Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolacy bark

Blokada dostawowa

Polecane posty

Gość Bolacy bark

Bark, ramie nie wiem co dokladnie bolalo mnie juz ponad pol roku. Po angielsku ponoc rotated cuff, bark tenisisty czy cos tam. Zrobili przeswietlenie i stwierdzili ze podadza blokade dostawowa. Bolalo,ale moglam normlanie ruszac reka! Za glowe za plecy it, zadnych problemow ruchowych! Bloka wczoraj rano i co? Wogole nie moge odsunac reki od ciala. Poki mam reke przy sobie jest ok, niezbyt milo ale ok,ale nic nie podniose juz, nie odsune reki od ciala na dalej niz 15 cm, co sie stalo? Dzwonilam na infolinie do lekarzy,ponoc do 48 godzin po blokadzie moga byc problemy z ruchem,ale tego mi przed zabiegiem nie powiedzieli. Mowili ze od razu powinno puscic. Co robic?

Gość wasyk
cześć. niewiem co robić ale moja siostra ma chyba tą samą chorobę. nazwa tylko inna -zamrożony bark lub zapalenie torebki stawowej. cierpi na bóle w nocy. narazie dali jej mocne prochy takie że wymiotowała i słabo jej po nich. jak nie porusza ręką to po ok 10 min sztywnieje i musi delikatnie ją rozruszać. napisz czy ta blokada w końcu Ci pomogła.

Gość dhfhvbgdgdfgfdv
Polecam bark nagrzewać, najlapiej w woreczek nasypać kaszę podgrzaną na patelnii Po 3 dniach powinien ból ustąpić

Gość gość
Nie pisz takich obietnic, bo to BZDURA !! Bóle barku moga trwać latami, a przyczyn jest BARDZO DUŻO ! Często nie wystarczy leczyć stanu zaplengo ,, czasem potrzebna jest operacja!