Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjljkljkjoikj

Ile mówią/ mówiły wasze 1,5 roczne dzieci ?

Polecane posty

Gość do lionne
dzięki. nie wiem może, może to nic nie znaczy. ja jako dziecko ponoć często powtarzałam tupi tupi i nikt też nie wiedział co to znaczy. może ma takie swoje powiedzonko. ale jak napisałaś o francuskim to tak mi się skojarzyło, że to tak po francusku brzmi :D Pozdrawiam.

Gość dumnamama
witam.moj syn ma 1.5 roku i mowi prawie wszystko czyli (mama,tata,babcia,dziadek,andzia,stasiu,taktor,ciufcia,malpa,pies,tygrys,kot,kto idzie,ujek,y tata spi, nie mam nic ,babon,oinka,babok,pije ,bije,liczy.dwa,piec.szesc,padaj,nie odzi.jedzie.nie jedzie .pani.pan i wiele innych rzeczy zawsze mowi ze jedzie do pani doktor:).

Gość Iwona Ulka
moja 17 miesięcy mówi mama, tata, baba, ciocia, adam i inne imiona w rodzinie te najczęsciej widywanych osób. Nazywa zwierzęta około 30 podstawowych, nasladuje ich dźwięki. Poza tym kupa, jeść, pić , nazwy jedzonka buła, chleb, mleko, ogorek, pomidor, jaja, jogurt, kawa - ja pije, mięcho, szyna i inne często spożywane. Poza tym, samochód, titit , tramwaj,tory, atobus, klucze, drzwi, okno, dom., dym, kamienie, drzewo, las, liść, kwiatek, kurtka, sukienka, spodnie, buty, skarpeta, pampers. Nazywa swoje zabawki np lala, klocki, Składa wyrazy na zasadzie mama chodz, tata nie ma. rozróżnia jak pokazuje, że coś jest Tu -bliżej albo TAM-dalej. jak coś mi podaję to mowi proszie. jak ja jej coś daje to wie i mówi dzikuje. Jak idziemy zrywać mlecz dla królika to rozróznia i innego nic nie zerwie .

Gość Iwona Ulka
aha i zaczyna liczyc swoje paluszki, oczka, buty Przeważnie to jest jeden dwa trzy..., pięc. Oczy juz się udaje policzyć :Oko jeden , oko dwa. Nos jeden. Paluszki się gubimy ale ćwiczymy. Liczymy często i wszytko tak dla zabawy np jak się ubieramy to z rekawka wyciąga rącze i sprawdza sama ile jest paluszków, w ten sposób ubieranie nas nie męczy.. heh nie mam pamiętnika ale jak tu kiedyś trafie to będę miała pamiątkę.

Gość gość
Mój synek 2 latek prawie NIC nie mówi, a moja córka w wieku 2 lat mówiła wszystko i pełnymi zdaniami. Nie ma reguły :)