Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Treeksi

Lek Flumycon 200 a karmienie. Pomóżcie proszę ....

Polecane posty

Witam! Od miesiąca zaczęło mi się coś dziać z małym palcem lewej ręki. Dziś byłam u dermatologa i okazało sie, że to drożdżyca :( Powiedziałam,że karmie jeszcze piersią, pani doktor długo myślała no i w końcu przepisała mi kapsułki Flumycon 200 mg razw tygodniu po jednej kapsułce. Powiedziała, że nie można tego niby brać karmiąc ale że to jest zakaźne i ważne, żeby to wyleczyć, wiec jednak mi to przepisze. Powiedziała też, że nie powinno zaszkodzić dziecku, bo czasem też pezepisuje ten lek dzieciom do roczku. No i kurcze, przeczytałam na ulotce, że lek ten utrzymuje się w organiźmie do 30 godzin, tyle nie dam rady nie karmić. Dodatkowo paznokieć mam smarować maścią clortimazol. Kurcze, brała któraś z Was ten lek karmiać ? Boje się, żeby nie zaszkodzić dziecku, ale też nie chcę tego swiństwa na paznokciu .... Co robić? Dodam, że mój syn ma już 13 miesięcy, karmię go piersią rano i wieczorem. Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.

Stosowanie w ciąży i okresie karmienia piersią Bezpieczeństwo stosowania w ciąży: kategoria C (wg US FDA). Nie należy stosować w ciąży, ponadto zaleca się stosowanie skutecznej antykoncepcji u pacjentek w wieku rozrodczym. Nie stosować w okresie karmienia piersią ze względu na fakt, że flukonazol osiąga w mleku stężenia zbliżone do stężeń w osoczu matki.

Właśnie tak mam napisane na ulotce, no i dlatego mam poważne wątpliwości .... nie chcę zaszkodzić dziecku ... nie wiem co robić .... Przepraszam, podwójnie założyłam ten temat przez przypadek. To link do drugiego tamatu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4383613