Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lariskaaaa

Pranie ciuszków niemowlęcych -kilka pytań

Polecane posty

Gość Lariskaaaa

Moja córcia ma już 3 miesiące, piorę jej ciuszki , pieluchy i reszte w Jelpie i ustawiam zawsze "pukanie extra". Jak długo trzeba korzysta z dodatkowego płukania? Rzeczy po praniu są nieco twarde - zastanawiam się nad płynem do płukania Jelp -czy zmiekczy je?ktoś go używa? Jak długo trzeba korzystac z Jelpa? kiedy mozna zaczac uzywac innych proszków? np. wizir sensitive (ponoc nadaje sie dla niemowląt). Dodam, ze Mala jest wczesniakiem, urodzonym w 35tyg, czy powinnam z tego powodu opóźnic wprowadzanie innych proszków itp?

Gość Laaalalalaaaaalalabamba
Zwykły proszek i rób pranie z dorosłymi ciuchami razem. Płukanie podwójne tylko przez 1 miesiąc. Proszki dla dzieci to tylko tani chwyt marketingowy, ale naiwny Polak wszystko kupi.

Gość Laaalalalaaaaalalabamba
Płyn do płukania też zwykły, dorosły.

Gość wszystko zalezy od pory roku
ja pralam ubranka w vizirze jak dobrze pamietam od 3 miesiaca :) do tego kupowalam plyn lenor sensitive i maly nie mial uczulenia :) pozniej zaczelam prac razem ze swoimi, zeby miec mniej roboty. Sprobuj wyprac jakies ubranko w rekach w vizirze i w plynie do plukania jakis sensitive i zobacz czy maluch nie ma wysypki, jesli wszystko ok to mozesz spokojnie prac :) wyjdzie Ci pewnie taniej :)

Gość marcowa
Do 5miesiąca zycia mojego synka prałam jego ciuszki w Wezyrze-takie mleczko do prania ciuszków niemowlecych.Żadne Jelpy.. Później normalny Wizir.

Gość wszystko zalezy od pory roku
jeszcze dodam, ze jak bylam w ciazy i kupilam ubranka dla dziecka, to najpierw wypralam wszystkie w normalnym proszku i normalnym plynie, ale pozniej jak maly sie urodzil to gdzies wyczytalam ze lepiej prac w proszku dla dzieci i wtedy go kupilam, a ze strasznie smierdzial (nie pamietam jak sie nazywal cos na L) to jak sie skonczyl to z ulga przeszlam na vizir :)

Gość Nie będzie miał wysypki bo
żadne dziecko na świecie nie ma (no chyba że polskie są mega cherlawe). W bogatych krajach nawet nie ma czegoś takiego jak proszki dla dzieci, a jakoś się te dzieci chowają i na pewno nie chorują. :P

Gość Lariskaaaa
super:) dzieki za odp. Właśnie mi sie robi w tej chwili pranie i przed chwila wylaczylam opcję plukania extra :) mam w domy płyn do płukania Silan Sensitive (używam go do naszych ciuchów) , może bym dolała ??? pamiętam,ze mialam kiedy probke mleczka do prania lovelli i tak slicznie pachnialy ciuszki, az od corci pachnialo :) a po tym Jelpie to nic, zero zapachu a ciuchy twarde :o ale wykorzystam go do konca, zostalo mi jeszcze sporo.Potem chyba sprobuje tego wizira:)

ja tez mam wczesniaka a od poczatku pralam normalnie. nic mu nigdy nie bylo

Gość Lariskaaaa
ok więc w pralce wylaczyłam plukanie extra i dolalam tego Silana.Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok :)Jak nie to najwyzej wrzuce wszystko od nowa do pralki po staremu :P