Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agro77

Podróz z noworodkiem.

Polecane posty

Gość agro77

Witam. Jestem mamą od miesiąca. To moje pierwsze dziecko więc jestem nie za bardzo obcykana w pewnych sprawach. Myśle że może wy mi poradzicie. Opisze swoją sytuacje. Mam miesieczne dziecko i musze jechac do swojej miejscowosci ( oddalonej o 3 godziny jazdy samochodem) zalatwic pewną sprawe w urzedzie. Karmie piersia. I nie wiem czy: 1)zabrac malą ze sobą i na czas zalatwiania spraw zawieżć ją do siostry ( jakies pol godziny) 2)zostawic mala z tesciowa ktora ma obsesje na punkcie sztucznego jedzenia i podejzewam ze bedzie probowala wykorzystac sytuacje i dac jej sztuczne mleko. niby mowi ze mam odciagnac jej 2 butelki po 125 ml. ale ja nie wiem czy tyle oodciagne recznie. A nie bedzie mnie ok 7 godzin.. Czy podroz z tak malym dzieckiem jest mozliwa?? bylabym spokojniejsza majac ja przy sobie... prosze o rady

Witam pewnie ze da sie to zalatwic...:) mozesz zabrac malenstwo ze soba odciagnij poprostu pokarm predzej mozesz go z powodzeniem przechowac w lodowce potem podgrzac i po klopocie,dajesz jej jedna butle przed samym wyjsciem z pokjarmem a druga w trakcie jak sie obudzi glodna spokojnie dwie butelki na ten czas powinny wystarczyc..

Moim zdaniem nawet jak wezmiesz ja ze soba mozesz np ja nakarm w aucie w ustronnym miejscu piersia przeciez to normalne,ja bym zabrala ze soba ja z moja coreczka ktora ma 3 tyg jezde do miasta na 2-3 h np do centrum handlowego i daje rade :)

pierwszą podróż moje pierwsze dziecko odbyło właśnie mając miesiąc, jechaliśmy blisko 5 godzin, mała prawie calutką podróż przespała - przerwa na karmienie i zmianę pampersa :) zdecydowanie wybrałabym podróż z dzieckiem, niż zostawienie z teściową ;)

Gość agro77
Prosze jeszcze inne mamy o rade..

ja jezdzilam z synem od polowy stycznia (urodzi sie w grudniu) i rowniez karmilam piersia. maly to urodzony podroznik od poczatku, podroz przesypial, budzil sie tylko na karmienie i przy tym przewijanie. jezdzilam na trasie de-pl czyli 500km. mleka nie odciagalam- stawalismy na parkingu- na tylnym sziedzeniu go przewijalam (wszystko bylo przegotowane- pielichy, chusteczki itd, no i koniecznie awaryjne ubranko) a potem karmilam piersia. pierwsza podroz zawsze stresuje, ale wszystko to kwestia organizacji. to naprawde nic trudnego. powodzenia. aaa polozna mi radzila by podlozyc tetre lub recznik w foteliku by byl bardziel kolyska- zeby dziecko wygodnie lezalo, bo to byla dluga podroz. Maly zawsze budzil mi sie raz w czasie podrozy. nastepy pitstop na miejscu :)

Gość moja corka miala 3 mies
jak pierwszy raz jechalismy z nia z Holandii do Polski.Ja nie karmilam piersia wiec targalam ze soba goraca wode w termosie,dalismy rade. Wez malenstwo ze soba,bedziesz spokojniejsza.