Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mumof2

Podwiazanie jajowodow

Polecane posty

Gość mumof2

pytam na tym forum,bo w Polsce ten zabieg jest nielegalny. Mam juz 2 dzieci, po tabletkach czuje sie fatalnie, spirali nie do konca ufam, jestem przekonana,ze nie chce miec wiecej dzieci. Czy ktoras z dziewczyn przechodzila ten zabieg i jest w stanie mi ewentualnych minusach?

Gość mumof2
jest w stanie mi powiedziec...

Na zachodzie- czy pólnocy Europy ;-)- taki zabieg jest bezproblemowy- w Niemczech od paru löat jednalkze do zaplacenia z wlasnej kieszeni. Mozna jednak pogadac z lekarzem, zeby np przy okazji cesarki podwiazal- oszczedza sie koszty narkozy i pobytu w szpitalu- bo i tak trzeba z powodu cesarki. Ja poddalam sie sterylizacji przy okazji lyzeczkowania i laparoskopii jamy brzusznej. W sumie, swietna sprawa, ale musisz sobie zdawac sprawe, ze teoretycznie nieodwracalna.

Minusów nie odczulam. Czy sa wlasciwie jakies minusy przy tym sposobie zapobiegania prokreacji?

Gość misiamisia111
Mieszkam w stanach, mam 36 lat i pozwolikam sobie podwiazac jajniki po urodzeniu drugiego dziecka, bo mam chore nerki i nie wolno mi ryzykowac kolejnej ciazy. TO BYL NAJWIEKSZY BLAD MOJEGO ZYCIA, NIE ROB TEGO !!!!!!!! Lekarze tutaj namawiaja, ale nie mowia o skutkach ubocznych. Klamia, ze nie ma skotkow ubocnych. To nieprawda, coraz czesciej kobiety skarza sie na nie i klamstwa lekarzy wychodza na jaw. Moje zycie to koszmar: bole glowy, zawroty glowy, depresje, ogromne skrzepy wypadajace podczas miesiaczkowania (do 8 cm srednicy), nasilajace sie bole miesiaczkowe, bole piersi, rozregulowane hormony, bole podczas stosunku, zanik apetytu na sex, to tyklo niektore. NIE POZWOL SIE TAK OKALECZYC NA WLASNE ZYCZENIE, PROSZE !!! Poczytaj na ten temat a sama zobaczysz... Ide na zabieg zszywania jajowodow ktory kosztuje $6000.00 bo nie moge juz tego zniesc. Tutaj kobiety jednocza sie w organizacje i zaczynaja protestowac przeciw takiemu okaleczaniu i oklamywaniu. Te dziewczyny, ktore pisza ze nia maja skutkow ubocznych niech tyklo poczekaja jeszcze pare lat. Dlaczego w Polsce chcecie przyjmowac jakies poganskie zwyczaje z zachodu. Bog nas stworzyl perfekt i nie musimy ingerowac w jego dziela. Sama sie otym przekonalam na wlasnej skorze !!!!!! Kosciol ma racje we wszystkim. Ludzie opamietajcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE POZWOLCIE SIE OKLAMYWAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOBIETY NIE PODWIAZUJCIE JAJNIKOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proponuje naturalna metode planowania rodziny. Po co sami na wlasne zyczenie ryzykujemy utrate zdrowia poprzez tego typu zabiegi albo inne srodki chemiczne kiedy mamy inne (naturalne) metody.

Gość pogadaj se!!!!!@@@@
Tak, tak-dzieki naturalnym metodom moja mama urodzila 4 dzieci!!!!!!

Gość jestem po takim zabiegu juz
kilka lat. Nie mam zadnych skutkow ubocznych. Bole glowy, piersi i to wszystko co napisalas to jakies grube zaburzenia hormonalne. Wielkie skrzepy swiadcza o atonii macicy. Nie widze zadnego zwiazku z zabiegiem sterylizacyjnym .

Gość kijowo owo
naczytalm sie zbyt wiele o minusach podwiazania i o skutkach ubocznych :-O. Moj maz zdecydowal, ze sam bedzie mial zabieg, u facetow ryzyko i skutki uboczne jest znikome, a ja nie bede musiala sie truc do konca zycia chemia.

Gość rezrkropzrriu
do tej ze stanow,jak jajniki sobie podwiazalas to co sie dziwisz ze masz takie problemy,kobiety to co najwyzej jajowody podwiazuja,no chyba ze w stanach jest inaczej,ja mieszkam za granica,znam kobiety po tym zabiegu,zadna nigdy nie narzekala,zabieg jest dosc popularny tutaj,gdyby wszystkie mialy tak jak ty to by go nie wykonywalo,przestan glupoty wypisywac