Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie jestem zadowolona za swoje

dlaczego tak powoli chudne?

Polecane posty

Przyznam,ze nie mam czasu na cwiczenia..Czasami uda mi sie tylko moze dwa razy w tyg wyskoczyc na aerobik(do znajomej,cwiczymy z plyty),ale np nie jezdze samochodem do pracy,wstaje godzine wczesniej i ide(godzina czasu drogi),do tego mieszkam na 4 pietrze i wchodze schodami a nie winda.W domu np nie siedze bezczynnie przed TV ale robie sklony itp.Oczywiscie dieta 100kcal.No i chudne kilogram na 14 dni..Doslownie:( Czemu tak malo?

Gość ejjjjj
up

Gość trrrasddww
dieta 100kcal - swietny pomysł :/

Mialo byc 1000kcal,ale nie sadzilam,ze az tyle problemu sprawi Ci domyslenie sie tego:-o

Pije wode,nie jem slodyczy i wszystkiego co zakazane.Za to jem duzo warzyw,ryby 3 razy w tygodniu.Ogolnie jestem pod opieka dietetyka,ale mnie nurtuje to,ze tak malo chudne a wizyta dopiero za miesiac:-o

Gość fgfdhgfgh
poprostu nie masz zbyt wiele do schudnięcia;)

mam 30kg nadwagi

Gość fgfdhgfgh
a napisz swój przykładowy jadłospis

Rano np jajecznica na papryce 2 sniadanie banan obiad roznie..ryba + warzywa podwieczorek miska zupy krem z jakiegos warzywa Moj jadlospis jest ok,bo opracowany przez lekarza,ale odbiegasz od tematu,nie o to pytalam;/

Gość fgfdhgfgh
pytałaś czemu powoli chudniesz. A co co jesz ma duże znaczenie w tym przypadku;) A długo już jesteś na diecie? Czasami robi się kilku tygodniowy zastój i wtedy waga powoli spada. Albo poprostu tłuszcz zamienia Ci się w mięśnie- te więcej ważą. Zamiast się ważyć zacznij mierzyć obwody

Obwod tez prawie bez zmian:( 2 cm tylko..Od listopada..Ale w listopadzie schudlam 10kg,wiem,woda..

tluszcz nie zamienia sie w miesnie- to dwie rozne tkanki;] zla masz diete i zlego lekarza...

Dieta dobra i lekarz dobry..Czekalam pol roku by sie do niego dostac,zreszta jest najlepszym dietetykiem i moja znajoma z wagi 140 przy nim spadla do wagi 60kg.

Tak..Ma dyplom

Naked wnioskuje,ze Ty nie masz ukonczonej zadnej szczegolnej szkoly zwiazanej z dietetyka..?

widzisz, wlasnie mialam do tego nawiazac.. nie trzeba miec dyplomu zeby 'cos wiedziec'- w kazdym badz razie przyklad Twojego lekarza dal mi do myslenia:)

Jak mam to rozumiec?

nakedtruth - a mozesz mi powiedziec po czym wnioskujesz ze zly lekarz??? bo jej nie pasie bialkiem i posilkami co 2-3h ? bo nie stosuje watplwych zasad z sfd?? uspokojcie sie juz z tym bzdurami z sfd, bo ocipiec mozna autorko - powinnas sie z nim skonsultowac. poza tym piszesz ze w listopadzie schudlas 10 kg. naraz? w jeden miesiac czy jak?

chatnal- po czym wniskuje? po tym ze Autroka mimo porady u swietnego lekarza, pyta sie na forum o co kaman - czy to nie jest idealny powod by to stwierdzic... a pakuje ja ( przepraszam Autorko, ze tak nieladnie brzmi) samym bialkiem i warzywami ..no i bananem (?) sama na sfd zagladam rzadko, wiec podziel sie od jakich to bzdur szalejesz?;]

Tu nie chodzi o jedzenie wg sfd, ale o to że żaden rozsądny lekarz nie powinien osobie z dużą nadwaga polecać tak nieskokalorycznej diety. Jeśli ktoś rzuca hasłem "1000 kcal" nie uwzględniając zapotrzebowania itd, to z niego dupa nie lekarz. Takie porady to sobie można z kolorowych pisemek wziąć a nie od poważnego fachowca. Radzę jak najszybciej zmienić lekarza, zanim zrobi Twojemu metabolizmowi taką krzywdę jak mojemu kiedyś zrobił taki "udyplomowany peeudofachowiec". I skoro dla Was to takie ważne to mam dyplom dietetyka i się z tym "cud fachowcem" kompletnie nie zgadzam. No ale autorka zrobi co chce, niech się tylko nie zdziwi jak za jakiś czas całkiem przestanie chudnąć albo zacznie przybierać na wadze.

Gość a ja uważam że po prostu
masz mały przestój. Włącz może do całości jeszcze jakieś ćwiczenia. Co do diety 1000 kalorii. Nie stosowałam. Ale z tego co pamiętam w znanym "Klubie kwadransowych grubasów ful ludzi zbiło na niej sporo kilogramów.

Popieram Neit i Nakedtruth. Dieta 1000 kcal dla jednego będzie obcięciem 30% zapotrzebowania kalorycznego, a dla drugiego - 60%, a to jest całkiem duża różnica. Podejrzewam, że autorka, z uwagi na te 30 kg, jest bliższa tej drugiej grupie.

Tak,10kg w listopadzie.ALe teraz idzie wolniej. Nie zmienie lekarza,bo znam conajmniej 10 osob,ktore potwierdzaja jego zdolnosci.U mnie az tak nie widac tej otylosci,bo mam 186 cm wzrostu. A diete mi nie przeszkadza.Podalam Wam przykladoway jadlospis a Wy mi tu glupoty wypisujecie.Przeciez to jest przyklad JEDEN DZIEN z 7 dni!! Nie bede kwestionowac jego umiejetnosci,bo naprawde jest jednym z najlepszych. "chatnal- po czym wniskuje? po tym ze Autroka mimo porady u swietnego lekarza, pyta sie na forum o co kaman - czy to nie jest idealny powod by to stwierdzic"...-NAKEDTRUTH-Nie,to nie jest idealny powod.W weekend po prostu nie odbiera telefonu. Sluchaj.A to,ze jem warzywa i bialko to dlatego,ze to lubie.No i przeciez to jest zdrowe.Mam taki tryb zycia,ze nie moge stosowac roznych rygorystycznych diet.On dostosowal sie do mnie,do mojego trybu zycia. Nie musiscie sie zgadzac z moim lekarzem.ALE SKORO TYLE OSOB PRZY NIM SCHUDLO ZDROWO I BEZ JOJO to nie widze powodu do obaw. NEIT-tu chodzi o moj tryb zycia,nie o zapotrzebowanie.Nie mam czasu,by caly dzien taK jak polowa tutaj kobie siedziec na kafe:-o i czas marnowac.On zdaje sobie sprawe,ze za malo jem,ale na konferencjach nie da sie jesc,bo nie dam rady jesc z pelna buzia.Jem w "przelocie".Niestety.

Też kiedyś byłam na 1000 kcal i nie znam żadnej osoby która po wyjściu z tej diety i utrzymywaniu bilansu kcal "na zero" by nie przytyła. Ja miałam jojo koszmarne (odchudzałam się na tym jako nastolatka z polecania dietetyka właśnie, też takiego co absolutnie wszyscy chwalili. Schudłam kilkanaście kilo potem tyłam od wszystkiego: jedna kromka chleba raz kiedyś i już waga w górę). Taka dieta spala mięśnie, im mniej mięśni tym gorszy metabolizm i większe jojo. Ja nie mówię, że masz jeść 5-6 razy dziennie, ale chociaż zwiększyć kcal posiłków a to nie koniecznie musi się wiązać ze zwiększeniem wielkości posiłku. Przy Twoim wzroście masz po prostu niedobór kcal i organizm przestawił się w tryb oszczędnościowy. Ty wybierasz dietetyka, skoro wierzysz w niego tak bardzo to rób jak uważasz. Ja tylko mówię, że dietetykowi który doprowadza do zwolnienia metabolizmu pacjenta powinno się zabronić wykonywania zawodu. W sumie nie wiem co Ci powiedzieć, bo diety nie chcesz zmienić, ćwiczyć więcej nie będziesz (zresztą przy takim niedoborze kcal to "morderstwo"), sama piszesz że nie masz czasu itp. Żadne tabletki nie mają sensu, cudownej metody niestety nie ma inaczej wszyscy byliby szczupli i odchudzać by się nie musieli :P Powodzenia.

Gość ta niedobra pupa
Jeśli jesteś aż tak wysoka, to ważysz pewnie ponad 100kg... Dla mnie też to szok, że masz dietę 1000 kcal. Przy twojej wadze, chudłabyś na diecie 2000 kcal... Nie można za bardzo obniżać tego, bo organizm przestawia się... Ja np. jestem niska, ale na dietach ok. 1000 - 1200 kcal chudnę ok. 2 kg, a potem nic... Każdy organizm jest inny.

Ja swoje ty swoje :-o Kiedys bylam na diecie 1000kcal i mi nie poszkodzilo.Poszkodzily studia i nadmiar nauki i tryb doslownie lezacy,lekarz dobry,ale to ja nie mam zbytnio kiedy jesc. Waga ruszyla i schudlam 1,5kg.Nie czuje sie glodna a jezeli chodzi o cwiczenia to tak jak napisalam.Teraz np bylam na rowerach z rodzina