Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja........................

czy wasze maluchy też nie chcą smoczka?

Polecane posty

Moja Mała ma 3 tygodnie i za nic w swiecie nie chce smoczka. Niby to nie problem, tylko, że cziagle chce być przez to przy cycu:) jak sobie z tym radzicie?:)

Moja miała to samo smoczka nie chciała widzieć. A przy piersi na początku to tak jest, potem się uspokoi. Moja w wieku tak 4 miesięcy przerzuciła się na kciuk, ale po paru tyg. z tego też zrezygnowała.

mam 7 tygodniowa siostrzenicę - tez wypluwa smoczka :) strasznie sie złości , kiedy jej go damy... od jakiegoś czasu je tez z butli, wiec najpierw sprawdza czy coś ze smoka poleci ;) kiedy zorientuje się, że nie to go natychmiast wypluwa :) nie ucz dziecka zasypiania przy piersi, nakarm i odstaw, noś i przytulaj jak najbardziej jeśli masz taka potrzebe, ale naucz, że pierś jest tylko do karmienia :)

Gość wfefwef
Trochę ci współczuję, bo się męczysz, ale fakt że mądre masz dziecko.

Moja też nie chciała i też była przy cycu. Próbowałam mimo wszystko jej wpychać ale to nic nie dało. Trochę to jednak bywa kłopotliwe w późniejszym czasie jak dziecko zaczyna ząbkować,bo wtedy jej nie uspokoisz smoczkiem i marudzi non stop,przynajmniej ja tak miałam.Ale co zrobić-nas siłę się nie da. Plus jest taki że nie uzależni się od smoczka.

A najśmieszniejsze jest to, że gdy byłam w ciąży zarzekałam się,ze nie bede dawać smoczka, żeby nie było wad zgryzu itd. a teraz to rzeczywiście trochę to męczące.. Jeszcze trochę i będę miała cyce jak murzynki :D

Witam. Powinnaś się tylko cieszyć bo to wyjdzie dziecku na zdrowie. Moja też nie chciała smoczków ani butelek. Na początku ciągle przy piersi, później tylko w nocy. Teraz pije mleko z kubeczka a w nocy wodę i jestem zadowolona że się nie złamałam i nie wpychałam smoka.

Gość Kto pyta nie błądzi...
Mój syn też nie chce smoka, a od początku karmiony jest mlekiem z butelki. Wypluwa i nie chce ssać. MI to nie przeszkadza, bo jak na razie mały jest spokojny i nie potrzebny nam smoczek.