Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewczyna z lipca

czy jest sens pobudzac laktacje w 6 miesiącu życia dziecka

Polecane posty

Gość No wlasnie nie masz
nad czym myslec;) nie wynajduj problemów tam gdzie ich nie ma;) dziecko zdrowo sie rozwija, spokojnie zegna sie z piersią bez histerii, wiec tylko sie cieszyc:)

Gość rzeklabym daj juz
sobie spokoj. Ja swoje drugie dziecko tez tak karmilam w sposob mieszny i ok 6 miesiaca jak moglam sprawe z piersia w miare bezbolesnie dla obu stron zakonczyc to sie zmobilizowalam i utrzymalam laktacje. Efekt - wisial mi na cycku ponad dwa lata - proby odstawienia to byl taki wrzask, ze myslalam, ze nam w koncu ktos policje na kark zesle. Te jego krzyki byly naprawde nieludzkie. Doszlo do tego, ze potrafil mi na srodku ulicy zadzierac bluzke, bo on chce cycusia.I jako jedyne z moich dzieci byl i jest niezmiernie grymasny przy jedzeniu. Lepiej daj sobie spokoj, bo potem mozesz zalowac a dziecka tez szkoda. Naprawde serce mi sie krajalo jak on tak plakal ale wizja karmienia nawet do 3 lat byla jescze bardzie przerazajaca.

Gość ania 2444444
dziekuje myszko

Gość ania 2444444
ładna zadbana mama z Ciebie

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhjh
piersią powinno sie karmić jak najdłużej.

tak najdłuzej do 3 lat :D tyle ze po co ? skoro dziecko je wszytko

Gość inga z domu dziwna
a ja uważam, że nie powinnaś rezygnować. Mleko matki jest najlepsze i najzdrowsze! Jeśli twój syn je wszystko, nie powinno być problemu z odstawieniem go od piersi za powiedzmy pół roku. Kup wię sobie herbatki i karm jak najdłużej możesz!

Gość taaa karm jak najdluzej
mozesz cycem...najlepiej do 18-tki dziecka :O autorko jak dla mnie nie ma juz sensu pobudzac laktacji bo wiecej z tego bedzie trudu dla ciebie i dziecka niz korzysci - dziecko nie robi problemow z odstawieniem, dobrze sie rozwija, ma urozmaiconą diete wiec po co wracac do cycka?! wiekszosc kobiet po ok. pol roku konczy karmienie a ty chcesz znow to wznawiac?

Gość dokladnie tak jest
teraz bedziesz meczyc siebie i dziecko aby pobudzic laktacje - same herbatki nic nie dadza jesli dziecko nie bedzie chcialo ssac - a w tym wieku maja juz inne sprawy na glowie niz ssanie piersi godzinami. A jesli ci sie uda to potem bedzie problem z odstawieniem , jest ogromna roznica miedzy roczniakiem a polrocznym niemowleciem te nie maja jeszcze wyrobionych nawykow. Nie rdadze.