angie_1992 0 Napisano Luty 22, 2010 Witam was drogie Forumowiczki ;) zwracam sie do was z takim zapytaniem: Mam 18 lat i jestem wolontariuszem/opiekunką w świetlicy przyparafialnej dla dzieci w wieku : 6-14 lat. Razem z drugim opiekunem myslimy o wakacjach dla tych dzieci, a konkretnie o jakiejs kolonii w górach.. I tu pojawia się problem, mianowicie jesteśmy, jakby to nazwac, charytatywnie działającą instytucją wiec nie mozemy sobie pozwolic na zatrudnianie opiekunów z biur podrózy ... Kolega jest nauczycielem więc bez problemu może pojechac tam jako jeden z opiekunów, problem ze mną.. mimo tego ze mam ukonczone 18 lat nie mogę zrobić kursu na opiekuna gdyz nie skończyłam jeszcze szkoły średniej ;( bardzo chcialabym pojechac tam jako jeden z opiekunów (w celu obniżenia wszelkich kosztów jak i z racji tego ze znamy sie dobrze z dzieciakami i wzajemnie sobie ufamy co pozwoliłoby obu stronom na przyjemniejsze i bardziej komfortowe spędzenie tych wakacji).. Czy słyszałyście może o jakichś kursach dla osób jeszcze uczących się, a może macie inne ciekawe pomysły na rozwiązanie tego problemu? Proszę o pomoc ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach