Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k.o.l.

dlaczego ososby same są same?

Polecane posty

Gość k.o.l.

zaczęłam się nad tym zastanawiać...bo dlaczego jest tak, że jakaś osoba nie spotka w swoim życiu kogoś z kim mogłaby się związać na stałe? czy to jest jej wina- bo jest np. brzydka i ma zły charakter? czy to jest wina innych ludzi- bo jedynie spotyka na swojej drodze kretynów? czy to może wina losu tzw przeznaczenia i choćby niewiem jak ona/on się starał/a i tak nic nie osiągnie. Czy osoby które są same potrafiłyby powiedzieć dlaczego tak jest?

kazdy jest inny. sa tacy ktorzy uwazaja ze sa gorsi i nie wychodza do ludzi, bo maja kompleksy lub zostali zranieni. sa tacy ktorzy uwazaja ze sa zbyt wspaniali i nie chca marnowac czasu na tych ktorzy nie sa tak urodziwi/inteligentni , bog wie co jeszcze. i sa tacy jak ja. :P

Gość k.o.l.
mleko jest białe bo zawiera tłuszcz.

a ja wierzę w przeznaczenie dlaczego są sami?bo nie spotkali odp osoby?dlaczego nie spotkali,bo nie znależli się w odp msc i czasie ;)

i są tacy jak depeszka ----> czyli nieletni

Gość k.o.l.
a jeśli osoba już po raz któryś z kolei potrafi się zauroczyć w kimś bez wzajemności. o czym to świadczy? że to nie są odpowiednie dziewczyny dla niego albo nieodpowiedni faceci dla niej? albo świadczy to o tym że jest brzydka i nieatrakcyjna?albo zły czas i miejsce?

Bo wolą poświecić się karierze i bo chcą się rozwijać. Bo nie chcą być przez nikogo hamowani. Bo coś kiedyś się stało ,że wolą być same niż cierpieć w związku albo nie umieją już zaufać. Bo nie chcą wychodzić do ludzi więc trudno kogoś poznać. Musimy pamiętać ,że są tacy co są sami z wyboru i tacy co są sami ale im z tym zle i czują się samotni.

kol ale co chcesz przeczytać? może jesteś niedojrzała?może ciągnie cie do facetów z którymi nie możesz być? moze....."?

nie :D nieletni dzielą się na takich, którzy z kimś chodzą lub z nikim nie chodzą :p

nieletni dzielą się na takich, którzy z kimś chodzą lub z nikim nie chodzą ' czyli notabene dokladnie to co wyzej powiedzialam tylko innymi slowy :P

Gość k.o.l.
Sami, ja nie oczekuję od nikogo tutaj nic. Po prostu się zastanawiam... a czy jestem niedojrzała? wydaje mi się że jestem dojrzała.

wydawać ci się może ale skoro zadajesz takie pytania to.....niekoniecznie tak jest.

innymi słowy i w innym sensie :p

Gość k.o.l.
o ludzie :)

Gość k.o.l.
nie sądzę żeby yakie pytanie świadczyło o niedojrzałości.

Mo Cuishle --facetów spotykasz wielu ale wybierasz.....(wybierz sobie nieodp czy np palantów)) :P

Gość k.o.l.
może to jest pierdolenie buta za pomocą druta i tak dalej, ale na ogól się nad tym nie zastanawiam, nie myślę o tym codziennie a dziś mam taki humor więc piszę.

Gość k.o.l.
no i proszę dobry duch wyjasnił bez irytowania się:)

jedni są sami z wyboru, inni bo szukają miłości( takiej jak z romantycznej komedii) jeszcze inni bo jak już ją znaleźli to się okazało, że bycie z kimś to nie tylko głaskanie , spanie " na łyźeczkę " i gadanie o miłości, szczęśliwi z kimś są tylko Ci którzy uświadomią sobie , że życie w "parze" to jeśli chodzi o wnętrze, to po czasie euforii ,wieczne konflikty, kompromis,kłotnie, a mimo wszystko uczucie.........no i ci zostają w parze, reszta jest sama

ale skoro już poruszony został temat, zastanówmy się też dlaczego osoby w związkach są w związkach? :p

nie irytuje się z tym że dla mnie to są oczywiste oczywistości i odp w miarę jasno --czyż nie?

Mo Cuishle --rozumiem miałam tak samo,mało tego nie wierzyłam w to,że sama sobie takich wybieram:D tłumaczyłam sobie na wszystkie możliwe sposoby ale prawde omijałam ;) ;)

'ale skoro już poruszony został temat, zastanówmy się też dlaczego osoby w związkach są w związkach?' zgrabnie wybrnelas, chociaz nie do konca umiejetnie ;) ad meritum- z milosci/boja sie samotnosci/ dla spolecznego prestizu/pieniedzy/seksu/bo nie maja porownania.

każdy ma porównanie, przecież nikt nie rodzi się w związku :p dodałabym: aby dziecko miało ojca ;)

Gość k.o.l.
dla mnie to nie jest oczywista oczywistość. ok, rozumiem- bycie samemu z wyboru bo ktoś preferuje być singlem. rozumiem- bo praca może być dla niego ważniejsza. rozumiem- bo się oczekuje księcia z bajki na pięknym rumaku. powodów może być dużo. ale do żadnego z nich nie mogę powiedzieć- tak!właśnie chodzi o mnie!. btw, nieznana black. dlaczego ludzie w zwiazkach sa w zwiazkach. a)chca byc kochani i kochac- ich zycie ma wiekszy sens w zwiazku b) boja sie panicznie samotnosci c) przez przypadek d) przez wolę rodziców :) itd itd

'każdy ma porównanie, przecież nikt nie rodzi się w związku' bzdura. chcesz mi powiedziec ze 16-latka ma porownanie z facetami? 'przez wolę rodziców ' to chyba tylko w Arabii Saudyjskiej:P w cywilizowanych spoleczenstwach idea malrzenstw zaaranzowanych zostala skutecznie obalona.