Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hybnostocka

Czy w tym wieku wypada mieszkać z rodzicami??

Polecane posty

Gość Hybnostocka

W tym roku zaczynam studia ,mimo ze mam juz 24 lata. 5 lat spedziłam za granica , wróciłam bo studia zawsze były moim celem i jakos uwierał mnie brak tytułu magistra.W czasie gdy mnie nie było mama (rozwódka) poznała bardzo fajnego faceta ,sprzedała mieszkanie i wyprowadziła się do niego.Planuja slub w tym roku, wybudowali dom , troche im w tym pomogłam finansowo ,no i pomagałam tez mamie opłacic koszty rozwodu i podziału majątku. Teraz oni proponują mi ,żebym zamieszkała z nimi ,bo maja duzy dom ponad 250m2 i mieszkaja sami,tylko 15km od duzego miasta w którym mieszkam. Od kiedy wróciłam mieszkam w wynajetym mieszkaniu z dwiema innymi dziewczynami, comi bardzo przeszkadza bo lubie miec troche prywatnosci a ciągle po mieszkaniu kręcą sie one , ich chłopacy i znajomi. Zastanawiam sie czy zgodzic sie na propozycje mamy i zamieszkac z nimi, miałabym wtedy wiecej pieniedzy na życie , wiecej miejsca i ogólnie lepsze warunki ,ale czy to wypada,zeby w tym wieku mieszkac z nimi?

Gość dziwne pytanie CZY WYPADA
w tym wieku przede wszystkim wypada miec wlasne zdanie, a nie patrzec, co inni powiedzą. Mieszkaj jak wygodniej tobie i twoim bliskim.

Gość Hybnostocka
Niby głupie pytanie ,ale tyle słucham o tym jak sie ludzie nabijają z 'nieudaczników' mieszkających z rodzicami:O Nie chce byc tak postrzegana , mam prace , zarabiam na siebie i od dawna jestem niezależna , mimo to dziwnie sie z tym czuje. Wiem tez ,ze nie pozwola mi sie dokładac do rachunków , najwyzej zrobić jakies zakupy od czasu do czasu. Z drugiej jednak strony płace teraz za mieszkanie 600zł , do tego dojdą opłaty za studia itp. O samochodzie czy innych wygodach moge wtedy pomarzyc ,a u rodziców miałabym pokój 25m2 + małą kuchnie i łazienke.

Gość Hybnostocka
up

Gość workin day n night
za przeproszeniem pierdol zdanie innych. ja mam 24 lata tak jak Ty, studiuje, pracuje na siebie, dokładam się i mieszkam z rodzicami i zamierzam tak dlugo, az bede miec mozliwosc zamieszkac z jakims facetem, z ktorym bede chciala wiązac przyszlosc. poki co takiego nie mam, a z kolezankami bym w zyciu nie chciala mieszkac, syf i malaria. nie zastanawiaj się i idz do rodziców.

Gość co to za kody
Nigdy nie zrozumiem jak mozna 5 lat mieszkac za granica, pracowac, a potem wrocic na studia do Polski. Na pewno odlozylas jakas kase, dlaczege nie zaczelas studiow za granica? Po skonczeniu ich mialabys o wiele wieksze perspektywy niz tutaj w Poslce.

Gość ludzie sie nabijaja z roznych
rzeczy, z pryszcza na nosie tez, im bardziej prymitywni, tym wiecej - zdaniem takich sie przejmujesz?

Gość do co to za kody
ciezko studia skonczyc za granica, trzeba jezyk znac perfect. mnie dziwia ludzie co najpierw uciekaja za granice, nie myslac o studiach

Gość Hybnostocka
Mój ojciec był alkoholikiem i po maturze chciałam uciec jak najdalej , pomóc mamie. No i to co zapracowałam szło na życie , jej tez wysyłałam pieniadze,bo ojciec wszystko przepijał , nie było łatwo. Odłożyłam troche pieniedzy ,ale nie chce ich ruszać , bo są przeznaczone na studia.wiadomo jak jest , jakbym straciła prace to zawsze jakis grosz zostanie.