Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyyyy1212

ulga czy rodzinne

Polecane posty

Gość pomocyyyyyy1212

Mam pytanie: czy kwota ulgi na dziecko zwiększa dochód netto? i tym samym moze powodować utratę świadzenia zasiłku rodzinnego? Pani w gminie mówi, że tak kwota ulgi ma wpływ na dochód i w konsekwencji ten dochód podwyższa, co z kolei może prowadzić do utraty zasiłku (przez przekroczenia jakiejś tam kwoty na jednego członka rodziny). W internecie czytam co innego. Jak to w końcu jest? i czy z pitu 11 moge obliczyc ten dochód netto który liczą w gminie?

Gość raczej wplywa

Gość Oczywiscie ze zwieksza
jak kazda ulga...u mnie tak jest z odliczeniem intenetu. odliczylam - dochod sie zwiekszył:O

Gość pomocyyyyyy1212
czyli chcąc sobie wyliczyć czy nie strace zasiłku przez ulgę...poprostu obliczając dochód nie odejmuje już kwoty podatu (którą dostanę na dziecko)

moja znajoma miała rodzinne na 6 dzieci. Ponad 600 zł/miesiąc. Podatku dostała nie całe 3, bo więcej nie mieli dochodu. Ale zwiększył jej się dochód przez ten podatek, mało przekroczyła, ale jednak...i teraz zabrali jej 600 zł x 12 Pani w MOPR zaproponowała,żeby zrobiła korektę do zeszłorocznego pitu, oddała te 3000 zł i dostanie wtedy rodzinne Pieprzona polityka prorodzinna

Gość po prostu przekalkuluj sobie
co ci sie bardziej opłaca

Gość pomocyyyyyy1212
dzięki, poprostu pójdę z pitem 11 do gminy i niech mi mówią co się opłaca :/ Mi z obliczeń wynika że ze dochód netto , nie przekracza tej kwoty 504 zł na osobę. O ile od dochodu netto odejme jeszcze te 2 składki.