Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajacy35

RSS - zakładki dynamiczne

Polecane posty

Gość Pytajacy35

Czy ktoś mi wyjaśni, do czego służą i dlaczego są na większości stron? Co to takiego jest? Oczywiście poza definicją, raczej w praktyce, do czego się to przydaje?

Gość nnnnnnn
google. w uproszczeniu to dynamiczne źródła treści każda przeglądarka jest czytnikiem rrsów ale możesz używać także innego programu np. outlooka. dodajesz sobie adres źródła i zazwyczaj dostajesz link do artykułu i krótkie streszczenie go.

Gość Pytajacy35
Tak, to tez zdazylem przeczytac w Google, ale nadal nie rozumiem - dlaczego przy zdjeciach na blogu jest zawsze RSS - streszczenie do obrazka? :-| Outlookiem czytać obrazki z bloga? Nic nie kumam...

Gość Pytajacy35
Czy to znaczy, ze ktoś bez mojej wiedzy może sobie pobierać moje obrazki i wiadomości na swoją pocztę? (z mojej strony)

Gość nnnnnnn
nie wiem ja działa system w którym tworzysz bloga. ogólnie treść nie oznacza tekstu ale dane może być to obrazek, film. ogólnie chodzi o to że rss może zasilić jakimiś danymi czytnik rssów. nie przez pocztę ale program pocztowy. prawdopodobnie masz gdzieś w ustawieniach ustawioną opcje tworzenia źródeł rss. ja na przykład często używałam ich do czytania blogów właśnie nie zawsze chciało mi się sprawdzać czy na jakimś pojawiły się nowe posty a w czytniku rssów miałam wszytko w jednym miejscu. dobrym przykładem rssów są gadżety igoogla.