Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukuję artykułu

poszukuje artykulu na temat tego czy mozna

Polecane posty

Gość poszukuję artykułu

jesc z podlogi swojego domu jak np.upadnie kostka czekolady,np.wtedy kiedy juz kilka dni nie bylo odkurzane,w domu jest kot i domownikom sie zdarza wchodzic w butach. nie moge przetlumaczyc pewnym osobom,ze to jest siedlisko bakterii i roznych innych swinstw

Gość etylina 94
to zmywaj podłogę 10 razy dziennie... ja zawsze mówię, że jak krótko leży, to można :classic_cool:

Gość jeść mozna na własne ryzyko

a komu konkretnie chcesz tłumaczyc? swoja droga to obrzydliwe takie jedzenie czegos co spadlo na podloge...fuj mam male dziecko i podloge wyblyszczona najbardziej jak sie da a i tak nie zjadlabym nic z podlogi..fuj fuj

Gość google. pl

Gość ja wiem na pewno
o matko nawiedzona jesteś. Nawet jeśli to jest siedlisko bakterii to człowiek musi mieć styczność z różnymi świństwami właśnie po to, żeby organizm potrafił na nie reagować. Nie jadłaś w dzieciństwie cukierków z piaskownicy?

Gość cccooo
to nie mozna ,ja to wiem i TY to wiesz:P

a tam nie przesadzaj od odrobiny zjedzonego brudu nikt nie umarł jeszcze ;)

Gość mediatorka uczuciowa
można

Gość excentrycznyexpert
a co, masz kłopot z żoną/dziewczyną? niestety kobiety mają to do siebie, że lubią jeść z podłogi, raczej nie przetłumaczysz jej:)

Gość niezłe niezłe znajdź też
artykuł o tym, że w fabryce płynu do mycia naczyń pracownicy dla żartu plują i wręcz srają do płynu, a potem niektóre brudasy myją tym talerze i z nich jedzą, hi hi :D

Gość zamiast artykułku poszuka mopa
miotły i odkurzacza...i sprzataj.... a nie sie chwalisz na forum ze macie brudno w chacie.

Gość moze to...
Naukowe studium reguły 5 sekund zostało przeprowadzone w 2003 r. przez Jillian Clarke z Uniwersytetu Illinois (Stany Zjednoczone). Pobrała ona próbki zanieczyszczeń z podłóg w różnych miejscach uniwersyteckiego kampusu i poddała je analizie mikroskopowej. Okazało się, że nie zawierały one ponadprzeciętnie dużej ilości bakterii, co prowadzi do wniosku, że jedzenie podniesione z suchej podłogi w większości przypadków nie powinno stanowić zagrożenia dla zdrowia. Jillian Clarke poddała jednak także badaniom samo sedno reguły 5 sekund, czyli hipotezę, jakoby krótki czas przebywania produktu żywnościowego na zakażonej powierzchni nie prowadził do przeniknięcia bakterii do próbki. By to zweryfikować, przez różny czas poddawała różne produkty spożywcze kontaktowi z gładkimi i chropowatymi płytkami podłogowymi, uprzednio skażonymi pałeczkami okrężnicy. Po badaniu mikroskopowym okazało się, że pałeczeka okrężnicy przeniknęła do wszystkich próbek, nawet w krótszym niż 5 sekund czasie, co dowodzi fałszywości reguły. Clarke zbadała też inne aspekty reguły 5 sekund, między innymi odkryła, że regułę częściej przywołują kobiety, niż mężczyźni, oraz że częściej "usprawiedliwia" się nią podnoszenie słodyczy, niż np. warzyw. Za swoje badania otrzymała w 2004 r. Nagrodę Ig Nobla. Reguła 5 sekund była również tematem jednego z odcinków popularnonaukowego programu telewizji Discovery, Pogromcy mitów. Chociaż metodyka badań była inna, doprowadziła ona do tego samego wniosku: nie jest ważne, jak długo żywność wystawiona jest na działanie bakterii - nawet 2 sekundy to zbyt długo, by pozostała nieskażona.

Gość nitka..22
nie szukaj artykułu, wejdź na youtube i poszukaj programów o pasożytach ;)

Gość eeeeeee przesadzasz
W końcu to niemal członkowie rodziny :p

Gość hehhhhhhhea
Można. Mam w domu kota (który nieraz wepchnie pychola do miski przede mną - cóż, mam gorszy refleks :P) i zdarza mi się chodzić w butach po domu (bo czemu nie?). Jak byłam mała to u dziadków było 5 kotów (plus całe gospodarstwo owiec, koni, krów i kur), buty zdejmowano wracając z pola albo z obory, ale już do studni albo ogródka obok domu biegało się w "domówkach". Odkurzacza nie było, była miotła i ścierka co parę dni. Jadłam kilogramy owoców prosto z krzaka i drzewa i kilogramy świeżo zerwanych niemytych warzyw i nigdy nic "brudnego" nie było ani mnie, ani wychowanemu w tych samych bratu, ani dzieciom sąsiadów. Pierwszy i jedyny raz "robaki " miałam po pobycie w "sterylnym" szpitalu wojewódzkim.