Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_94

technikum

Polecane posty

Gość naaauczyciel
ucze w technikum wiec znam technika od strony nauczyciela..od razu mowie szkoły sa trudne bo tak jak ktos napisał oprócz ogolnych przedmiotów full zawodowych a o sporo nauki na koniec 4 klasy egzamin awodowy..wcale nielatwy !!! wiec trzeba sie zastanowić czy chcesz na pewno i czy warto a jak juz to zawód ktory lubisz a nie bo koleżanka idzie... teraz na czasie informatyk, reklama, gastronomik, fryzjerstwo, sluzby mundurowe ( to na czasie ) u nas jest takie technikum wojskowe i jest duzo dziewczyn ..a moze cos z turystyka np. hotelarstwo nie wiem czy jest w twoim miescie..

Gość do nauczycielaa
mam pytanko, czy w tym technikum wojskowym jak są dziewczyny to rzeczywiście są pokaźnych rozmiarów, wysportowanych itd? Bo ja mam 160cm waze 45kg a zawsze marzylam o wojsku :)

Gość ona_94
tak we Wrocławiu są technika hoterarskie itp. teraz tu ją całkiem zgłupiłam .. xd nigdzie nie pójde będe siedzieć na chacie xd a co do Ciebie "rtjrtjhrtkljyhtkljhkfjytryhh" też chciałabym mieć 17 lat i wybór szkoły za sobą.. a Ty tylko do muzycznej chodzisz?

Gość naaauczyciel
nie ..wzrost nie ma nic do tego..przedmioty pewnie sportowe i zręcznościowe sa ale waga i wzrost to rzecz drugorzędna..dowiedz sie czy jest cos takiego u was

Gość rtjrtjhrtkljyhtkljhkfjytryhh
ja niesttey nigdy nie uczylam sie w kierunku muzycznym, a zawsze chciałam :(

Gość ona_94
a nauczyciel wie coś o techikum ekonomicznym?

Gość ona_94
rtjrtjhrtkljyhtkljhkfjytryhh ---> aha to chyba źle zrozumiałam Twoją wcześniejszą odpowiedz ;D poporstu źle przeczytałam ;P to do jakiej chodziłeś bądż chodzisz? ;>

dzieki nauczyciel :):):) Zawsze za mna chodzilo wojsko, marynarka wojenna, może nawet jakieś lotnictwo, ahhhhhh ;)

Gość naaauczyciel
nauczyciel trochę o szkołach wie :) bo juz troche uczy ekonomik duzo matmy rachunkowość a egzamin na komputerze wyliczanie księgowe..powiem tak dobra księgowa zawsze w cenie ale trzeba isc na takie studia by byc kimś same technikum w wiekszosci przypadków nic nie da ale jak ktos lubi cyferki to czemu nie

Gość do nauczycielaa
rtjrtjhrtkljyhtkljhkfjytryhh - przepraszam, chciałam do ciebie coś napisać a się podszyłam przez ciebie przez przypadek :):)

Gość ona_94
do nauczyciela ----> a jakie technikum dużo da ? bo szukam tekigo zeby odrazu po nim znaleźć prace zebym nie musiała się tułać po studiach. najwyżej kieydś tam poszłabym ;]

wybaczan :D:D:D Irytuje mnie to wpisywanie tych kodów cały czas :O Nauczyciel a czego uczysz jeśli mogę spytac? :)

Gość ona_94
heh no spoko :D

A może warto się zastanowić nad szkołą zawodową? Tam zrobisz sobie zawód jakiś fajny (zawsze to większy wybór), a potem śmigniesz do LO uzupełniającego i maturkę trzaśniesz. I przy okazji co miesiąc będzie Ci stówka za praktyki wpadać.

Gość naaauczyciel
powiem tak kazde technikum jest ok jak będziesz chciała w tym pracować bo pójść zeby pójść to bezsens..podstawowe pytanie jakie sobie musicie zadac to czy napewno dobrze sie bede w tym czyula np. wojsko, ekonomik..czy to na pewno lubie i czy chce robic..nie wybierajcie pochopnie to zly doradca powiem tak w gastronomiku np. kelner dorabia nawet w czasie szkoły starsze lasy 3 i 4 jak juz dzieciaki sa dorosłe pracują na weselach i tp. uważam ze to nie jest głupie ale trzeba to lubić..poza tym hotelarze, handlowcy ta robia inne zawody miej zwiazane z usługami maja gorzej ale zawód moze byc fajny..tylko trzeba wiedziec ze chce sie to robić..powiem jeszcze ze w każdym zawodzie idzie znależć prace wiadomo nie od razu za 3 tysiące bo to Polska ale pracować idzie zawsze..bo dyrektorem od razu nikt sie nie urodził

Gość ona_94
co Ty ;p starzy by mnie nie puścili do zawodówki.. po za tym nie, nie chce tam isc, dla mnie to by była siara się przyznac ze w ogóle chodziłam do zawodówki.

kropla -taaa, i bedzie sie uczyc 6 czy 7 lat.. :O Co jej po tej stowce? :D

Gość ona_94
no tak.. a co jest lepsze technikum czy liceum profilowane? Bo moim zsdanie profilowane nic nie daje.. tak samo jak ogólnokształcące.. i tak musisz isc na studia czy studium.. a własnie, bo się nie zabradzo dowiedziałam. czy jako pracownik socjalny du żo mozna zarobić i co się dokładnie robi w tym zawodzie? ----> do nauczyciela.

Wstydziła byś się, bo? Odpisz proszę, bo mnie to cholernie ciekawi. ja chodzę do ZSZ. Zawód; sprzedawca. I strasznie mi się tam podoba. Czuję, że właśnie TO jest to co chcę robić. Chodzę do sklepu dwa dni w tygodniu i tam pomagam. Metkuję towar, układam go na półkach, pakuję warzywa. I za takie 'nic' dostaję co miesiąc 150złotych. Wolę to, niż męczyć się w LO, czy TH; stresować się sprawdzianami, kartkówkami, czy czymś tam. ja mam u siebie dosyć łatwo i nie muszę się szczególnie przykładać do nauki. A dzięki temu, ze nie jest zbyt ciężko, to mam czas dla siebie. Na wolontariat, czy jakieś hobby.

Gość naaauczyciel
liceum profilowane - w zadnym wypadku to sztuczny twój edukacji nie idz tam a pracownik socjalny to taki co zajmuje sie starszymi chorymi..powiem tak trzeba to lubic i mieć do tego serce

Gość ona_94
nie nie do zawodówki nie pójde, wole technikum. ale w sumie w zawodówce jest więcej zawodów do wyboru niż w technium .. we Wrocławiu jak sami mozecie sobie zerknąć nie mam wielkiego wyboru, albo technik mechanik albo elektryk.. najwięcej tego jets. a ja jestem dziewczyną i nie pójde na takie coś .

Pytałam dlaczego uważasz, ze zawodówka to wstyd, a nie czy tam pójdziesz, ale cóż. Widać nie zrozumiałaś. Wrocław, to jedno z większych miast. Uważam, że jeśli naprawdę byś chciała, to bez trudu znalazła byś coś fajnego. Moja koleżanka wyjeżdża z domu o 5 nad ranem, by dojechać na drugi koniec miasta na ósmą do szkoły, ale cieszy się, bo znalazła zawód, który pokochała.

Pytałam dlaczego uważasz, ze zawodówka to wstyd, a nie czy tam pójdziesz, ale cóż. Widać nie zrozumiałaś. Wrocław, to jedno z większych miast. Uważam, że jeśli naprawdę byś chciała, to bez trudu znalazła byś coś fajnego. Moja koleżanka wyjeżdża z domu o 5 nad ranem, by dojechać na drugi koniec miasta na ósmą do szkoły, ale cieszy się, bo znalazła zawód, który pokochała.

Gość cola -
chodzę do technikum hotelarskiego i szczerze to odradzam. Jak ktoś już wspomniał full przedmiotów, masa nauki, klasówki zapowiedziane na następny miesiąc po kilka dziennie... ( w zeszłym roku miałam zapowiedziane już na następny rok szkolny xD) Bardzo żałuję tego wyboru jak i straconego roku. Teraz wiem, że chciałabym zajmować się muzyką, ale na to już jest za późno ;-(

Gość nauczycielkaaaa
Nauczyciel mądrze prawi :) Liceum profilowane to przechowalnia. Bezsensowny twór chorego umysłu ówczesnego ministerstwa. Faktycznie, w tak duzym mieście, jakim jest Wrocław rozwalono technika i szkolnictwo zawodowe. Co do ekonomika - mój kolega się wypowiedział dość obszernie. Sporo przedmiotów powiązanych z matmą, sporo ekonomik, bankowości itp. - jesli kogoś to interesuje to spoko. Praca - no może coś byś znalazła, urzędy, banki. Może. A nie myślałaś o jakimś technikum poza Wrocławiem ?? Co Cię interesuje?

Gość ona_94
okej odpowiem Ci dlaczego nie chce tam isc .. zawodówka jest dla takich ludzi którzy nie chcą się już uczyć i mają nauke w nosie. I nie wiem czy tak chętnie gdziekolwiek przyjmują do pracy po szkole zawodowej.. po za tym sprzedawca? to jest Twój wymarzony zawód to od dziecka chciałaś robić w przyszłości.. siedzieć za ladą? no prosze Cię ! ja chciałabym choć trochę się wykształcić.