Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lentilka

waga noworodka

Polecane posty

wszedzie czytam ze noworodek w I kwartale przybiera od 700 do 1000gr moj niestety 420 tylko, choc wage urodzeniowa mial ok 3540 i urodzil sie po terminie ...karmie piersia na zadanie w nocy , dzien , czasem nawet sama go wybudzam, a jednak jakos malo nie wiem co o tym myslec , mowia ze mam sie nie martwic, mam pokarm czasem taki nadmiar ze az cieknie, od 6 do 8 pieluch na dobe , skads te kupki sie biora, a jednak tylko 420, ja sama jako dziecko i noworodek bylam utrapieniem rodzicow bo zamiast 50 do 100 ml mleka zjadalam tylko 10 w porywach 20 ale czy to mozliwe ze syn odziedziczyl bycie niejadkiem po mnie? czy ktos tak mial, ze jego dziecko nie miescilo sie w normach a mimo to wszytsko bylo w porzadku?

to samo mi powiedziano, zebym jednak karmila swoim pokarmem mimo ze zaproponowalam ze moze warto wprowadzic sztuczne mleko, ale jednak waga jest zdecydowanie mniejsza niz podaja ksiazki, a jak sie porownuje do kolezanek ktore tez karmia piersia, to jednak moj synek wypada sgorzej, choc jest aktywny i gdyby nie ta waga to bylabym zadowolona

kotka, ale czy Twoja mala tez miala wage , ktora nie byla zgodna z ksiazkowa?

lentilka jeżeli dzidziuś się najada mam na myśli nie popłakuje z głodu to karm dalej, co twój pokarm to twój, może wzbogac swoją dietę:), mój synek urodził się z wagą 3700g, w szpitalu darł się jak szalony, byłąm tym zszokowana pielęgniarki tłumaczyły mi że taka jego natura, dostawał glukozę i przystawiałam do piersi, spadł o ok ponad 300g, o dziwo gdy dostałam pokarm dziecko zmieniło się o 360st, spał jak suseł i jadł, dzieci jedzą różnie, to co podają ksiązki są to tylko średnie dane:):):), i nie biezr ich dokładnie:):) do siebie

a czym moge wzbogacic swoja diete, zeby miec lepszy pokarm? wydaje mi sie ze jem dobrze, nowe rzeczy wprowadzam ostoznie, ale no nie wiem, co sie "oplaca" jesc, zeby miec bardziej wartosciowy pokarm

Nie wiem jak jesz tak tylko napisałam, bo wiele mamuś żyje tylko ne chlebie i wodzie, nic tobie nie ujmując ani nie sugerując:):):), poprostu regularnie jedz jak dzidzia:):), herbatki na laktacje a dzidziuś bedzie przybierac, jedne tyją jak bąble, a inne są szczuplutkie na cycu piszę to z obserwacji znajomych dzidzi, i nie ma reguły może Twoj dzidziuś będzie z tych szczuplutkich, i jak pisałam nie płącze z głodu, to jest najedzony:):):)nie zamartwiaj się na zapas:):)

no wlasnie w nocy mnie tak budzi placzem wiec wiem ze jest glodny w dzien staram sie go nieraz wybudzac jak spi za dlugo, robie co moge, ale jakos ta jego waga nie jest ksiazkowa

Gość bershkaa
moj maluch po urodzeniu tez strasznie malo przybieral na wadze, nawet postraszyla nas doktor szpitalem ale chodzilam 1 m-c jego zycia co tydzien na wazenie, czestsze karmienie ale i tak jadl marnie jednak stwierdzono,ze poprostu taki jego urok i najwazniejsze,ze rownomiernie z miesiaca na miesiac przybiera na wadze JESLI W OGOLE BY NIE PRZYBIERAL TO DOPIERO JEST KLOPOT takze sie nie martw

KOCHANa w nocy nadrabia co w dzień prześpi, mój synek gdy były upały tak szamał w dzień aby aby, a nocy trzy razy więcej jadł, a że płacze, ja mówię i płaczu obijętnie w dzień czy w nocy, a jeżeli w dzien spi jak suseł to uwierz mi na pewno nie jest głodny:), propo wybudzania są rózne szkoły, ja wg szkoły mojej położnej nie budziłam, dzieki temu zaczał w nocy przesypiac dłuższe kawałki czasu gdy był starszy, gdy np wybudzany synek znajomej co 4h, budził się tak nawet po odstawieniu od piersi jako już 9mczniak:):):), to już piszę z praktyki:)

wybudzam go bo powiedziano mi w szpitalu ze 6h bez jedzenia i zmiany pieluszki to maximum bershka dokladnie mam tak samo, dobrze wiedziec ze nie wszytskie dzieci sa ksiazkowe, ja tez takim dzieckiem nie bylam