Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlag mnie już trafia

Jak nauczyć dziecko robić kupę do kibla?????

Polecane posty

Znowu założyłam pieluchę, bo były wrzaski nie z tej ziemii i zaczął popuszczać w pory. Już mnie trafia szlag. Siku od dawna robi do toalety, a kupy za nic w świecie. Nie pomagają słowa, że jest już duży, że dzieci w przedszkolu nie robią kupy w pieluchę. Nie pomagają nagrody i obietnice. Dziś nawet dałam mu nagrodę na zachętę, zapakowałam ładnie puzzle (lubi odpakowywać prezenty) i powiedziałam, że otworzymy, jak zrobi kupę do kibla. NIC! Początkowo nawet siedział i udawał, że ciśnie, ale potem wstał z pustego kibla i mówi, że już zrobione. Pomóżcie mi rozwiązać ten problem! :(

ja mam ten sam problem z kotem....robi siku to toalety a kupe na podloge :/

Jak wiesz jak nauczyć dziecko to pochwal się to wiedzą. Liczyłam, że ktoś mi tu pomoże, a nie tylko zakomunikuje, że WIE :O

Gość bfbgbfsbfbfgfn
zapakuj nagrodę i daj ją po fakcie.Jak juz zrobi.Proste!Powiedz że dostanie jak zrobi kupkę do toalety,wytłumacz spokojnie!Ile dziecko ma lat?

1,5 roku ma juz

Dziecko ma 2 lata 9 miesięcy. Z zapakowywaniem nagrody próbowałam milion razy:O Nic nie działa, NIC. Jestem sfrustrowana i załamana:O MYślałam, że jak pokażę prezent to zrobi, wziął prezent i obiecał zrobić i NIC. !!!! Oczywiście więcej nie dam się nabrać na jego sztuczki, ale jak mam rozwiązać problem?:O POMOCY!!!

Gość reterewew
a probowalas moze zakorkowac mu czyms odbyt i dopiero wjac "zaleczke" jak bedzie na kibelku? ja pronbowalam ale po kilku razach zaczal robic

Gość bfbgbfsbfbfgfn
to ile w końcu ma lat? Jeśli 1,5 roku to byc moze za mały jest na zrozumienie tego!Kurcze nie wiem co radzić.Mój syn z sikaniem też szybciej załapał.Potem bał się swojej kupy i dlatego jak zrobił w pieluche to jej nie widział.Ale z czasem sie przekonał.Ja widziałąm że zaczyna cisnać to szybko na toaletę i zdązył.Miał 2 latka.

Gość ja pikole kobieto
Moja córa ma 27 miesięcy i robi w pieluchę!Oczywiście zdarza się (coraz częściej),że zawoła i wtedy biegiem na kibelek ale nie na siłę! Zraziłaś dziecko swoim nerwem. czego Ty wymagasz od 1,5 rocznego dziecka?? może ,żeby się samo podtarło? Ja robi z chęcią siusiu to nie zmuszaj do kupy! Samo zdecyduje kiedy. Moja sama woła. Nie jestem zła jak zrobi w pieluchę,za to dumna jestem jak zawoła i zrobi;)

Gość a do dziecka
mowisz kibel czy sedes? To nie jest zadna zlosliwosc, ale slowo kible brzmi malo zachecajaca i moze dlatego on nnie chce robic? I czy ma pod nogi podstawke,bo moze mu trudno wycisnac cokolwiek jak mu nogi zwisaja. MOzesz tez sprobowac na poczatek z nocnikiem tzn.moze mu sie raz czy dwa uda do nocnika i zobaczy roznice? Ja ze swoim rzucilam sie na glebokie wody - zdjelam pieluche - byly wpadki w majtki, bleeeee:( ale nas to motywowalo , bo jak on narobil w gatki to ja mu potem pokazywalam co zrobil krzywiac sie i komentujac smrod i ze duzi chlopcy tak nie robia. Po kilku takich wybrykach zalapal i juz nie bylo problemu - a i mial wtedy 2 lata rowno:) Powodzenia:)