Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wimanka

Ząbkowanie to problem, z którym borykają się wszyscy rodzice.

Polecane posty

Ząbkowanie to problem, z którym borykają się wszyscy rodzice. Niektóre Maluszki przechodzą ten okres bardzo boleśnie i ciężko. Jak to wyglądało u Was i jak radziliście sobie w tym okresie. Może doradzicie jakieś środki przeciwbólowe, zależy mi na jakimś syropie.

Gość u mnie tragedia
:( coś starsznego, ciągle tylko płacz i marudzenie, w nocy to samo, dodam, ze od momentu spuchnięcia dziasła do przebicia się ząbka może tak przelecieć i miesiac ciągłego zawodzenia

Gość wazelinowa 234
nie szpikuj dziecka lekami!!!!! masuj mu dziąsła, to ząbki szybciej się wybiją!

Gość peli689
Ja znam ibum, ja znam! Podawalam go i przy zabkowaniu, i przy kazdej niespodziewanej goraczce. zawsze pomagal. Do tego czasem jak goraczka dochodzila do 40st. podawalam z czopkami nurofen.

Peli689-- dziękuję za odpowiedź i radę, a pamiętasz jak dawkowałaś ten ibum? Rozumiem, że smakował Twojemu Maluszkowi? Wazelinowa 234 -- a jeśli pojawi się gorączka u Maluszka podczas ząbkowania to co mogę podać? Przecież samo masowanie dziąsełek i zimne gryzaczki przyniosą ulgę na chwilę, ale nie zbiją gorączki.. Jak myślisz? A Ty co stosowałaś?

Gość peli689
Wimanka nie ma za co. musisz sobie sprawdzić na opakowaniu jakie sa zalecenia dawkowania. wszystko jest tam ładnie opisane. jak sobie przypomnę to ci napisze.

ok dzięki Peli, właśnie znalazłam wypowiedź jednej z Mam, która podaje jak dawkować: "Leczenie stanów gorączkowych różnego pochodzenia ( m.in. przeziębienia, grypy). Jeżeli zaś chodzi o dawkowanie: 1-3 lat (10-15 kg) 2.5 ml (50 mg) 3-4 razy po 2,5 ml = 150-200 mg." -- http://www.samosia.pl/pokaz/538956/leki

Gość ....finka
Zwiekszyc dawke wit D3---to jest rozwiązanie problemu.