Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 po czym pozna膰

pryszcz cy czyrak?

Polecane posty

Go艣膰 po czym pozna膰

kiedys sporadycznie robily mi sie krpsty-bulwy na twarzy bardzo bolace, zawzse myslalam, ze to peyszcze, do ktorych mam sklonnosci, a teraz gdzies czytam, ze tak wyglada czyrak. mozna jakos samemu ocenic, co to jest? teraz mam wysyp tego na brodzie obok siebie i jedno na czole i znajac zycie, jak sie zagoi po kilku tygodniach, to zaraz pojawi sie nowe.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 po czym pozna膰
w miare zdrowo si臋 od偶ywiam i prowadze aktywny tryb 偶ycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po czym pozna膰
no wlasnie, to co mam, jest bolace i duzo wieksze niz zazwyczaj pryszcze, jak po smarowaniach pryszcz zazwyczaj zginie po kilku dniach, to to po kilku tygodniach nawet, bo najpierw tydzien dojrzewa, boli zanim sie pokaze, tak pod skora, pozniej rosnie, rosnie, az to biale ze srodka nie wyjdzie, pozniej ta bulwa tez dlugo sie goi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atramencik123
NO to pewnie czyrak. Id藕 z tym do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po czym pozna膰
a lekarz nic z tym nie robil w sensie nacinal, grzebal czyms itd? tylko patrzyl? i jak sie bierze wymaz, boli czy tylko czyms przeciera?

Udost臋pnij ten post

" po czym pozna膰 w miare zdrowo si臋 od偶ywiam i prowadze aktywny tryb 偶ycia. " Nie poda艂a艣 szczeg贸艂贸w diety:P.Do tego tru膰 mo偶na si臋 nie tylko diet膮:P.Je偶eli masz w cha艂upie rury do wody z polichlorku winylu to znacznie wzrasta szans na nowotw贸r:P.W mi臋chu i i innych produktach zwierz臋cych z hipermarket贸w s膮 cz臋sto hormony itp. syfy:P.A tu co艣 ciekawego o tym: http://www.stopcodex.pl/ :O.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po czym pozna膰
z takim podejsciem to kazdy zawsze wszedzie jest zatruty....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atramencik123
呕eby zrobi膰 wyamz trzeba dostac skierowanie od lekarza do laboratorium mikrobiologicznego. Tam wyciskaj膮 czyraka i pobieraj膮 z niego rop臋. A lekarze (bo leczy艂am si臋 u kilku) zanim zrobi艂am badania mieli r贸偶ne teorie. Najcz臋stsza by艂o przezi臋biebie. M贸wili, 偶e samo przejdzie. Raz lekarka mi nacina艂a, jak mia艂am na 偶uchwie. Potem sobie nie da艂am, bo bola艂o jak diabli. Wyciska艂am sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po czym pozna膰
dzieki za odp. dopiero dzis przeczytalam. krosta duza i bolaca od przeziebienia? to az sie odechciewa chodzi do lekarzy, wydawac kase, a nie wiadomo, kiedy sie trafi na dobrego. ja na razie bylam sie tylko zapisac i pielegniarka dermatologiczna tylko spojrzala i ze to na pewno tradzikowe. tylko dlaczego takie duze, tak boli i tak dlugo rosnie i pozniej sie goi? zwyly pryszcz smarowany czyms znika po kilku dniach, a to tygodniach! nawet miesiac trwa od tego, jak zacznie bolec przez punkt kulminacyjny czyli ta rope az do znikniecia tez powoli. mam nadzieje, ze jeszcze tutaj zajrzysz, powiedz, czy zanim sie u Ciebie pojawiala ta gula, to czulas to i juz bolalo zanim w ogole uroslo?

Udost臋pnij ten post

ropne zapalenie oko艂omieszkowe z wytworzeniem czopa martwiczego, ma posta膰 z pocz膮tku guzka, potem krosty, spowodowane zaka偶eniem gronkowcowym to przeczyta艂am wla艣nie. Ze to gronkowiec. ja te偶 mia艂am co艣 takiego ale my艣a艂am, 偶e to zwyk艂y pryszcz..... I czym to leczy膰???? A jak teraz mi nie wyskakuja takie to co mine艂o, czy jakies utajone jest? Wiem, wiem lekarz... ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po czym pozna膰
masc ichtiolowa podobno pomaga, ja jeszcze nie wyprobowalam. u mnie pojawia sie fazami, czasem przez kilka miesiecy jedno sie wygoi, to od razu gdzies obok nowe, a pozniej znowu kilka miesiecy przerwy. zawsze tylko na srodku czola lub brodzie, widac ma ulubione miejsca. tylko czy lekarz tylko patrzac bedzie wiedzial na 100% czy to pryszcz czy czyrak? skoro juz pelegniarka tak mi powiedziala.. i nawet czytajac wyzej wpis atramenciku to ja juz watpie w lekarzy, skad wiadomo, czy sie trafi na takiego, co dobrze rozpozna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po czym pozna膰
no i faktycznie najpierw mam sam guzek, kilka dni po tym, jak zacznie bolec, a pozniej robi sie krosta jak pryszcz,. tylko wieksza, bolaca i dlugo gojaca.

Udost臋pnij ten post

Pola艂am wod臋 utlenion膮 i zacz臋艂o piec jak cholera :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Max Lily McSydow von Carter Jr
Mam raczej pryszcze albo nw sama ju偶 jestem w tym zagubiona boje si臋 偶e czeka mnie operacja buuu :( Nie chce mie膰 tych pryszczyyyy!!! :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniaaa05
jak mo偶na rozpozna膰 czy sie ma pryszcza czy czyraka? pom贸偶cie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 No w艂膮snie czego Ty
Max Lily McSydow von Carter Jr,jak bys nie chcia艂a to bys ich nie mia艂a,wiec jak to z Twoimi checiami jest???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja wiem ......
na 100 masz gronkowca zlocistego , niestety nie est latwo zaleczyc bo wyleczyc sie nie da , sama wiem mialam tego dziada na sk贸rze caly czas robily sie bol膮ce duze krosty jakos bardzo nie zwracalam na to uwagi az w koncu zaczelo sie ich robic coraz wiecej i czesciej , podejrzewalam ze moze hormony cos w diecie nie tak , ale naszczescie poszlam do dermatologa - idz jak najszybciej , skierowanie na wymaz - nic nie boli :) tylko przylozenie do krosty i wyszlo gronkowiec zlocisty leczenie izotekiem poniewaz zrobilo sie zapalenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja wiem ......
u mnie idento bylo duza bol膮ca krosta i za pare dni robila sie taka do "wycisniecia" nie trzeba zdjec przesylac gronek jak nic ale bez wymazu i dermatologa sie nie obejdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fsdjkshssaa
mnie si臋 robi艂y jak zmarz艂am porz膮dnie, w czasi egdy doje偶d偶a艂am do szko艂y. Nie wyciska艂am, smarowa艂am ma艣ci膮 ichtiolow膮 i samo wysz艂o wszystko, p贸藕niej si臋 艂adni egoi艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 No w艂膮snie czego Ty
Dermatologo tu nic nie pomoze,gronkowca nie umieja leczyc,wszystko da sie wyleczyc,nie ma nieuleczlanych chor贸b,sa tylko nieuleczalni ludzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Max Lily McSydow von Carter Jr
chyba mam pryszcza ale dzieki wam wielkie :p :)

Udost臋pnij ten post