Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to piekniejhh gg

szyjka długość 2 cm ??????????????

Polecane posty

Gość no to piekniejhh gg

dziewczyny jestem w 37tc i mam szyjkę długości 2cm czy to dużo ????

Gość sdfjkhfjmn
chyba taka średnia !

Gość dfghjkl
Moja przyjaciółka musi leżeć. Jest w 34 tyg ciazy a jej szyjka ma długość 3 cm. Takze chyba 2 cm to mało. Ale maz już 37 tyg wiec mozesz juz rodzić :D

ale bzdury piszecie. Chodzi wam chyba o rozwarcie szyjki macicy- w 37 tyg moze miec juz rozwarcie na 2 cm, a jesli w 34 miala rozwarcie na 3 cm, to ciaza byla zagrozona, dlatego musiala lezec

słyszałma że 2 cm i powyżej 2cm to jest prawidłowa w czasie ciazy. ale jeszcze ważne jest czy jest twarda czy mieka i czy otwarta czy zamknienta. bamblowa witaj

Gość dfghjkl
To Ty bzdury piszesz !! Przyjaciółka miała robione usg dopochwowe. Ma wyraźnie napisane, ze szyjka ma 3 cm ! Nie rozwarcie tylko to, ze właśnie szyjka jest skrócona. O dlatego ma leżec bo jest obawa ze nadal sie bedzie skracać i grozi przedwczesny poród. Nie myl pojęc !

ok, zwracam honor, doczytalam, ze moze miec dlugosc 3,8-5 cm. Przed era usg nie badalo sie dlugosci szyjki tak precyzyjnie, mowilo sie tylko o skracaniu. Rozwarcie okreslalo sie na ilosc palcy, wchodzacych w otwor, np rozwarcie na dwa palce.

szyjka 2cm to nie jest krótka szyjka. koleżanka która leży z szyjką 3cm moze mała poprostu dłuższą i zaczęła jej się skracać- stąd leżenie z generalnie dość długą szyjką.

dfghjkl według mnie 3 cm nie jest mało ale moze ma mieką jeszcze szyjke. ale nie ważne wazne że jest pod opieką lekarza i każe lezeć to niecj lezy i dba o siebie.:)

3 cm to jest mało jeśli skróciła sie z 5. powiedzmy ze między wizytami u lekarza- czyli 3-4 tyg. szyjka skróciła się o 2 cm. każdy normalny lekarz będzie kazał leżec i nastraszy porodem przedwczesnym

Gość dfghjkl
No właśnie tego nie wiem z jakiej długości sie u niej skróciła ani czy jest miękka czy twarda. Nie będę wnikać w szczegóły hehe ;) :P W każdym razie ona ma leżec wiec pewnie jednak coś tam lekarka dojrzała. :)