Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jednaaaaaa

płeć dziecka a teściowa

Polecane posty

Gość 3zuzia
niesmaczne i obrzydliwe.."dziurawiec" to od razu mogłas powiedziec ze mala dziwka,czuje ze ze wsi jestes

przecież piszę, żeby normalnie mówić, nie "dzidzia", czytać nie umiesz? dlaczego wam przeszkadza: córcia, córeczka, a dziurawiec nie? chamstwo i prostactwo z was wyłazi :-O a to że matka,nie znaczy że ma dziecko wyzywać,może jeszcze bić "pieszczotliwie", bo matka to jej wolno :-D

Gość ytaka
W zyciu nie nazywalam swoich dzieci fasolkami, bejbusiami ale nie mowilam tez pierdzioszek :O sikacz :O itd Od pierwszego momentu szanowalam swoje dzieci (i szanuje nadal :D) Nigdy nie uzywalam slow, ktorych nie chcialabym slyszec w odniesieniu do wlasnej osoby. Jezeli jakiejs kobiecie, matce nie przeszkadza nazwanie jej dziurawcem :O to nie zrozumie jaki brak szacunku niesie do slowo w stosunku do kobiety/dziewczynki.

Gość O kurcze blade................
Wy jesteście totalnie nawiedzone. To że ktoś nazwał swoją córeczkę żartobliwie DZIURAWCEM nie oznacza że nie ma dla niej szacunku, nie oznacza że powiedziałby o swojej córce KURWA i nie oznacza że będzie ją bił. To nie autorka ma problemy ale WY co uważacie że popełniła co najmniej jakieś przestępstwo. Ona przecież nigdy osobiście do niej nie powie 'Ty dziurawcu'!!!! Ot tak po prostu zakomunikowała teściowej że będzie miała dziewczynkę. Widzę że większość z was od razu odebrałaby jej dziecko i najlepiej pozbawiła praw rodzicielskich. I jeszcze jedno - O ile jestem w stanie sobie wyobrazić kogoś mówiącego żartobliwie i z miłością "w brzuszku rośnie mi mały dziurawiec" to nie potrafię sobie wyobrazić że ktoś z miłością potrafi powiedzieć "w brzuszku rośnie mi mały kurwiszon". Wasze przykłady są totalnie nieracjonalne i ekstremalne. Jak zwykle na tym forum jedynym powodem dla którego zabieracie głos w tej dyskusji jest to by udowodnić całemu światu jakimi jesteście super mamami. Autorko, Trzymaj się mocno i nie przejmuj się teściową. Minie jej. Ja pamiętam jak na moim weselu ludzie żartowali że pewnie ja to same dziurawce mieć będę bo u nas w rodzinie są jakieś skłonności do dziewuszek. No i jedną już mam:-) i bardzo chciałabym mieć jeszcze jedna. Oczywiście do niej nigdy nie mówię 'dziurawcu' ale czasem jak z mężem rozmawiamy o dzieciach to się śmiejemy że nam na weselu goście tylko dziurawce wróżyli:-)

Gość szarobura_malpa
kiedys mowilo sie dziurawiec a dzisiaj szpara powiesz o swojej corce zartobliwie :O szpara moja mala????? te dwa slowa maja ten sam wydzwiek i to samo znaczenie pogratulowac "dowcipu" w stosunku do wlasnego dziecka

Gość Ja tam uważam że między
dziurawcem a szparą jest wielka różnica!!!!!!!!!!!!!! Wydźwięk wyrazów zmienia się wraz z upływem lat. Kiedyś słowo cholera było najgorszym przekleństwem dzisiaj już nawet KUR.WA straciło na sile i wiele osób używa tych przekleństw jak przecinków. Więc nie zgodzę się że szpara to to samo co dziurawiec.

Gość dla mnie to nieładne okresleni
e, dziurawiec? to są żarty sory ale ja tez bym pomyslała jak tesciowa ze cos ci nie pasi ze nie masz instynktu bo pewnie jeszcze nie masz

Gość szarobura_malpa
to nazywaj sobie corke dziurawcem, twoje dziecko, twoja sprawa jaki szacunek do wlasnej osoby jej wpoisz

Gość no i właśnie.....
na jednym forum,synowa żaliła się,że teść na wnuczki mówi dziurawce i strasznie jest obrażona,a tutaj odwrotnie.po prostu z byle powodu ludzie się na siebie obrażają a po co.....

Gość szarobura_malpa
bo to zalezy co kto lubi ;-) jednym chamstwo i wulgaryzmy przeszkadzaja, inni uwazaja to za dobry :O dowcip i sie smieja

mówiłam już,że nie jestem żadną matką-polką, ani nawet mamą. piszę z perspektywy dziecka. mnie ojciec tak nazywał niby żartobliwie,a mam do niego żal do tej pory,uważam to za obelgę i tyle. a ty kurczę blade się tak nie podniecaj, jak ci się to podoba,to ogłoś na n-k żeby cię znajomi odtąd dziurawcem nazywali :-D wiem,że ludzie tak mówią,ale to nie znaczy,że należy powielać złe wzorce. niektórzy się szczycą,że co drugie słowo to k...,ch...,ale czy to tak ładnie wygląda? i kulturalnie?

Gość inteligentnaaa
Dziurawe to wy chyba jesteście w mózgu... I w taki właśnie sposób kobiety wciąż są traktowane przedmiotowo, skoro już od dziecka, ba, nawet od "embrionu" są postrzegane przez pryzmat dupy i to nawet przez własne matki, które nie widzą w tym nic złego :o . Tyle w temacie, a teraz spadam, dziurawce ;)

Gość no i właśnie.....
bo,to jest sztuka w dziurze zrobić dziurę-------stąd nazwa dziurawiec i młody żonkiś się cieszy.,że taki zdolny.

Gość ty lepiej oglądaj tylko ten
maraton!a nie rób z siebie głupszej niz jesteś!naprawdę nie chwytasz żartobliwego wydźwięku słowa "dziurawiec" w sytuacji Autorki?????żal mi ciebie,bo twoja inteligencja jednak jeszcze raczkuje....

Gość zszszsszszs

Gość jdjsllojnbhhh
a tam przezwisko jak przezwisko jeden obrazi się jak się na niego powie grubasek inny się cieszy:D

Gość jdjsllojnbhhh
zrobiłam sondę wśród rodziny i ani Tata, ani Mama, ani Siostra, ani Brat nie uważają, że słowo dziurawiec jest obraźliwe:P To samo powiedział Szwagier i Szwagierka:P

Gość robicie z igły widły
Słowo jak słowo. Wiadomo że było wypowiedziane żartobliwie więc nie wiem o co robicie tyle hałasu. Już nie mówiąc o tym że wplatacie w dyskusję feminizm, szacunek, macierzyńskie instynkty i Bóg wie jeszcze co. Autorka nie mówi cały czas o swojej córeczce dziurawiec tylko jej się tak powiedziało do teściowej. Ale widzę że tu już jest cała rzesza moralizatorek, super matek i feministek które zauważaja jak beznadziejną matką jest autorka. Tak jak ktoś napisał - najlepiej odbierzcie jej prawa rodzicielskie. Totalny kretynizm. Chce zobaczyć jak wy zawsze poprawnie mówicie o swoich dzieciach: - Moja Maria jest takim kochanym dzieckiem. Zawsze się uśmiecha mówi dziękuję kiedy trzeba i nigdy nie usłyszała z naszych ust żadnego obraźliwego słowa. Mario zaśpiewaj pani piosenkę i ukłoń się grzecznie. Trochę luzu i wyrozumiałości.

guzik ci do tego,co ja oglądam baranie,a o moją inteligencję się nie martw. wyraziłam tylko swoją opinię i większość na forum też uważa,że to określenie jest obraźliwe. jeżeli ty chcesz,żeby cię ktoś wyzywał od dupy, szpary etc. proszę bardzo, poradziłam tylko autorce,żeby tak przy dziecku nie mówiła,bo może się to obrócić przeciwko niej. a wszystkie wyluzowane i spoko babki,co im nie przeszkadza,że faceci tak określają kobiety-nie łudźcie się,że tacy faceci będą was szanować,więc nie musicie się wysilać i rechotać na siłę puste lale :-D jeśli o mnie chodzi, to żegnam was, po raz kolejny widzę,że kafeteria to nie miejsce na normalną dyskusję.

slyszalam u nas, znaczy poza grancami Polski, okresenie "skarbonka" na dziewczynke ;-) Tez obrazliwe powiecie? Jakos mi sie podoba, ale byc moze patologia jestem :-P

Gość bibulanka
Alez mozna "zartobliwe" mowic dziurawiec :O mozna rowniez szparka :O albo pipka :O Absolutnie nie umniejsza to godnosci dziewczynki. Przeciez ona bedzie wychowana na "dziurawca", "szparke" i "pipke" przez tych rodzicow. Matka nie czuje chamskiego wydzwieku (seksistowskiego) w stosunku do wlasnego dziecka. Pewnie maz stosuje rozne "rubaszne zarty" w stosunku do owej mamuski - klepnie po tylku przy ludziach, powie "moja ty dupencjo" itd Niektore kobiety same nie szanuja swojej osoby to jak moga szanowac dziecko?

Gość taka sobie jednaaaaaa
Mąż mnie przy ludziach nie klepie, jak jesteśmy sami to i owszem:) Ja nie zamierzam całe życie nazywać tak córki......Powiedziałam tak RAZ przy teściowej. jeśli nie widzicie różnicy pomiędzy dziurawcem (który jest piękną rośliną o właściwościach leczniczych) a pipką to po prostu ręce mi opadają.....

Gość wg mnie kretynskie okreslenie
ale i reakcja tesciowej przesadzona. Twoja sprawa czy mowisz bachor, czy dziecko...

Gość moze ja jestem dziwna
ale by mi takie okreslenie mojej coreczki przez usta nie przeszlo... Zniesmaczylo mnie to wrecz :O

Gość kafe jest świetne
dajcie spokój przecież nikt określenia 'dziurawiec' nie używa dzień w dzień :O Na faceta który ma np. 2 córki mówiło się ( choć pewnie jeszcze niektórzy mówią ) damski krawiec...to też jest dla Was obraźliwe? Obraża Was 'dziurawiec' a połowa z Was KOBIET większeprzekleństwa kazdego dnia tu na kafe wypisuje... :O Trochę dystansu a łatwiej będzie Wam żyć

Gość bleto
a mi nie przeszkadza takie określenie :) Myśle że te co sie tak oburzają to te co chciałyby zeby im pod nogi czerwony dywan rozkładac :)

Gość do maratonkikto jak kto
ale to właśnie ty zrobiłaś z igły widły!przeczytaj uważnie pierwszą wypowiedź Autorki i swoje napastliwe teksty!ty masz naprawdę kompleksy i nie wyolbrzymiaj sprawy!nie masz dystansu do siebie i każde mrugniecie w twoja stronę odczytujesz pewnie ,że ktoś chce ciebie zgwałcić....popracuj na swoją pewnością siebie, to nie będziesz odczytywać każdego słowa jako obelgi(zresztą ten problem jak widać nie dotyczy tylko ciebie),do prawdziwego chamstwa droga bardzo daleka,chociaż ,jak widać wielu czuje smród tam,gdzie go nie ma....może z racji własnych doświadczeń ,stanu psychiki.....

Gość do autorki..........
Moglas odpowiedziec tesciowej zamiast "dziurawca urodze" to "suke urodze". Taki dowcip, no, hahaha. Glupia jestes autorko. Jakbys sie tak o mojej corce wyrazila w mojej obecnosci to nie recze za siebie ani za swojego meza.

Gość wg mnie to wiesniackie
okreslenie. Nie oburza mnie, po prostu kojarzy mi sie z prostackimi ludzmi i tyle. Ale przeciez tacy tez sa wsrod nas :)

Gość wypisywac przeklenstwa
a wyrazac sie tak o wlasnej corce - to roznica. Ale moze tylko ja ja widze ;) btw... akurat ja nie przeklinam. Skad wiadomo, ze nie robia tego te osoby, ktorym okreslenia typu "dziurawiec" ( :O ) nie przeszkadzaja?