Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taki grubasek

Dieta proteinowa ------ 19.02.10 ---- START

Polecane posty

Gość a taki grubasek

Witam! Mam problem , bo ważę 60 kg , przy 159 wzrostu :( postanowiłam że założę topick i będę się tu odchudzać , oczywiście jeśli ktoś chce dołączyć, to zapraszam , planuję ćwiczyć fittness , i o to plan diety : Oczywiście wedłóg faz , I faza nadchodzi ! Jest to faza ataku :) 5 dni na tej fazie , potem kolejne :) Produkty dozwolone to: *chude mięsko: Wołowina (unikamy antrykotu i rozbratla - są zbyt obtłuszczone), cielęcina (kotlety z kością jedynie po usunięciu tłuszczu), konina (wszystko oprócz łaty), wieprzowina i jagnięcina są zabronione *podroby: Wątroba cielęca, wołowa, wątróbki z drobiu i ozór. Unikamy tłustych części. *ryby: Sardynka, makrela, tuńczyk, łosoś, sola, dorsz, dorada, okoń, merlan, reja, pstrąg, miętus i inne białe i chude ryby, ryby wędzone, ryby w konserwach (wyłącznie w sosie własnym). *owoce morza: Skorupiaki i mięczaki takie jak: krewetki, gambasy, kraby, homary, ostrygi. *drób: Z tej kategorii zabronie są ptaki o płaskich dziobach takie jak kaczki i gęsi. Pozostałe ptactwo jest dozwolone (warunkiem jest spożycie bez skóry). Najpopulrniejszym przedstawicielem tej grupy jest oczywiście kurczak. *chude wędliny: Są to produkty o niskiej zawartości tłuszczu (max 4%). Prawdziwa szynka, golonka, szynka wędzona są niestety zabronione w pierwszej fazie diety proteinowej. *jaja: Tej kategorii produktów chyba nie trzeba przedstawiać. Dozwolone są produkty jajeczne w każdej postaci. Uważać muszą jedynie osoby borykające się z wysokim poziomem cholesterolu *chudy nabiał: Jogurty, twarożki (bez tłuszczu), serki homogenizowane. Produkty o smakach owocowych są dozwolone, jednak w umiarkowanych ilościach (max dwa razy dziennie). *płyny: Ta kategoria jest jedyną obowiązkową dla każdej osoby przystępującej do kuracji odchudzającej. Należy spożywać minimum 1,5l płynów w dowolnej postaci (woda, kawa, herbata, napoje) dziennie *środki dodatkowe: Chude mleko, słodzik (cukier jest zabroniony), ocet, tymianek, zioła, czosnek, pietruszka, cebula, szczypiorek. Przyprawy są jak najbardziej polecane (wzmacniają uczucie sytości). Aha, i jadłospis na całe 5 dni jutro z samego rana napisze :) Ktoś dołączy??

Gość a taki grubasek
uhh , nikt nie chce ??

Gość ewcia16
hej ja z chęcią dołącze

to może ja tez bo tam gdzie się zahaczyłam nikogo nie ma :( Witam :) Zaraz przekopiuję swój wpis z tamtego topiku - lenistwo ;)

18:49 [zgłoś do usunięcia] q2 Witam Pozwolę sobie do was dołączyć bo zainteresowała mnie ta dieta. Przeczytałam o niej w jakiejś gazecie, doczytałam w necie przejrzałam fora dyskusyjne i wyglada zachęcająco. Nie mam bardzodużej nadwagi ale tak czuje sie jak maciora i patrząc w lustro nie rozpoznaję sylwetki, która widzę. Mam 168 cm wzrostu i waże ok 65 kg. To poza ciążą tuż przezd porodem moja absolutnie największa i jeszcze niedawno niewyobrażalna waga Całe lata ważyłam ok 55 kg, potem długo ok 59. A teraz ... więcej W życiu nie byłam na żadnej diecie, ale dobre zcasy się skończyły Saram się jeść według diety Dukana od wczoraj i nawet mi sie to podoba bo jestem mięsożercą. Wczoraj zjadłam dwa razy po plastrze chudego białego sera, 2 razy jogurt naturalny a wieczorem jajko na twardo z wędzona makrelą i szczypiorkiem. Dawno nie czułam sie tak obzżarta Dzisiaj zżarłam rano 2 jajka z plasterkami szynki z indyka, trochę sea, jourt a teraz zrobiłam sobie ucztę - ugotowałam bez soli odtłuszczone mięso mielone z indyka i doprawiłam poszatkowaną cebulka ze szczypiorkirm korniszonem i łyżezka francuskiej musztardy - jeja, jakie to było pyszne !! Tego mięcha było może tyle co zmieściłoby się w filiżance a znów czuję się nażarta jak smok Nie ważę sie narazie żeby sie nie dołować, zobaczymy za kilka dni. Pozdrawiam, będę zaglądać. 18:52 [zgłoś do usunięcia] q2 przepraszam za potworna liczbę literówek, mam klawiaturę do wymiany i nie działaja mi czasem klawisze :/

Gość a taki grubasek
Witam was ! Jest mi bardzo miło :) to podajcie swoje wymiary ... wzrost , waga , i cel do którego dążycie :)

Gość a taki grubasek
to narazie taka tabelka : nick waga startowa cel a taki grubasek............. 60 kg .................. 48 kg..... ewcia16 .....................116 kg.................. 80 kg......

q2 - 65 kilo - 58 uczyni mnie szczęśliwą ;)

jutro na śniadanie zrobię sobie tuńczyka z puszki z jajkiem i cebulką ;) w pracy pewnie będę rąbać biały ser i jogurty bo nie chce mi sie taszczyć nic z domu. Kurcze, po tym indyku nadal czuję się jakbym zżarła nie wiem co i nie wiem ile...

Gość a taki grubasek
......nick...................waga startowa.............cel...... a taki grubasek............. 60 kg .................. 48 kg..... ewcia16 .....................116 kg................... 80 kg..... q2.............................. 65 kg................... 59 kg.....

Gość milenciaa
witam ja od wczoraj zaczelam z waga 79kg 167cm ehh proteinowa diete dr dukana przeczytalam wszytskie ksiazki ;) i uwazam ze to ostatnia deska ratunku ta dieta..dla mnie

Gość milenciaa
......nick...................waga startowa.............cel...... a taki grubasek............. 60 kg .................. 48 kg..... ewcia16 .....................116 kg................... 80 kg..... q2.............................. 65 kg................... 59 kg..... milenciaa......................79kg......................59kg...

Gość milenciaa
taka mala uwaga:) wydaje mi sie ze w tabelce powinno byc jeszcze ile mamy obecnie. ......nick...................waga startowa....waga obecna.........cel....

Gość a taki grubasek
Witaj milenciaa :) słuszna uwaga , już poprawiam : ......nick............waga startowa.....w.obecna........cel.... a taki grubasek.......... 60 kg ...........59kg........... 48 kg ewcia16 ..................116 kg...........116kg.......... 80 kg q2........................... 65 kg.............65kg..........59 kg milenciaa...................79kg..............79kg..........59kg ważę o kg mniej :) A na śniadanko zjadłam banana :) Nie chce mi się nic innego zjeść , więc go zjadłam :) może nie zadobry wybór, ale mniejsza o to :) później serek wiejski :)

no i mamy problem :( chyba ta dieta jednak nie dla mnie, to że się czuję dzisiaj nie za fajnie, boli mnie trochę głowa, chce mi się spać a w żołądku jakbym miała kilo kamieni mimo żę nic jeszcze dzisiaj nie jadłam to raczej normalka - czytałam, zę możliwe jest przejściowo złe samopoczucie ale chyba kurka zaczynają mnie boleć nerki i trochę się przestarszyłam. Czytałam że dieta jest niedopuszczalna przy schorzeniach nerek ale ja nie choruję, zawsze miałam dobre wyniki :( Piję dużo płynów, dużo więcej niż zwykle - wodę i herbatki ziołowe. Jak mi nie przejdzie do jutra to mówię dziękuję :( A jak u Was?

Gość a taki grubasek
q2 - nie poddawaj się tak łatwo .. Jeśli jesteś chora , to do jutra Ci nie przejdzie , chodź być nie wiem na jaką dietę przeszła , poprostu kup sobie herbatę z żurawiną i ją pij zamiast tej co piłaś dotychczas :) Ja też mam taki problemy i na tym się już trochę znam :) Powodzenia .. A u mnie wszystko ok. zjadłam ten serek wiejski :) i na razie basta .. A u Was ??

;) Obyś miała rację :o ja narazie wrąbałam jogurt naturalny, białego sera nie tknę choćby mi płacili :p

Gość a taki grubasek
ja kocham biały ser :) jeszcze taki co z wiejskiego krowiego mleka , pychota Co teraz robisz ??

oj i moze ja sie dołacze chec na zrzucenie choc 5kg jest ogromna ale jak sie uda wiecej to bede bardzo zadowolona..ja jeszcze dzis nic nie zjadłam bo jakos nie mam checi.na obiadek bedzie zupka kapusciana czyli kapusniaczek reszta rodziny bedzie miec jeszcze pierogi ale ja nie jadam... a kolacji to juz bardzo rzadko zjadam wczoraj np nie jadłam ale uwielbiam słodkie i dlatego trzeba zaczac diete wiec bede tu do was zagladac i tez postaram sie ograniczyc menu...i dopingowac was bede strasznie trzymam kciuki za nas wszystkie

Witaj przy kawusi ;) - fajny nick

Gość a taki grubasek
przy kawusi - witamy, witamy :) podaj mi jeszcze swoją wagę startową , wagę obecną , i cel

mój cel przesuwa sie powoli na pozycję "nie stracić nerek " :o a jeszcze wyżłopałam bardzo oczyszczającą nerki :p kawusie grrrrr....

waga startowa była 58kg pozniej roznie bywało ale przez długi czas była 49-50kg a jak zmieniłam kraj zamieszkania to waga poszła w gore i tak juz jest na poczatku było 70 kg ale zaraz na ostro zagłodowałam przez pewien czas tylko sałatki i waga spadła do 63 i staneło

Gość a taki grubasek
......nick............waga startowa.....w.obecna........cel.... a taki grubasek.......... 60 kg ...........59kg.............48 kg ewcia16 ..................116 kg...........116kg............80 kg q2........................... 65 kg.............65kg...........59 kg milenciaa...................79kg..............79kg...........59kg przy kawusi................63kg.............63kg...........57kg

Gość a taki grubasek
ja mam swoją dietkę :) I przyjaciółkę na której się zawiodłam też :

......nick............waga startowa.....w.obecna........cel.... a taki grubasek.......... 60 kg ...........59kg.............48 kg ewcia16 ..................116 kg...........116kg............80 kg q2........................... 65 kg.............65kg...........59 kg milenciaa...................79kg..............79kg...... .....59kg przy kawusi................63kg.............63kg...........57kg AS1...........................67kg..............66kg.............59kg Witam,może podołam wyzwaniu heh od jutra startuje

Gość LILI 19888888
hej dziewczyny,moge dołaczyc do Was ? Dzis moj pierwszy dzien na proteinowej mija...poszlo nawet nawet ... Mam nadzieje ze wytrzymam do konca :-) moja waga 60 wzrost 168

Gość LILI 19888888