Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwilena123

praca w urzędzie miasta czy dam radę? STRES.

Polecane posty

Gość malwilena123

Cześć pierwszy dzień pracy za mną. Jestem przerażona nidgy wcześniej nie pracowałam w biurze wwszystko to dla mnie czarna magia. Cały czas się denerwuje. Stres nie pozwala mi swobodnie pracować, już mnie boli żołądek bo jutro muszę tam iść. czy ktos jeszce tak miał? kidy to minie??? a może ja sie poprostu nie nadaje do tej pracy... Pomocy!!! Jak było z wami? Dodam jeszcze że pracowałam juz wczesniej w kilku miejscach i nigdy nie przeżywałam takiej nerwówki

ejj wyluzuj po co te nerwy? skoro Cię przyjeli to znaczy że się nadajesz :) uwierz w siebie, ja niedawnob zaczelam pracę jakiej jeszcze nie mialam, nikogo tam nie znam uczę sie zupelnie nowych systemow do tego wykorzystuję jezyk obcy ale staram się i daję rade, tez sie stresowalam początki sa ZAWSZE ciężkie, zobaczysz ze z czasem bedzie coraz lepiej :)

Gość voice
po prostu, skoro się nie znasz na tym, to cały czas boisz się, że coś Ci nie wyjdzie... wyluzuj, zawsze możesz poprosić kogoś doświadczonego o pomoc, a z czasem wszystkiego się nauczysz. Nikt przecież nie zna się na tym z czym pierwszy raz ma do czynienia

Gość malwilena123
czy zazycie jutro rano relanium pomoze mi?

Gość malwilena123
Ja bardzo dobrze wiem o ym ze nie wszystko wie sie od razu ze wszystkiego sie naucze ale nie potrafie sie wyluzowac. ten sters mnie wykonczy nie potrafie sobie z tym poradzic

Gość malwilena123
szczeż mowiac to nie wiem juz nie wiem co mam ze soba zrobic na samą mysl o tej pracy dostaje skretu kiszek, a jutro już poniedzialek boje sie ze mnie to przerosnie. szef wsponinal cos o szkoleniach egzaminach itd az mi sie niedobrze robi jak sobie pomysle. co robic???

Gość ziebyy
na jakim stanowisku pracujesz

Gość malwilena123
na najnizszym to poczatki referent

a przyjęli Cię ze względu na kwalifikacje czy miałaś kogoś, kto szepnął słówko? Sorki, że pytam ale może stąd te nerwy:P

Gość malwilena123
urzad pracy mnie skierowal na roboty publiczne okres 5 miesiecy jezeli sie sprawdze zostane jezeli nie odchodze to na tej zasadzie

no widzisz tak naprawde nie znasz nawet powodu tego stresu, denerwujesz sie na zapas, niepotrzebnie, co ma byc to bedzie :) ciesz sie ze taka prace dostalas wiele osob chcialoby taka panstwową pracę takze glowa do gory ;)

zawsze początki są trudne, też siestresowałam, ale musisz podejść na luzie do tego i pewnie dużo się uczyć i pytać koleżanek...dasz radę nie łam się :)

si, zgadzam się z górą ;)))) LUZ minie, a jak już naprawdę nie dajesz rady to łyknij nerwosolu

aaa rozumiem :D to faktycznie, przyglądaj się staraj, nie spóźniaj i bądź zawsze wyprzedzająco uczynna, to zostaniesz :) POWODZENIA :)

Gość malwilena123
a brał ktos z was relanium bo posiadam ale nie znam dzialania chodzi o to czy nie jest mocno nasenny no wiecie zeby mi sie do tego wszystkiego jeszcze spac nie chcialo w pracy i ogolnie czy pomaga?

gwarantuję, że po 5 miesiacach będziesz śmigać po urzędzie jak stara wyjadaczka :) o ile jesteś obrotna to się nauczysz, tylko pytaj i pytaj i pytaj starszych i doświadczonych, wtedy widzą, ze chcesz się uczyć no i ich ego trochę się tym podbuduje, że mogą zaimponować wiedzą :)

Gość tatine
ja też zaczynałam prace w urzędzie moja pierwsza praca w biurze trafiałam na współpracownicę ok 50 z menopauzą z zachwianą równowagą emocjonalną coś okropnego! każde moje pytanie było i jest przeciwko mnie: jej odpowiedź: a czego was uczyli na studiach powinna Pani wiedzieć albo z samego patrzenia na dokument nic z tego nie będzie lub dlaczego Pani nie przeczytała tego dokumentu dokładnie a w między czasie podrzuca mi prace lub duzo zlecen tak żebym nie miała czasu dokładnie zapoznać się z tym dokumentem to tylko przykład:( jest moją bespośrednią przełożoną ciężko jest:( plotkuje, obgaduje ludzi bleee

Gość malwilena123
ja na wspolpracownikow nie moge nazekac są raczej wyrozumiali sami kazai pytac a mimo to mi ciezko. aj jakas ja dziwna jestem

tatine, ta Twoja szefowa to poprostu zazdrosna, ze młodsza jesteś i tyle. Nie przejmuj się nią, tylko zdobywaj doswiadczenie i wiedzę. Ona chociaż ma studia? bo większośc jest przeciw studentom gdy sama ma tylko średnią skonczoną

powie mi ktoś jak z tym relanium? czy ktoś zażywal? pomoze? nie o ogłupi mnie? coś wziąźć muszę bo tak na sucho napewno nie dam rady

Gość pohob
www.stres.jud.pl a nuż pomoże :)

Nie martw się, na początku zawsze jest cięzko. Dopiero zaczęłaś pracę, więc możesz jeszcze wszystkiego nie wiedzieć i popełniać błędy. Będzie dobrze