Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie odnośnie

mierzenie temperatury

Polecane posty

mierzenia temperatury. Wiem,że trzeba mierzyć po przebudzeniu i o tej samej porze,tym samym termometrem tylko czy mierząc w pochwie po kołdrą jest różnica niz przy pomiarze bez przykrycia? i czy to,że nie mogłam spać w nocy,budziłam sie co godzine a nad ranem tylko drzemałam ma wpływ na wynik?

temperaturę można mierzyć w ustach, pochwie lub odbycie. Musiałabyś sprawdzić doświadczalnie czy jest jakaś różnica, czy mierzysz pod przykryciem, czy bez (albo zawsze mierzyć w 1 sposób). Takie zaburzenia snu na pewno musisz odnotować, ale żeby pomiar był miarodajny potrzeba 3h nieprzerwanego snu.

dzięki za odpowiedz, dopiero zaczęłam pomiary i niestety nie od pierwszego dnia cyklu,w ogóle mam nieregularne cykle i od 4 dni temp wynoszącą 36,9 stopni

czekamjuż troche na okres ale niestety nadal go nie ma :(

Skoro masz wyższą temperaturę, to pewnie jesteś już w III fazie i niedługo dostaniesz okres. Jeśli chcesz się doszkolić, to polecam stronkę www.npr.pl oraz www.naturalnemetody.fora.pl

Gość Do autorki...
Dodam od siebie: 28dni.pl

Gość gość
Jestem happy że kupiłam termometr z rankingu ze strony http://rankingtermometrow.pl/. Jednak dobrze ludzie oceniali, jak na razie nie mam żadnych problemów z pomiarem, jest szybko bezdotykowo i komfortowo dla dziecka.