślenia, żeby przepisać antybiotyk na grzyby:P