Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szachownicaa

Soczewki kontakotowe-pomocyy

Polecane posty

Gość Szachownicaa

Wiem ze to nic takiego, ale przedwczoraj zaczelam uzywac soczewek. Specjalista mnie nauczyl jak je uzytkowac i pielegnować. Poradzil mi zeby nie patrzec na poradniki, tylko najpierw sie malowac a potem zakladac-ewentualnie makijaz poprawic. I tak zrobilam. Tylko ze sie spieszylam i niechcący spadla mi na dolną częsć rzęs i widzialam krpoeczke po tuszu na niej. Odrazu umyłam tym plynem, wymienilam w pudeleczku ten ply i wlozylam soczewke.Juz jej nie zakladalam. Wszyskie inne zasady higieny zostaly zachowan. Pytanie czy moge je jeszcze zalozyc, bo szkoda mi po jednm dniu wyrzucic nowe soczewki???? Z góry dziekuje:))

Gość lucylou
Ale to głupie! Kto zakłada soczewki po zrobieniu makijażu? Dziwny ten Twój okulista. Uzasadnił to jakoś? Pewnie że możesz ją założyć. Ja jak zdejmuję soczewki, zawsze upaćkam je tuszem. To jest nieuniknione. Ale myję je dokładnie w płynie pocierając palcami i jest OK.

Gość Szachownicaa
DZieeeki:)] Okulista powiedzial ze tak bedzie lepiej bo nie raz juz ktos sobie zniszczyl szczoteczka soczewkw:) Ale ja tam tylko z 3 krpoeczki czarne mialam ale je umulam:) dzieekii ;) ;*

Gość lucylou
Ale jeżeli ktoś umie się malować to nie wsadza sobie szczoteczki od tuszu do oka. Mi się wydaje, że lepiej się jednak malować po założeniu soczewek. Często zdarza się, że soczewka przy zakładaniu zjedzie w dół i upaćka się tuszem. Jeśli ktoś musi zaraz wyjść do pracy czy na uczelnię to nie ma czasu na czyszczenie soczewek. Noszę soczewki już dość długo i powiem Ci szczerze że jeszcze ani razu nie wsadziłam sobie szczoteczki od tuszu do oka, a często się zdarza że nie mogą założyć soczewek bo zjeżdżają w dół (najczęściej z powodu pęcherzyków powietrza gromadzących się między okiem a soczewką)

Gość Szachownicaa
Ciesze sie, mnie tez to zdiwilo ze nie moge se malowac po zalozeniu soczewekale nie bedzie sie przecez klocic z okulista nie? :)

Gość lucylou
Wiele moich koleżanek nosi soczewki i żadnej z nich okulista nie doradzał malowania się przed założeniem soczewek. Jakiś dziwny ten Twój...

Gość Szachownicaa
Niewiem, okulista jest najlepszym w okolicy, bada cisnienie oka jakies duperele aparatami roznymi.... Wydawala by się ok... no ale coz.. dzieki za rade:)

Gość soczewki należy ZAWSZE
zakładać przed makijażem i przez zmyciem go. wszędzie jest tak napisane. zmień okulistę

Gość Szachownicaa
A wydawal sie takiii suuuper...