Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grochemmmmmmm

czy jesz obiad wspólnie z mężem / żoną?

Polecane posty

Gość grochemmmmmmm

czy osobno? Jak to jest u was. Ja od dziecinstwa nauczona byłam jadac obiady z rodziną, a niedziela to już rytuał żasze razem. Teraz wyszłam za maz i wkurza mnie ze mój maż woli zjesc obiad przed tv lub kompem niż ze mną:(((

Gość ghjkl
nienawidze siedzieć i jeść sama,szczególnie obiad

ja zawsze siadam do wspólnego posiłku obiadu, kolacji razem z moim pluszowym misiem tak to jest jak się nie ma dziewczyny...:P i mówimy sobie o wszystkim;)

zawsze z moim chłopakiem jemy razem, mysle że to jest fajny zwyczaj i zbliża ludzi, szkoda że Twój tak nie lubi, może go przekonaj? :)

Gość
nie mam zony ani męża acz czesto towarzyszy mi moj mops ... czy to sie liczy ???

My często jemy obiad w jednym pokoju, ale osobno- on przy książce albo kompie, ja przeważnie przy ebooku... U mnie w domu rodzinnym teraz dopiero mamy niedzielne obiadki, przyjeżdżamy do rodziców i rodzeństwa, gadamy przy obiedzie... Ale kiedyś każdy jadł obiad wtedy kiedy wracał, rozmawialiśmy ze sobą bardzo dużo i nie było potrzeby robić tego akurat przy posiłku. Czasem jadła połowa rodziny na raz (czyli 3 osoby) i każdy miał na stole swoją gazetę/książkę. Teraz też- od męża dostaję tyle ciepła i czułości że nie mam jakiegoś niedoboru, przy obiedzie jak wracam z pracy odpoczywam (a gadam przed i po). W pracy też, nie potrzebuję w bufecie gadać, na przerwie chcę odpocząć. Poza tym mam problem przy jedzeniu- nie cierpię jak ktoś mnie rusza, dotyka kiedy jem (albo częstuje się z mojego talerza, byłam w stanie dziecko tylko karmić kiedy jadłam obiad), budzi się we mnie zwierzę, gorzej nawet, jak ktoś mnie pogłaszcze po ręce w której trzymam widelec to mam ochotę wbić mu ten widelec w oko. Warczę i krzyczę, zero kontroli, o głaskaniu czy całowaniu po głowie jak jem już nie mówiąc. Nie lubię też jak ktoś wymaga odpowiedzi kiedy mam pełną buzię.

Gość
o tak Elvis jak najbardziej ... czlonek rodziny hehe :P

Gość BlueBaby
Jadam kiedy mi sie chce, jedzenie 3 posilkow o stalej godzinie to jakas abstrakcja. Jem 20 posilkow ;) wiec raczej nie wspolnie bo sie nie da.