Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerw0wanY

czop porodowy- odpowiedzcie szybko

Polecane posty

Gość zdenerw0wanY

ile zostało czasu do porodu jeśli już wyszedł czop?, moja żona właśnie leży, wody odchodzą czop wyszedł, ale jeszcze nie ma skurczy ( jak już ma to max 20 na ktg wychodzi) , troszkę się denerwuję czy wszystko ok, poziom wód w czwartek wynosił ok 7 w piątek już 5,wody jej cały czas odchodzą powolutku, lekarze nic nie robią ( nie rodzić w piotrkowie, tam ciemna masa debili i pseudo lekarzyn którzy nic nie powiedzą!!), może iść do szarlatana wcisnąć mu kasy i prosić o cesarkę?, przepraszam, że piszę chaotycznie ale już w miejscu ustać nie mogę a w głowie mam jeden wielki kocioł

mi odeszl wody o 24 w nocy wrocili mnie do domu,pierwszy skorcz o 6 rano akcja rozchulala sie o 12 w poludnie a urodzilam o 15.41 jesli ktg dziecka jest ok nie ma sie co martwic bez wod mozna pochodzic w UK gdzie mieszkam dopuszczalna jest doba...

Gość bershkaa
mnie wody odeszły o 00:30 a o 1 zaczęły się skurcze co 5 min 3.50 juz było po :)

Dodam ze poszly mi cale wody,a Twoja zoan moze poprosic o kroplowke z oksytocyna na wywolanie skorczy mnie tez dali takie wyjscie ale ja nie chialam bo sztucznie wywolywany porod to rzez mialam taki pierwszy i woalam poczekac do wlasnej akcji porodowej ktora na szczescie przyszla i zadna sztuczna ingerencja nie byla potrzrebna nie denerwuj sie jesli z dzieckiem wszystko dobrze moze jeszcze poczekac :)

Gość edrtyuio
Mi wody odeszły o 9 rano a tego amego dnia o 22:50 już trzymałam córke w ramionach. A w drugiej ciąży wody odchodziły przez 3 dni. Byłam już pod obserwacją lekarzy w szpitalu, dostałam kroplówke z oksy i urodziłam

Jak wody sączą się powoli nie czekaj wez kase i idz do lekarza!!!! Powaga!!!!

Nie zawsze skorcze przychodza po odplynieciu wod u mnie bylo to jak pisalam okolo 6 h :) po a na koncu wody zaczely sie robic rozowe lekko i skorcze co 7,5 min a do szpitala pojechalam z 5 rozwarcia 3,5 h i mala byla na swiecie :)

Asia- nie ma takiej potrzeby chyba ze z dzieckiem cos nie tak...Mysle ze jak bedzie cos zle to wywolaja jej porod oksy ale widocznie narazie czekaja na jej skorcze,,,

U mnie zaczal odchodzic jak zaczal sie porod tzn pierwsze skurcze a po 3,5 h była juz Gabi na swiecie :)

tak bylo z moja znajoma czekali czekali czekali a wody powoli sie sączyły!!!! Dobrze ze szybko lekarka zadecydowala o cesarce bo nie wiem co by było!!!!

wiadomo ze sa stytuacje gdy dziecko jest zagrozone ale mysle ze jak jest pod ktg dziecko sie rusza i wyglada wszystko dobrze to moga jeszcze poczekac na wieksze skorcze..U mnie tak zrobiono i wszystko poszlo super :)

Gość Styczniowa m
cześć majóweczka,a ja urodziłam synka tydzień przed terminem cały poród 3 godziny,czop mi odszedł razem z wodami w domuprzy czwartym skurczu.PAmiętasz mnie?Styczniowa Malwa z lutowego forum.gratuluję córeczki

mi odeszly wody o 16 a urodzilam w nocy o 2, wiec troche trzeba na to poczekac :) czop odszedl mi dosc pozno, bo juz bylam w szpitalu na porodowce, a sama rejestracja trwala 3 godziny razem z badaniem ktg i usg :/ nie ma sie czym przejmowac, jesli lekarze twierdza, ze mozna poczekac, znaczy, ze tak jest :) Ty Tatus odpoczywaj, bo po porodzie Mama bedzie slaba i moze bedziesz musial przejac paleczke przy dziecku :))

Gość tgetghe
W szkole rodzenia zaproszony lekarz wyjaśniał nam że są dwie metody przy odchodzeniu wód - od razu wykonywać cesarkę, - czekać na postępy naturalne, monitorując tylko stan dziecka. Niemniej mi w sytuacji gdy wody odeszły gwałtownie a reszta wypływała co jakiś czas, zrobiono cesarkę - I dobrze, bo dziecku groziła zamartwica (wg wypisu ze szpitala).

Gość tgetghe
Hmmmm... mam nadzieję że już po porodzie i autor tematu już podziwia swoje dziecko.

tgetghe ni o właśnie ponoć jak wody się sączą pomału wtedy trzeba sie skupić na dziecku !!! Co innego jak wody odejda od razu!!! Dwie rózne sprawy!!! Asia ma racje !!!!

Gość wedfz
Hej tatusku !!!!!!!!! i jak tam ???????????

Gość trojaczka
czop to moze zaczac odchodzic nawet kilka tygodni przed porodem

Gość ryniu2
Zapłać i miej to z głowy. Nie ma sensu ryzykować,a z autopsji wiem,że lekarze czasem specjalnie tak przetrzymują bo czekają kiedy w łapę dostaną. Po to są wody płodowe,aby dziecko się w nich rozwijało i aby dobrze funkcjonowało łożysko brak tego może być poważne w skutkach. Mi położna,której zapłaciłam powiedziała tak "Wody płodowe odeszły i nie będziemy dłużej czkekać, podaję oksytocynę" dodam,że przez 2h masowałam sutki dla wywołania skurczy co nie przyniosło skutku.